• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2018

18:50

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN IZREŠETAO RAD! Zakarić "pakovao", Rikardo dvostruki strelac!

Partizan

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN IZREŠETAO RAD! Zakarić "pakovao", Rikardo dvostruki strelac!

Podeli vest

Fudbaleri Parizana ubedljivo su na Banjici savladali Rad rezultatom 3:0 u 20. kolu Supelrige Srbije

Crno-belima je ovo bila 12. pobeda u sezoni, a prva u gostima posle četiri remija u nizu. Dvostruki strelac bio je Rikardo Gomeš, dok je jedan pogodak postigao Nemanja R. Miletić.

Odigrali su odličan meč puleni Zorana Mirkovića na Banjici, daleko ubedljivije, nego na poslednja dva, u Lučanima (1:1) i sa Zemunom (1:0). Posle maltene besprekornih 45 minuta vodili su sa 2:0.

Za samo pet minuta stekli su dva gola prednosti. Golove su postigli Rikardo i Miletić, ali zahvaljujući odlično raspoloženom Zakariću, koji je saigračima u oba navrata "spakovao" golove. 

Imali su crno-beli još nekoliko šansi preko Ivanovića i Valijentea, ali promene rezultata nije bilo do 71. minuta. Prvo je šutirao Valijente, ali mu je šut maestralno skinuo Marković, ali je na drugoj stativi Rikardo ostao sam i samo je ugurao loptu u mrežu i rešio definitivno pitanje pobednika na Banjici.
 

Foto: Starsportphoto

RAD - PARTIZAN 0:3 (0:2)

Strelac: Rikardo u 5, 71, Miletić u 10. minutu.

Stadion: Kralj Petar Prvi. Sudija: Milan Ilić.

RAD: D. Marković, M. Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević (od 65. Kasalica) , Petrović, Tričković, Lutovac, Mladenović, Busnić, Jović (od 46. Bainović). 

PARTIZAN: Kljajić, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Kosović, Zakarić (od 74. Tošić), Pantić (od 79. Đerlek), Ivanović (od 81. Stevanović), Rikardo.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

91. Dve dobre šanse za crno-bele, ali nema gola. Prvo je Stevanović prokocako šansu, a onda i Rikardo ispustio šansu da utakmicu završi het-trikom.

81'. Filip Stevanović ulazi umesto Ivanovića.

81. Kakav promašaj Ivanovića! Ofanzivac crno-belih je posle dobre asistencije Miletića promašio praznu mrežu. Mogla je pobeda da bude i ubedljivija

79'.  Đerlek umesto Pantića na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

74'. Na terenu je Tošić, menja Zakarića.

71'. GOL! Rikardo verovatno rešava pitanje pobednika! Vodi Partizan 3:0. Prvo je šutirao Valijente, ali mu je šut maestralno skinuo Marković, ali je na drugoj stativi Rikardo bio sam i samo je ugurao loptu u mrežu. 

67'. Dušan Marković sada je sprečio novi pogodak Partizana posle šuta Pantića, koji se loše snašao u završnici.

56'. Šut Zakarića u šesnaestercu, ali lopta pogađa Šipčića i odlazi u korner.

52'. Rikardo Gomeš je šutirao sa 18 metara, ali je  golman Rada Marković uspeo je da zaustavi udarac i loptu izbaci u korner.

48'. Odmah prete crno-beli na startu drugih 45 minuta utakmice. Sa desetak metara šutirao je Zakarić, ali ga je izblokirao Šipčić.

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

44'. Miletić i Valijante propustili su sjajne šanse da povećaju prednost Partizana na 3:0.

41. Golove za Partizan postigli su Rikardo i Miletić, ali Zakarić je najbolji u timu crno-belih u prvom poluvremenu. Sada je pokušao je da šutira iz okreta, uspeo je da uputi udarac, ali nedovoljno precizno.

39'. Nova prilika za Ivanovića na utakmici, međutim, pogađa samo spoljni deo mreže gola "građevinara".

Foto: Starsportphoto

 

37'. 36'. Snažan šut Saše Zdjelara sa 20 metara, ali nema promene rezultata, lopta odlazi preko gola.

31'. Prva prilika na meču za Rad. Miletić će spetljao, Tričković je to iskoristio, ušao u šesnaesterac crno-beli, šutirao, ali pravo u golmana Partizana Kljajića.

23'. Marković je pogrešio posle kornera, šteta za crno-bele što Rikardo nije uspeo to da kazni. Njegov udarac na gol-liniji blokirao je Šipčić.

Foto: Starsportphoto

 

22'. Opet Zakarić, sada je sjajno uposlio Đorđa Ivanovića, ali je on šutirao pravo u golmana Markovića.

19'. Nebojša Kosović je šutirao sa oko 20 metara, bio je to nezgodan udarac, ali lopta je za malo otišla kraj desne stative gola Rada.

10'. GOL! Partizan vodi 2:0, Miletić je strelac. Goran Zakarić je upisao drugu asistenciju. Odlično je izveo korner sa desne strane, a na drugoj stativi bio je Nemanja R. Miletić, koji je sa nekoliko metara prosledio loptu u mrežu za 2:0.

5'. GOL! Vodi Partizan 1:0! Zakarić je proigrao Rikarda Gomeša, gurnuo mu je loptu u prostor, a Gomeš je između dvojice igrača Rada šutirao i savladao Dušana Markovića za vođstvo crno-belih.

3'. Zakarić je dugom loptom odlično pronašao Uroševića na levoj strani, on je bio u prilici da centrira, ali je izblokiran.

Golman Stojković ipak neće biti među startnih 11 igrača u ekipi Partizana, jer se tokom zagrevanja požalio na povredu, pa će biti na klupi. Stojkovića će zameniti Kljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!
Politika

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!

Veliki deo javnosti su iznenadili objavljeni dubrovački istupi Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora novosadskog univerziteta, koji su odisali neskrivenom mržnjom prema državi u kojoj se, došavši iz druge sredine, našao i nalazi svoje uhljebljenije, kao i patološkom mržnjom prema većinskom narodu u toj državi, i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Možda toga iznenađenja ne bi bilo, da je naša javnost, na neke ranije izjave istog kreatora (ili zvučnika?), reagovala oštrije i kazala: dosta je sada, prešao si meru, ako ti ne valja ovde – put pod noge, tamo odakle si došao ili bilo gde drugde!

19.03.2024

09:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59