• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.12.2018

10:03

PARTIZAN MENJA SKORO ČITAV TIM! Crno-bele očekuju velike promene u zimskom prelaznom roku!

Partizan

PARTIZAN MENJA SKORO ČITAV TIM! Crno-bele očekuju velike promene u zimskom prelaznom roku!

Podeli vest

Totalna rekonstrukcija u Humskoj! Igrački kadar Partizana pretrpeće značajne promene tokom predstojećeg prelaznog roka, pa će praktično sa novim timom crno-beli ući u prolećni deo sezone!


Čelnici srpskog vicešampiona, u dogovoru sa šefom stručnog štaba Zoranom Mirkovićem, već rade na tome da se u januaru angažuju pojačanja u svakoj liniji tima. Takođe, biće promena i u drugom smeru, jer ima onih koji nisu ispunili očekivanja, dok će pojedini nosioci ekipe biti prodati samo u slučaju dobre ponude.

Priprema za leto

Rikardo zanimljiv Turcima i Kinezima


Jedan od onih koji je ispunio očekivanja uprave, stručnog štaba i navijača Partizana jeste napadač Rikardo Gomeš (26), koji je tokom jeseni dao 14 golova u svim takmičenjima. Zbog toga je i skrenuo pažnju drugih klubova na sebe, iako je plan čelnika crno-belih da ga ne prodaju tokom zime. Navodno se ekipe iz Turske i Kine raspituju za reprezentativca Zelenortskih Ostrva, ali zvaničnih ponuda još nema.

Fudbaleri Partizana nisu ispunili očekivanja navijača tokom jeseni, s obzirom da su ostali bez plasmana u Ligu Evrope, a trenutno su treći na tabeli Superlige. Imaju značajan bodovni zaostatak za liderom Crvenom zvezdom i zato je trener Bata Mirković od uprave tražio da mu dovedu igrače koji će podići kvalitet i nivo igre crno-belih.

U tu grupu spada dete "parnog valjka", iskusni levi bek Ivan Obradović (30), na kog ne računaju u Anderlehtu, kao i desni bek Milan Gajić (22), koji je već neko vreme na listi želja kluba iz Humske. On je nedavno i potvrdio da će u januaru napustiti Bordo. Takođe, Partizan će pokušati da vrati vezistu Evertona Luiza (30) iz Spala, a potencijalno pojačanje je i češki napadač Josef Šural (28).

Proslavljeni as Dževad Prekazi smatra da crno-beli treba da slede primer Ajaksa i okrenu se svojoj deci.

- Bila je ovo turbulentna polusezona. Bata Mirković je doneo pozitivne stvari, ali još puno posla ga čeka. Prava pojačanja su potrebna u svim linijama tima. Omladinska škola mora da bude baza, jer Partizan ima mnogo talenata. Samo se kod nas u Srbiji plaše da mladi momci ne izgore. Pogledajte šta radi Ajaks, koliko tinejdžera ima u ekipi, ili Mbapea, koji je već sad sa 18 godina jedan od najboljih igrača sveta. Nije naša liga toliko jaka, niti ima toliko kvaliteta, pa da "pojede" mladog igrača. Treba deci dati šansu, istrpeti ih malo, isplatiće se to sigurno - kaže Prekazi za Informer.

ODLAZE U SLUČAJU
DOBRE PONUDE

Svetozar Marković
Marko Janković
Saša Zdjelar
Zoran Tošić

VEROVATNO ODLAZE  

Bojan Ostojić
Miroslav Vulićević
Nemanja G. Miletić
Slobodan Urošević
Gabrijel Enake
Đorđe Ivanović
Marko Jovičić

LISTA ŽELJA

Everton Luiz
Josef Šural
Ivan Obradović
Milan Gajić

Odlasci će takođe biti aktuelni u Humskoj tokom januara, a sva pažnja usmerena je na prodaju štopera Svetozara Markovića (18). U slučaju dobre ponude moguć je rastanak i sa Markom Jankovićem, iskusnim Zoranom Tošićem, kao i Sašom Zdjelarom, za kog se navodno interesuje Bordo.

Bata ima viziju

Na izlaznim vratima su defanzivci Miroslav Vulićević i Bojan Ostojić, kojima na leto ističu ugovori, a tu su još i golman Marko Jovičić, bekovi Slobodan Urošević, Nemanja G. Miletić, Gabrijel Enake, krilni vezista Đorđe Ivanović...

Nekadašnji igrač i trener crno-belih Ljubinko Drulović očekuje potpuno drugačiji Partizan na proleće.

- Niko ko voli Partizan ne može da bude zadovoljan jesenjim delom sezone. Rano ispadanje iz Evrope i treće mesto u Superligi jasan su znak da su potrebna ozbiljna pojačanja. Mora kvalitet da se podigne na mnogo viši nivo, da to budu igrači koji će dati značajan doprinos. Verujem da Mirković i ljudi u klubu rade na tome, da će pronaći dobra rešenja i da će na proleće sve izgledati mnogo bolje. Bata će odraditi i pripreme sa ekipom, a siguran sam da već ima ideje i plan kako tim treba da izgleda sledeće godine - poručuje Drulović.

BATA MIRKOVIĆ NAJAVIO ODLAZAK: Ne snalazim se u ovim vremenima!

BATO, DA NIJE MNOGO!? Mirković: Ekipi dajem četvorku za polusezonu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija