• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2018

21:00

(VIDEO) PARTIZAN PREKINUO SERIJU REMIJA! Crno-beli stranci porazili Vojvodinu

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN PREKINUO SERIJU REMIJA! Crno-beli stranci porazili Vojvodinu

Podeli vest

Posle tri remija fudbaleri Partizana konačno su stili do pobede nakon što su u derbiju kola bili bolji od Vojvodine rezultatom 2:0 do kog su stigli golovima Rikarda u 29. minutu i rezerviste Enakea minut pre kraja regularnog dela meča

Bila je to utakmica u kojoj je Partizan bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, mada bez previše izglednih šansi među kojima je daleko najozbiljnija pretvorena u gol.

Vođstvo crno-belima doneo je Rikardo u 29. minutu nakon pripucavanja lopte posle neiskorišćenog penala koji je nad Jankovićem napravio mladi Nemanja Milojević.

Gosti se nisu deprimirali posle vođstva rivala i nešto bolju igru u finišu prvog poluvremena preslikali su u nastavku daleko boljom partijom od beogradskih crno-belih, koja nije iskorišćena samo zahvaljujući prečki koju je Arsić pogodio iz slobodnog udarca.

Neiskorišćenu dominaciju nad rivalom, Vojvodina je platila u 89. minutu kada je na drugoj strani rezervista Enake zatresao mrežu novosadskog kluba i postavio konačnih 2:0.

Ovom pobedom  Partizan je izašao iz negativne serije od tri remija i stigao do trećeg mesta sa 13 bodova zasotatka za Crvenom zvezdom i četiri u odnosu na drugoplasirani Radnički.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:0

Rikardo u 29. minutu i Enake u 89. za Partizan

Stadion u Humskoj, sudija: Danilo Grujić

Partizan: Stojković - Nemanja R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević (od 82. N. G. Miletić) - Zdjelar, Đerlek (od 77. Kosović), Janković, Zakarić, Nikolić - Rikardo (OD 88. Enake).

Vojvodina: Rockov - Stojković, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Zlomislić - Milojević (od 46. Arsić), Eze, Đuričin (od 84. Gojkov) - Fofana (od 62. Gajić).

Kraj

90+1' Kakva šansa za Vojvodinu! Gojokov je izašao sam ispred Stojkovića, ali je neshvatljivo loše šutirao.

89' GOOL! Partizan vodi 2:0 golom rezerviste Enakea koji je samo minut ranije ušao u igru. Rumun je iskoristio centaršut Zakarića i smestio loptu u mrežu.

79' Đurićev šut završava u korneru, crno-beli se prilično muče. Mirković je poslao Kosovića na teren, a trebalo bi uskoro i Nemanja G. Miletić da zameni povređenog Uroševića.

76' Rikardo je previše oklevao i dopustio da mu Graovac oduzme loptu, iako je bio u poziciji da ozbiljnije ugrozi Rockova.

69' Period mnogo bolje igre Vojvodine koja je imala i prečku preko Arsića iz slobodnog udarca. Parizan je prilično uspavan, Mirković još uvek ne poseže za izmenama.

59' Rikardo je ponovo napravio izglednu priliku da šutira, ali je protivnički igrač blokirao udarac Partizanovog napadača. U narednom napadu Rockov je istrčao i intervenisao ispred Nikolića.

Foto: Starsportphoto

 

54' Dobar pokušaj Nikolića, ali rezulat ostaje nepromenjen, bez obzira na lošu intervenciju Rockova.

52' Dobar napada Partizana i prodor Jankovića, ali Zakarić začuđujuće nije očekivao da će lopta doći do njega i reagovao je krajnje komično.

49' Prvi ozbiljniji napad za Partizan u nastavku nije završen na najbolji način. Zakarić je ubacio loptu, ali se nakon toga nije izrodilo ništa ozbiljnije.

46' Počelo je drugo poluvreme.

45 +1' Poluvreme! Partizan je iskoristio nesmotrenost Milojevića i preko Rikarda stigao do vođstva. Gosti su dodali gas u nastavku, ali na odmor odlaze sa golom zaostatka.

44' Rastrzana igra na obe strane. Gosti nešto bolji posle vođstva Partizana, ali su crno-beli imali lepu šansu da ugroze gol Rockova iz kontre kada je oklevao Janković.

43' Solidan pokušaj Đurića iz slobodnog udarca završen je preko gola.

41' Najbolja šansa za Vojvodinu u finišu prvog poluvremena. Milojević je odlično centrirao, ali je Eze bio u nešto lošijoj poziciji što je uticalo da pogodi samo spoljni deo mreže. Prethodno je bila sporna situacija u kojoj je pao upravo Milojević posle duela sa Markovićem, ali Grujić je samo odmahnuo rukom.

37' Ponovo je Rikardo u centru pažnje. Malo je falilo da dođe do lopte na pas Đerleka, ali je posrnuo u trku što je Rockov iskoristio i došao ranije do lopte.

33' Strelac jedinog gola na meču Rikardo našao se u ofsajdu posle pasa Zdjelara pa je potencijalno dobra prilika za domaće propuštena.

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš

29' GOOL! Rikardo dovodio Parizan u vođstvo od 1:0. Napadač crno-belih nije iskoristio penal, ali je na odbijenu loptu bio priseban i poslao je u mrežu iza leđa Rockova.

28' PENAL ZA PARTIZAN! Sjajna tropotezna akcija Partizana u kojoj su učestvovali Đerlek, Nikolić i Janković završena je faulom mladog Milojevića i Grujić nije imao dilemu da pokaže na najstrožu kaznu.

Foto: Starsportphoto

 

25' Đerlek se lepo namestio na levu, ali je lopta zakačila nekog igrača gostiju i završila u korneru, posle kojeg se ništa ozbiljnije nije dogodilo u kaznenom prostoru "lala".

23' Katastrofalnim pokušajem beka gostiju Aranđela Stojkovića završila prva ozbiljnija akcija Vojvodine posle dužeg vremena u Humskoj.

21' Solidan pokušaj Rikarda nije bio veliki problem za Rockova koji je uhvatio živu loptu.

19' Malo je falilo da Valijnte stigne do lopte na centaršut Jankovića, ali lopta završava u rukama Rockova.

17' Zanimljiv pokušaj dodavanja Rikarda prema Nikoliću sprečio je Saničanin pravovremenom intervencijom. Već u narednom napadu došlo je do koškanja Đuričina i Uroševića, koje se brzo završilo.

15' Prvi korner za Vojvodinu nakon intervencije Valijentea kojoj je prethodio odličan centaršut Antića. Već u narednom napadu levi bek Vojvodine je osujetio pokušaj Jankovića da u kontri proigra Rikarda, koji je bio u izglednoj poziciji.

10' Ništa se naročito nije dogodilo u uvodnih 10 minuta meča. Vojvodina se opredelila da vreba greške crno-belih, dok Partizan još čeka na pravu priliku da ugrozi Rockova.

6' Zakarić je izgubio loptu na sredini terena, mirisalo je da će Eze ozbiljnije završiti napad koji je okončan ispucavanjem golmana Stojkovića.

4' Prva šansa za Partizan na meču. Rikardo je dugo držao loptu koja je stigla do Đerleka, ali mladi fudbaler je suviše mlako šutirao i lopta je otišla pored gola. Prethodno je bila sporna situacija u duelu Valijentea i Fofane, ali nešto grublju igru španskog defanzivca Grujić nije okarakterisao kao faul za Vojvodinu.

1' Utakmica je počela.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gagom

pre 5 godina

Pošto si nezadovoljan rezultatom,ti računaj da je Partizan pobedio 1:0 .... naravno, ako smatraš da je gol Enakea regularan ha,ha,ha I plači,možda ti pomogne!

Laki

pre 5 godina

j...te kakav uspeh. vuletić ovo mora da proslavi u zemuneli.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija