• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.10.2018

15:48

TABELU GLEDAM SAMO KAD MORAM! Mirković: Pojavio se dodatni pritisak kod igrača

Partizan

TABELU GLEDAM SAMO KAD MORAM! Mirković: Pojavio se dodatni pritisak kod igrača

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je ekipa u boljem stanju nego što je bila, ali da je očekuje teška utakmica protiv Napretka u prvenstvu.

On je pohvalno govorio o predstojećem rivalu protiv koga je Partizan često imao problema u prošlosti.

- Cenim trenera Kosanovića, Napredak je izuzetna ekipa, ima sjajne pojedince. Imaćemo težak zadatak sutra. Oni često menjaju ritam utakmice, biće faza u kojima će biti ofanzivni i defanzivni i gde će nas čekati u niskoj zoni - rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Beogradu. 

Upitan da li će Partizan biti ofanzivniji, Mirković je odgovorio:

- Mi igramo ofanzivno, jedino je problem sa realizacijom - naveo je trener crno-belih pa obrazložio:

- Kada pogledate protiv Zemuna, imali smo četiri, pet stopostotnih prilika, dali smo dva gola. Protiv Spartaka smo u drugom poluvremenu imali pet, šest izglednih situacija, ali nismo dali gol. Nemamo nekih opcija u ljudstvu - rekao je Mirković.

Na pitanje da li povodom toga ima plan, trener crno-belih odgovorio je:

- Kako ne? Daleko je zima, do tada ne možemo ništa da radimo - naveo je Mirković. 

Upitan da li je uzrok pada koncentracije kod napadača nedovoljna fizička priprema, Mirković je rekao da ne misli tako, već da razlog mogu da budu i lošiji tereni.

- Napadači promašuju ponekad, jel tako - uzvratio je kontrapitanjen Mirković.

Partizan je u prošlom kolu odigrao bez golova sa Spartakom u prvenstvu, a u sredu je na gostovanju pobedio Zemun sa 2:0, u osmini finala Kupa, takmičenju u kome brani trofej. Uoči utakmice sa Zemunom, Mirković je rekao da ekipa nije u dobrom stanju, a danas je rekao da se situacija malo popravila.

- Bolje je stanje u ekipi, igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna. U jednoj utakmici bio je ostanak u borbi za trofej ili ispadanje. Sigurno da se taj dodatni pritisak pojavio kod igrača. Ovde sam od avgusta, stalno smo u toj situaciji. Nemamo prava na odmor ni pred ovu utakmicu, mi smo konstantno pod pritiskom - rekao je on.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli sa 25 bodova. Zvezda ima 34, Radnički Niš 27, a Čukarički takodje 25.

- Ima mnogo dobrih ekipa. Tabela ne izgleda sjajno, gledam je samo kad moram - naveo je on.

Upitan da li bi voleo da njegova ekipa u subotu igra protiv lakšeg protivnika, pošto je Kosanović poznat po tome da može da pokvari planove svakoj ekipi, Mirković je rekao da neke stvari ne može da bira, ali da se raduje utakmici.   
  
- Biće teško, ali to nam je po redu. Dobro su organizovani, kompaktni, igraju u oba pravca. Vukanović je njihov najbolji igrač, Alivodić, tu su oba Petrovića koji su bili u Partizanu... To je stvarno dobra ekipa - naveo je Mirković.

Utakmicu će propustiti povređeni Danilo Pantić i Aleksandar Šćekić, a ostali igrači su spremni.

- Gledamo svoju igru, ali se i adaptiramo prema protivniku. Imamo zamene, svaki igrač će znati svoja zaduženja - dodao je Mirković. 

On je naveo da je Zoran Tošić blizu povratka, da trenira sa ekipom, ali da s vremena na vreme oseća bolove u kolenu, što su normalne stvari posle operacije.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 16 časova na svom terenu protiv Napretka, utakmicu 13. kola Super lige Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17