• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2018

20:51 >> 19:48

(VIDEO) PARTIZAN DOMINIRAO, ZVEZDI BOD! Boaći spornim golom spasao crveno-bele!

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN DOMINIRAO, ZVEZDI BOD! Boaći spornim golom spasao crveno-bele!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 1:1 u 158. "večitom" derbiju koji je odigran u Humskoj

 

Partizan je poveo pogotkom Rikarda Gomeša u 33. minutu meča, a Zvezda izjednačila golom Ričmonda Boaćija posle koga će biti mnogo polemike.  Ben je izveo korner, najviši u skoku je bio napadač iz Gane.

Njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković . Nenad Đokić, arbitar iza gola, signalizirao je da je lopta celim obimom prešla liniju. Glavni sudija Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar. 

Partizan koji je istrčao na teren u Humskoj protiv Zvezde nije ličio na onaj protiv Rada ili Proletera. Crno-beli su od prvom minuta krenuli ozbiljno naoštreni da pokažu večitom rivalu da nisu manje vredni iako ne igraju u Ligi šampiona. Već posle 25 sekundi igre Marko Janković je bio u prilicu pošto se Milan Borjan okliznuo, ali je na kraju ipak čuvar mreže crveno-belih spasao svoj gol.

Crnogorac je i nekoliko minuta kasnije bio u šansi, ali loše šutirao. Potom su Zvezdi pretili Pantić i Miletić, pa je bilo samo pitanje vremena kada će bezopasni gosti biti na kolenima.

Desilo se to u 33. minutu. Boaći je pogrešio, predao je Gomešu loptu u noge. Usledio je solo prodor napadača Partizana, Boaći je pokušao da se iskupi, ali projektil nije uspeo da zaustavi. 

U nastavku je Pantić pogodio preču, a onda Boaći u 74. poravnao na 1:1 na već opisan način.

 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)



Strelac: Gomeš u 33 - Boaći 74. minut

Stadion. FK Partizan. Sudija: Danilo Grujić.


PARTIZAN:  Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valjente, N. G. Miletić (od 88. Urošević), Zdjelar, Šćekić, Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić, Rikardo (od 79. Rikardo).

ZVEZDA: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić),  Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić,  Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin, Boaći.

 

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

88'. Slobodan Urošević je treći novi igrač u crno-belom dresu, a na klupu se preselio levi bek Miletić

79'. Nikolić ulazi umesto Rikarda.

74'. GOL! Boaći je izjednačio na 1:1! Nakon udarca iz ugla Crvena zvezda stigla je do izjednačenja. Ben je izveo korner, najviši u skoku je bio napadač iz Gane. Njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković . Nenad Đokić, arbitar iza gola, signalizirao je da je lopta celim obimom prešla liniju. Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar. Na snimku se ne vidi dobro da li je lopta prešla gol liniju. Biće frke zbog ovog pogotka! 

71'. Marin je poslao odličnu loptu za Bena, uspavala se odbrana Partizana, mislili su da je ofsajd. Nisu kažnjeni. 

69'. Prodor Simića, ubacio je loptu u peterac, do koje ipak stiže Stojković pre nekoga iz navale crveno-belih.

68'. Velika gužva u petercu Crvene zvezde posle kornera. Rikardo je šutirao na metar od gola, ali Borjan sa zemlje nekako dolazi do lopte.  Bilo je ovo opasno, spiker na stadionu je čak video loptu u Borjanovom golu.

63'. Boaći u prilici da pripreti Stojkoviću, ali napadač Zvezde bio je u nedozvoljenoj poziciji.  

61'. Nova izmena u Zvezdi, Simić je u igri umesto Kafua.

60'. Krstičić je oborio Jankovića i dobio žuti karton.

58'. Solidna akcija Zvezde, Ben je uputio šut, ali direktno u Vladimira Stojkovića, golmana Partizana.

58'. Stojković je ostao da leži na travi, traže crveno-beli faul, ali sudija Grujić ne naseda. 

53'. Prečka je sada spasila Zvezdu. Pantić je raspalio po lopti sa 25 metara od gola iskosa s desne strane, ali ostaje 1:0 za crno-bele.

49'. Na drugu stativu centrirao je Stojković, pokušao je Ben da primi loptu, ali nije uspeo.

46'. Umesto Gorana Čaušića na terenu je Dušan Jovančić.

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

45'. Igraće se dva minuta nadoknade vremena!

43'. Posle usmene opomene, Zdjelar je dobio žuti karton.

40'. Degenek je spasao Zvezdu novog gola. Sevnula je nova kontra crno-belih povukao je Janković odložio do Gomeša koji je bio u šansi, ali njegov šut izblokirao Degenek i spasao svoj tim.

35'. Opet Gomeš, oduzeo je loptu Babiću i centrirao sa levog boka, najviši u skoku bio je Zakarić, ali loš  udarac.

33'.GOL! Vodi Partizan 1:0! Boaći je pogrešio, Gomeš je presako loptu,  raspalio po njoj levicom sa oko 15 metara pored Babića i završila iza Borjanovih leđa.

26'. Pokušaj Zvezde posle dugo vremena. Rodić je šutirao, sa oko 20 metara,  ali loše, nije to bilo komplikovan posao za Stojkovića.  

24'. Opomena za Zdjelara, preti mu žuti karton ako ne bude oprezan.

23'. Mnogo bolji Partizan za sada!

21'. Četvrta šansa za Partizan! Pali su Nemanja R. Miletić i Marin na ivici šesnaesterca posle duela, ali nije odustao igrač Partizana, ustao je i uputio dobar šut, međutim Borjan je bio na mestu i hvata loptu, mada iz drugog puta. Pre nego što je Rikardo stigao da reaguje.

17'. Nova šansa za crno-bele. Rikardo je poslužio Pantića koji je dobro šutirao i pored čuvara u dalji ugao, ali lopta proleće pored stative.

 

15'. Kafu je pokušao da uposli Bena, ali se ovaj napao u nedozvoljenoj poziciji.

11'. Sviran je faul Jankoviću na Stojkoviću, buni se igrač Partizana, kaže da je bio start na loptu. 

10'. Prvi pokušaj Zvezde, Marin je šutirao sa 16 metara, ali neprecizno.

7'.  ŠANSA ZA PARTIZAN! Janković je iskoristio grešku Babića, oteo mu je loptu jer je nije dobro ispucao, potom šutirao u padu, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je završila pored gola.

3'.  Opet šansa za Jankovića posle auta, ovoga puta u blok ulazi Degenek.

1'. Posle samo 25 sekundi Partizan je bio u šansi. U prilici je bio Janković nakon centaršuta Pantića, pošto  se Borjan okliznuo. Mogao je Crnogorac sa pola metra da ugura loptu u mrežu ali se nije snašao pa je golman Zvezde ipak spasao svoj gol.  Dobro su reagovali pred svojim golom Babić i Rodić. 

1'. Utakmica je počela!

Dragan Džajić nije želeo da prognozira ishod derbija u Humskoj.

- Biće neizvesno. Vlada mišljenje da je Zvezda favorit i tim će maksimalno ozbiljno ući u utakmicu. Ekipe će biti vrlo motivisane. Zvezda ima veliki broj igrača, može da pravi rotacije, ali kada je u pitanju Partizan, mora da izvede najbolji tim.

- Pregurao sam preko 150 derbija. Akteri na terenu će odlučivati, sve taktike padaju u vodu. Ne bih da prognoziram rezultat, nisam nikada i ne želi. Želim da pobedi Zvezda - poručio je Džajić.

Evo i fudbalera Partizana na zagrevanju.

Foto: Starsportphoto

 

- Bez mnogo navijača na istoku gde su tri "tampon" zone.

Crveno-beli su izašli na teren da osete travu stadiona u Humskoj.Naravno, pozdavljeni su zvižducima.

Foto: Starsportphoto

 

Atmosfera na stadionu 45 minuta pre početak utakmice.
 

Foto: Informer

 

 

Pristižu navijači na stadion u Humskoj 1.

 

Foto: Informer

 

Trener Partizana Zoran Mirković nije želeo da otkiva mane večitog rivala.

- Moji momci u kvalitetni i ne treba im dodatna motivacija za večiti derbi. Želeo bih, kao šta sam pre nekoliko dana rekao,  da svi akteri budu na visini zadatka. Ne bih o tome gde su ranjivi igrači Crvene zvezde - poručio je Mirković. 

Vladan Milojević, trener Zvezde, ne dozvoljava igračima da misle da su bolji od rivala.


- Dovoljno sam u fudbalu, ne dozvoljavam a i nemamo pravo da pričamo ko je bolji. Respektujemo svakog protivnika tako i Partizan. Derbi je uvek neizvestan, svetskovina fudbala, dva ljuta rivala. Mi prema svakom rivalu pridajemo važnost, tako i Partizanu. To što se priča je malo marketinški, ali i normalno. Partizan je sa Mirkovićem na čelu uneo promene, zategnutiji je, kompaktniji. Mi smo se spremali na naš način. Partizan ima mnogo dobrih pojedinaca, ali videćemio kada počne utakmica. 

 

Fudbaleri Zvezde pošli su ka stadionu Partizana.

 

 

 

Zoran Tošić ne može da pomogne saigračima na terenu zbog povrede.

- Derbi je uvek zanimljiv, za Partizan utakmica godine jer ne igramo u Evropi. Mislim da smo spremni.  Teško je kada ne možeš da pomogneš saigračima, ovako mi preostaje da ih podržavam. Pokazaće se da u derbiju nema favorita, Zvezda ima odličnu ekipu, ali i mi smo dobri, mislim da ćemo najmanje parirati, ali verujem i da ćemo uraditi nešto više - poručio je Tošić pred utakmicu.

Milan Smiljanić kaže da Zvezda nije bolja od Partizana.

- Mi smo u podređenom položaju, svi dižu Zvezdu, ali u ovakvim utakmicama se ne zna. Mi znamo da igramo ovakve mečeve. Oni pričaju da su bolji od nas, da bolje igraju, ali dolaze u našu kuću. Ja mislim da smo mi bolji - kazao je Smiljanić pred početak utakmice. 

- Saša Ilić je odigrao najviše večitih derbija, čak 29!

Defanzivac Zvezde Miloš Degenek igra prvi večiti derbi u karijeri.

- Najlepši trenutak u karijeri do sada. Svi kao jedan. Svi kao jedna velika prorodica - napisao je defanzivac Zvezde  na Instagramu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59