• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2018

22:36

PARTIZAN SRUŠIO MOĆNI ASVEL! Crno-beli iznenadili favorita u Francuskoj

Partizan

PARTIZAN SRUŠIO MOĆNI ASVEL! Crno-beli iznenadili favorita u Francuskoj

Podeli vest

Košarkaši Partizana napravili su veliko iznenađenje i savladali na gostovanju francuski Asvel 78:75 u devetom kolu Evrokupa

Crno-beli su ostvarili prvu pobedu na gostujućem terenu ove sezone u Evrokupu i kolo pre kraja zadržali šanse da se domognu druge faze takmičenja.

Ekipa Andree Trinkijerija je igrala sigurno u prvom poluvremenu ne dozvoljavajući protivniku da im oduzme vođstvo. Najviše su se u tom periodu igre istakli Markus Pejdž i Aleksej Nikolić.

U nastavku je kvalitet domaćih uzeo maha i došlo je do rezultatske klackalice u kojoj su se dva tima smenjivala u vođstvu, ali je Partizan na kraju uspeo da sačuva prednost, bez obzira na promašaj Lendejla sa linije slobodnih bacanja koji je dosta zakomlikovao situaciju.

Crno-bele su do ove važne pobede predvodili Lendejl, Nikolić i Pejdž sa po 15 poena, Marinković je bio stoprocentan za tri i postigao je 11 poena, dok je meč sa dvocifrenim učinkom završio i Gagić sa 10 peona.

U domaćem timu Miro Bilan je postigao 17 poena, od toga čak sedam sa linije bacanja, a pratili su ga Lajti i Kalnijetis sa po 10.

U poslednjem kolu Partizan će odlučujući meč za plasman u narednu fazu odigrati protiv Turk Telekoma u Beogradu naredne nedelje.

ASVEL - PARTIZAN 75:78 (12:17, 20:20, 25:19, 18:22)

Dvorana: Astrobale. Sudije: Jakub Zamojski, Petro Papapetru, Sinan Izguder.

Asvel: Maledon 5, Kaba 4, Sloter 7, Kalnijetis 10, Galniju 0, Noa 2, Sou 0, Bilan 17, Džin-Čarls 6, Nelson 7, Lajti 10, , Kahudi 7.

Partizan: Pejdž 15, Si 0, Marinković 11, Gegić 4, Veličković 2, Pecarski 0, Gavrilović 0, Zagorac 6, Janković 0, Lendejl 15, Gagić 10, Nikolić 15.

Kraj

- Gosti ne koriste poslednji napad i meč je završen pobedom Partizana. Pokušali su trojkom iz otvorene pozicije, ali nisu uspeli i crno-beli su stigli do važne pobede koja ih ostavlja u igri za drugi krug.

- Marinković koristi oba bacanja i donosi tri poena prednosti Partizanu 78:75 na 15 sekundi pre kraja meča. Domaći traže tajm-aut.

- Lendejl ne koristi priliku da potvrdi pobedu sa linije slobodnih bacanja, a Bilan to kažnjava na drugoj strani pa je prednost crno-belih smanjena 76:75.

- Crno-beli su na pragu pobede. Lendejl je pokupio jedan otpadak i poentirao za 76:69.

- Nikolić i Lendejl postižu poene za 72:69. Domaći traže tajm-aut.

- Tajm-aut je urodio plodom. Marinković vraća trojku i vođstvo. Sada crno-beli vode sa 68:67.

- Sloter pogađa trojku i vraća vođstvo Asvelu - 67:65. Ostalo je još samo četiri minuta do kraja. Trinkijeri traži tajm-aut.

- Šteta za Zagorca koji nije ubacio trojku, pa je na drugoj strani Nelson pored Sija poentirao koš-faul za 65:64 za crno-bele.

- Period nešto bolje igre Partizana koji su stigli do vođstva od 63:61.

III četvrtina

- Domaći su iskoristili dva poslednja napada i pred poslednjih 10 minuta otišli sa prednošću od 57:56. Asvel je delilo nekoliko stotinki da sa ubedljivijom prednošću uđu u poslednju deonicu, ali je sirena bila brža od poena koji je postigao jedan njihov igrač.

- Trojka u pravi čas Marinkovića i perfektna odbrana Nikolića, nad kojim je napravljen faul posle koga je Aleksej doneo vođstvo crno-belima od 54:50.

- Lep prodor Zagorca za 47:47. Crno-beli su lako ispustili vođstvo, ali ne daju da se Francuzi osetnije odmaknu i više od pola treće četvrtine igraju egal sa jednim od favorita u grupi.

- Kalnijetis pogađa u dva uzastopna napada i donosi vođstvo Asvelu od 41:40. Trinkijeri je brzo reagovao i tražio tajm-aut, ali je Bilan već u prvom narednom napadu pogodio sa sistance i povećao prednost domaćih na 43:40.

- Posle očajnih slobodnih bacanja Bilana, crno-beli postižu prve poene u nastavku. Nikolić ubacuje trojku za 40:36, a Si je blokirao jednog igrača Asvela u narednom napadu.

- Gosti stižu do tri poena u nastavku smanjuju na 37:35.

Poluvreme

 

- Crno-beli koriste poslednji napad i dolaze do poena, pa na odmor odlaze sa prednošću od 37:32.

- Ušlo se u poslednji minut. Kahudi pogađa slobodna bacanja za 35:32, a prethodio im je treći faul Jankovića.

- Hrabri Gegić je išao u meso Kalnijetisu i pogodio uz faul za 35:30, ali nažalost nije pogodio dodatno bacanje.

- Nikolić je siguran sa slobodnih bacanja i crno-beli nastavljaju da drže razliku od pet poena - 31:26.

- Period nešto slabije igre Partizana domaći nisu iskoristili da povedu. Lendejl je poentirao za dva, a Pejdž iskoristio oba slobodana bacanja i crno-beli vode sa 29:24 četiri minuta do odlaska na odmor.

- Kakvo kucanje Nelsona! Nije mnogo pomogao tajm-aut Trinkijerija. Domaći su došli na pola koša zaostatka i gube sa 23:22.

- Lajti pogađa 2+1 i smanjuje prednost Partizana na samo tri razlike. Crno-beli vode sa 23:20. Trinkijeri je zatražio tajm-aut.

- Druga četvrtina je počela po zamislima crno-belih. Nikolić je pogodio slobodna bacanja za 23:17.

I četvrtina

 

- Domaći su smanjili na 17:12 i sa tim rezultatom se završila prva četvrtina.

- Lep poen Nikolića sa driblingom unazad i Partizan ima velikih plus sedam - 17:10.

- Gagić koristi oba slobodna bacanja i donosi vođstvo Partizanu od 15:10. Prilično dobra četvrtina za Partizan.

- Pet poena u nizu postigli su crno-beli preko Pejdža i Veličkovića i vode sa 11:8 na manje od tri minuta do kraja prve četvrtine.

- Period igre bez poena skratio je Markus Pejdž koji je iskoristio odličan pas u prostor Veličkovića i izjednačio na 6:6. Domaći su imali nekoliko neiskorišćenih napada pre toga.

- Partizan je preko Lendejla poveo sa 4:2, ali su gosti sa četiri vezana poena preokrenuli i vode sa 6:4.

- Domaći postižu poene već u prvom napadu i vode 2:0.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rolex

pre 5 godina

Ovoliko arogancije kod igraca Partizana nije odavno vidjeno.Da li oni stvarno misle da su dobri igraci,ili mozda cak da su zvezde?Mnogo srece treneru Trinkijeriju,jer ce mu stvarno trebati.Prvo,da ostane normalan,a drugo da covek ne zamrzi kosarku.

Komšija

pre 5 godina

Neki ljudi mrze sebe pre podne,a posle podne ceo svet.Kompleksi su kompleksi !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija