• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportski žurnal

23.09.2018

09:43

DERBI JE KAD MILJANIĆ PREDAJE PEHAR, A SALE GA DA LEVOM SA 20 METARA! Tumbaković veruje da Partizan može da se nosi sa Zvezdom

Partizan

DERBI JE KAD MILJANIĆ PREDAJE PEHAR, A SALE GA DA LEVOM SA 20 METARA! Tumbaković veruje da Partizan može da se nosi sa Zvezdom

Podeli vest

Jedan od najuspešnjih trenera u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković savetuje svog učenika Zorana Mirkovića da ne preza od toga da se uz dozu discipline i agresije suprotstavi favorizovanoj Crvenoj zvezdi i da reč kompleks mora da zaboravi

Aktuelni selektor Crne Gore, koji je imao Mirkovića u stručnom štabu, dobro zna kako se pobeđuje Crvena zvezda, a interesantno je da se specijalizovao za derbije u septembru u kojima je slavio pet puta.

Iza mene je 40 derbija, 27 u prvenstvu. Pročitah - u septembru ih je odigrano oko 20, od toga u pet sam ja slavio. Dešavalo se da favorit pobedi, al' - retko. Eto, igramo finale kupa na Zvezdinom, Miljan Miljanić predaje pehar, odemo na Marakanu sa mišlju da samo probamo. I, znate šta bude? Saša Ilić da gol sa 20 metara, levom nogom!? E, to vam je derbi, nema pravila - rekao je Tumbaković.

(19.00, ARENA 1) PARTIZAN-CRVENA ZVEZDA! Hoće li najbolja odbrana popustiti pred najmoćnijim napadom?

On je imao savetovao Mirkovića da zaboravi na kompleks pred favorizovanim rivalom i veruje da i aktuelni šampion Srbije može da bude ranjiv, a da bi se to namirisalo potrebna je disciplina i agresija.

PROBLEM ZA ZVEZDU PRED DERBI! Savića muči povreda od Napolija, ali tu je igrač koji ume protiv Partizana

Ne igraju samo noge, već i pluća i glava. Kad se sve spoji, može i Zvezda da bude ranjiva. Poseduje i Partizan kvalitet, istina sad je u problemu, isključivo psihološkom. Postoji doza straha, nesigurnost, ali čak i da je Zvezda bolja nek to dokaže na zelenom pravougaoniku. Ajde da vidimo - rekao je popularni Tumba i napravio recept kako je najbolje suprotstaviti se večitom rivalu:

Bez kompleksa, disciplinovano, sa dozom normalne agresije. Igra na svom terenu, ako se tako ponaša - može da dođe i rezultat. Ako ne dođe, niko neće da zameri - zaključio je Tumbaković.

Meč između Partizana i Crvene zvezde igra se od 19 sati na stadionu u Humskoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija