• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2018

23:08

PARTIZANU PRIPALA DRAMA U "PIONIRU"! Crno-beli nervirali navijače, ali pobedili

Partizan

PARTIZANU PRIPALA DRAMA U "PIONIRU"! Crno-beli nervirali navijače, ali pobedili

Podeli vest

Košarkaši Partizana slavili su posle prave drame protiv ljubljanske Olimpije u drugom kolu ABA lige 82:79 (18:16, 16:19, 22:21,26:23)

Za razliku od prethodna dva meča u ovom delu sezone, crno-beli nisu imali briljantno prvo poluvreme pa posrtaj u nastavku, već se tokom čitavog meča igralo u ritmu toplo-hladno.

Ubedljivo najraspoloženiji u taboru domaćih bio je Rade Zagorac sa 26 poena od kojih je "posterizovanje" Mirze Begiće momenat koji će verovatno dugo ostati u sećanjima navijača Partizana.

Pratili su ga Markus Pejdž sa 13 poena, od kojih mu je jedina trojka u nastavku bila izuzetno bitna za prelom rezultata, dok je Vanja Marinković ubacio jedan poena manje.

U redovima gostiju, po učinku je ubedljivo ispred svih bio Špan sa 24 poena.

PARTIZAN - OLIMPIJA 82:79 (18:16, 16:19, 22:21,26:23)

Hala: "Aleksandar Nikolić", sudija: Miloš Koljenšić

Partizan: Pejdž 13, Si 3, Aranitović 5, Marinković 12, Gegić 0, Veličković 0, Pecarski 3, Gavrilović 0, Zagorac 26, Lendejl 5, Gagić 9, Nikolić 6

Olimpija: Džons 12, Špan 24, Bubnić 0, Lazić 6, Šamanić 0, Lapornik 6, Begić 7, Budžim 13, Mesiček 11, Sanon 5, Rebec 0, Radulović 5

KRAJ

- Lendejl kroti Lazićevo bacenje o tablu i meče je završen rezultatom 82:79.

- Lapornik maši šut za tri, ali Zagorac pravi faul na dve sekunde do kraja i vođstva crno-belih od 82:78.

- Mesinček opet "kuva", pogađa nemoguću trojku i vraća frku na 13 sekundi do kraja - 80:78.

- Mesinček maši trojku, Partizan u idealnoj sitaciji da pobedi. Trenutno je 78:74 na manje od pola minuta do kraja.

- Marinković odgovara na Španovu ludačku "trojku", ali gosti imaju odgovor 76:74.

- Zagorac pogađa na 2+1 za nešto osetnijih pet razlike i crno-beli imaju priliku da dobrom odbranom reše sve dileme u vezi sa pobednikom večerašnjeg meča 74:69.

- Zagorac maši jedno bacanje i propušta priliku da donese novo izjednačenje crno-belima, ali Pejdž posle serije grešaka na obe strane pogađa trojku za 71:69.

- Džons donosi novo iznenađenje i vraća neizvesnost nakon serije od 7:0 kojom su gosti potpuno istopili prednost domaćih 65:65, ali Zagorac sa linije slobodnih bacanja vraća razliku na 67:65.

- Špan pogađa trojku i tera Čanka da traži tajm-aut. Partizan sada vodi 65:63.

- Zagorac postiže 20. poen na meču i donosi prvu osetniju prednost Partizanu posle dužeg vremena 65:58.

- Gagić je promašio jedno bacanje i pogrešio u narednom napadu što je omogućilo gostima lake poene u tranziciji i opet tesnu razliku od 60:58 na strani crno-belih.

III ČETVRTINA

Foto: Starsportphoto

 

- Finiš treće četvrtine obeležila je prva trojka Vanje Marinkovića na ovom meču i poeni Lendejla, čiji poeni sa linije bacanja su doneli vođstvo Partizanu od 56:53, ali gosti su uzvratili za tri poena i na pauzu pred odlučujućih deseti minuta se otišlo sa 56:56.

- Dve uzastopne greške u napadu Lendejla, koji nije ni na približnom nivou u odnosu na neke prethodne partije. Gosti ponovo stižu do izjednačenja 51:51.

- Špan pogađa trojku, ali ubrzo vraća Zagorac istom merom, koji briljira u ovom delu igre - 47:47.

- Pravu posterizaciju doživeo je iskusni Mirza Begić nakon atraktivnog zakucavanja Zagorca koje je propraćeno ovacijama Grobara, ali i dodatnim slobodnim bacanjem koje je iskoristio za 42:42.

 

 

- Posle nekoliko konfuznih napada Zagorac pogađa 2+1 i crno beli stižu na samo poen zaostatka 39:40.

- Gagić vraća vođstvo Partizanu već na početku drugog poluvremena 36:35.

POLUVREME

- Trojka Zagorca za kraj prvog poluvremna 34:35 i minimalno vođstvo gostiju.

- Gosti stižu do najveće prednosti do sada 31:35, Čanak prinuđen da traži tajm-aut.

- Serija grešaka na obe strane u finišu prvog poluvremena, najpre Gagićev "er-bol" pa Španova dupla, ali je haotičnih nekoliko minuta završen Zagorčevim poenima i tajm-autom gostiju 31:30.

- Lendejl maši oba bacanja i propušta priliku da vraća vođstvo, što gosti koriste i povećavaju razliku koja sada iznosi 27:30.

- Gosti dolaze do vođstva 27:28.

- Period dobre igre u uvodnih nekoliko minuta četvrtine nije krunisan većim vođstvom, pa se Olimpija primakla na minus dva i sada je 27:25 za crno-bele.

- Crno-beli su našli ritam u nastavku i posle vode 26:20 posle znatno bolje igre nego u uvodnih deset minuta.

I ČETVRTINA

 

- Crno-beli nikako da se značajnije "odlepe" kao što su to znali u prvom poluvremenu u prethodnim mečevima, ali čuvaju vođstvo protiv slovenačkog tima 18:15.

- Utakmici prisustvuju brojne košarkaške legende Parizana poput Predraga Drobnjaka, Miloša Vujanića i Milenka Tepića, ali tu su i igrači iz aktuelne generacije fudbalera crno-belih poput Danila Pantića i Nemanje R. Miletića.

Foto: Starsportphoto

Nemanja R. Miletić

- Si pogađa trojku nakon prvog kontakta sa loptom i donosi vođstvo Partizanu 10:7.

- Lendejl zakucava, a gosti ubrzo prave i faul u napadu. Crno-beli vode 7:3.

- Partizan preko Zagorca stiže do vođstva, a Pejdž povećava prednost na 5:1.

- Pre početka meča održan je minut ćutanja povodom smrti malog Dušana Todorovića, koji je danas sahranjen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma

pre 5 godina

Pisao sam i posle Cedevite da će jako teško biti sa Olimpijom.Oni su i u prvom kolu pokazali da su veoma ozbiljan sastav,a po tradiciji Partizan sa njima uvek igra teške i neizvesne utakmice.Iako je veoma rano,ali već sada se vidi da su prvih pet Budućnost,Zvezda ,Cedevita,Partizan i Olimpija.Partizan je tu fizički najinferiorniji,ali mislim da će borbenošću i pokretljivošću ovaj hendikep nadoknaditi.Sinoć je trema sputala pojedine igrače ,koji prvi put igraju u Pioniru,ali ja sam zadovoljan,jer Olimpiju neće niko lako pobediti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija