• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2018

21:57

TRINKIJERI DEBITOVAO I U EVROKUPU POBEDOM! Partizan se revanširao Trentu

Partizan

TRINKIJERI DEBITOVAO I U EVROKUPU POBEDOM! Partizan se revanširao Trentu

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su italijanski Trento 76:71 u šestom kolu Evrokupa za drugu pobedu u ovom takmičenju i prvu otkad ih vodi renomirani italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri

Video se mali pomak u igri u odnosu na prethodne utakmice, pogotovu one u kojima je Partizan ušao u seriju poraza, ali je mnogo osilacija i dalje u igri i očigledno je da ni Trinkijeri nema čarobni štapić da ih ispravi.

Prva četvrtina i plus 15 za srpski tim po njenom završetku izgledali su kao da će Partizan na kraju ostvatriti ubedljivu pobedu, ali već druga je spustila stvari na realnu meru i ogolila sve nedostatke novog tima crno-belih.

Drugo poluvreme donelo je smenu dobrih kombinacija i atraktivnih poena, pre svega Sija, ali su oscilacije išle do te mere da se sa plus 15 dolazilo na plus četiri poena.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Lendejl sa 18 poena, Pejdž je imao dva manje, dok su solidni bili i Zagorac sa 12, odnosno Marinković sa 10 poena.

Kod gostiju najviše su se istakla Jovanović sa 20 poena i Marbl sa 10.

Ovom pobedom Partizan je došao do skora 2:4 i u narednom kolu ga čeka teško gostovanje ruskom Zenitu.

PARTIZAN - TRENTO 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22)

hala: "Aleksandar Nikolić", sudija: Bendžamin Himenez

PARTIZAN: Pejdž 16, Si 7, Marinković 10, Gegić 4, Pecarski 0, Gavrilović, Braun 0, Zagorac 12, Janković 4, Lendejl 18, Gagić 0, Nikolić 5.

TRENTO: Marbl 10, Radičević 5, Paskolo 6, Mian 2, Foraj 7, Flakadori 9, Mecanote 0, Gomes 9, Hog 2, Lehtaler 1, Jovanović 20.

Kraj

Foto: Starsportphoto©

Zaograc maši šut i utakmica je završena rezultatom 76:71.

Gosti vraćaju dva bacanja, ali je 76:71 za Partizan na četiri sekunde pre kraja meča.

Marinković pogađa dva slobodna bacanja za vođstvo od plus pet - 74:69 je trenutno za Partizan. Mladi vek Partizana pogađa nova bacanja i crno-beli privode meč kraju bez trzavica 76:69.

Lendejl zakucava za 72:67.

Trojka Gomeša za 70:67 vođstvo Partizana. Nešto više od minut i po do kraja.

Opet crno-beli uvode meč u neizvesnost. Si pravi peti faul i izlazi iz igre. Partizan vodi 68:64.

Ponovo eli-jup Sija za vođstvo do 68:59.

Gosti pogađaju dve trojke i smanjuju na minus pet. Prednost crno-belih se otopila na svega pet poena razlike pa sada vode 64:59.

Si pogađa za tri poena i crno-beli vode sa ubedljivih 64:49, posle koje je ceo "Pionir" eksplodirao. Partizan posle duže vremena konačno u pravom ritmu.

Kombinacija Lendejla i Sija za eli-jup i prve poene Partizana u završnoj deonici, koji vode 58:49.

III četvrtina

Foto: Starsportphoto©

- Nikolić je promašio šut za tri poena u poslednjem napadu u trećoj deonici i pred poslednjih 10 minuta igre ualzi se sa vođstvom crno-belih od 56:49.

- Zagorac pogađa pet poena u dva napada i Partizan vodi 55:47.

- Finiš treće četvrtine prolazi u tesnom vođstvu Partizana. Nikolić poentira za 51:46.

- Gosti stižu na pola koša razlike preko Jovanovića iz slobodnih bacanja, ali Zagorac uspeva da poentira u narednom napadu za vođstvo od 47:44.

- Opet perod praznog hoda Partizana i mnogo bolje igre gostiju. Jovanović se najbolje snalazi pod obručima i smanuje na 43:40.

- Partizan koristi prvi napad i poentira preko Lendejla za 38:32, a isti koštakaš već u nekom od narednih napada ponovo poentira i Partizan ponovo stiče osetniju prednost od 43:34.

Poluvreme

Foto: Starsportphoto©

Trento pogađa nove poene, a Partizan ne koristi malo preostalog vremena za napad i na malo duži odmor se odlazi sa 36:32 za crno-bele.

Lendejl pogađa za 36:29 u finišu prvog poluvremena.

Gosti dolaze na samo minus četiri. Partizan vodi 32:28.

Siguran je i Jovanović u gostujućem sastavu. Lep horog pozajmljenog košarkaša Crvene zvezde za 28:22 u korist Partizana.

Lep prodor i poeni Radičevića uz dodatno slobodno bacanje kojim smanjuje prednost crno-belih na samo šest razlike 26:20.

Partizan posle duže vremena stiže do poena i vraća osetniju razliku i vodi 26:15.

Gosti spuštaju prednost crno-belih na jednocifren broj i sada je 22:13 za Partizan. Domaći dugo bez poena.

Paskolo pogađa prve poena u drugoj četvrtini za Trento  koji smanjuje za 22:9.

I četvrtina

Zagorac pogađa trojku za velikih 22:7 u korist crno-belih i sa tim rezulatom je završena prva četvrtina.

Lep prodor Nikolića po levoj strani za vođstvo od 18:5.

Druga trojka Pejdža za vođstvo crno-belih od 14:3. Gosti prilično slabi u ovoj četvrtini.

Partizan ima već prednost od 10 poena nakon pogotka Marinkovića. Gosti na svega jednom poenu od starta, crno-beli vode 11:1.

Posle serije promašaja košarkaša Partizana, Pejdž postiže poene za veliko vođstvo od 6:0.

Posle dva minuta bez poena Partizan stiže u vođstvo preko Jankovića 2:0. Prilično haotičan početak i jednih i drugih.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija