• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2018

13:08

TOPUZINU NE TREBA DAVATI BUZDOVANU! Vuletić: Lazoviću, spusti naočare na oči i pogledaj Pravilnik takmičenja

Partizan

TOPUZINU NE TREBA DAVATI BUZDOVANU! Vuletić: Lazoviću, spusti naočare na oči i pogledaj Pravilnik takmičenja

Podeli vest

I nekoliko dana po završetku utakmice između Partizana i Mačve u Humskoj užarena atmosfera ne jenjava, pa se bura nastavlja i po zvaničnom okončanju jesenje polusezone

Na izjavupredsednika Zajednice Superlige Dragomira Lazovića da se utakmica između crno-belih i Mačve gotovo sigurno neće ponavljati ističući da je ispunjen standard o minimumu uslova za odigravanje utakmice, oglasio se potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić i dao žestok odgovor u saopštenju:

Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je g. Lazoviću bolje da naočari, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik, ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard "minimum uslova za odigravanje utakmice" već upravo suprotno,  standard "prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti".

Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i čl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

AKO JE LIGA REGULARNA, ONDA SMO SVI LUDI! Generalni direktor Partizana i dalje besan na Superligu!

Posebna draž u tumačenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da će Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana).

Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da počne da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom, a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu.

Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu - stoji u nimalo nežnom odgovoru Vuletića upućenom Lazoviću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

DA LI POSTOJI ŠANSA DA ČUJEMO ŠTA MISLE O TOJ UTAKMICI IZ TABORA MAČVE? VALJDA SE I ONI NEŠTO PITAJU.

Nikola

pre 5 godina

Nije lose, samo malo vise latinsih sentenci sam ocekivao da to nekako lepse zvuci. Nego sta Vam kaze drugar Tole kad se vraca na funkciju da opet igrate u savrsenim uslovima kao onomad 6 god ?

straja

pre 5 godina

Ne kazem da su "sportski radnici" u fudbalu NESTO...ali vrhunski pravnici (ukoliko postojio VRHUNSKI pravnik) ne bi smeli da "mute situaciju" sa svojim DVOLICNIM tumacenjima pravilnika,zakona i sl. akata....kod njih uvek moze i OVAKO i ONAKO.... Ako je ZAKON na njihovoj strani (nema uslova za igru) zasto nisu ODBILI da igraju a ne zale se kad nisu osvojili ono sto dsu mislili da ce osvojiti. Samo da podsetim partizan je bio domacin i nije PRIPREMIO TEREN...sta kazu sad PROPISI....Sve sto pravnici "propisu" moze da se cita i ovako i onako....nazalost to prenose u sva podrucja ljudskog bitisanja!!! Inace gospodin se vec UVELIKO HVALI o svom pravnom UMECU!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija