• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.12.2018

07:15

PARTIZAN NE ŽELI DA ČUJE ZA SUMU! U Humskoj odbili da vrate Gvinejca

Partizan

PARTIZAN NE ŽELI DA ČUJE ZA SUMU! U Humskoj odbili da vrate Gvinejca

Podeli vest

Gvinejski fudbaler Sejduba Suma (27) neće se ove zime vratiti u Partizan i ostaje na pozajmici u Makabiju iz Haife

Izraelski mediji prethodnih dana pisali su da je najskuplji fudbaler u istoriji crno-belih stupio u štrajk, da ne želi da trenira u Makabiju i da izraelski klub zbog toga namerava da raskine pozajmicu i vrati ga u Humsku.

Ipak, čelnici Partizana su prilikom sklapanja ugovora o pozajmici omalenog veziste stavili i klauzulu po kojoj on ne može da se vrati u Beograd pre leta 2019. godine. Do tada je Makabi dužan da mu isplaćuje platu.

Mogu da ga kupe

Partizan bi, naravno, mogao da pristane da uzme Sumu nazad i ranije, ali prema rečima generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure - od toga nema ništa.

- Suma se ne vraća sve do leta. Dotad traje ugovor o pozajmici koji smo sklopili s Makabijem. Izraelci mogu samo da ga kupe pre isteka pozajmice, ako žele - kaže Vazura.

Makabi narednog leta ima pravo da otkupi Sejdubu Sumu za 50 odsto procenjenog obeštećenja. Međutim, on je u izraelskom klubu ove sezone odigrao svega šest utakmica, gde je uglavnom ulazio s klupe i u tom periodu zabeležio je samo jednu asistenciju. U nedelju ga je trener prvog tima Marko Balbul, nekadašnji pomoćnik Avrama Granta u Partizanu, oterao s treninga nezadovoljan ponašanjem Gvinejca.

Neće on nigde

Izraelci ne mogu da nam vrate Sumu pre leta, mogu samo da ga kupe, ako žele
Miloš Vazura, direktor Partizana

Izraelski mediji prenose izjavu jednog od funkcionera Makabija, koji tvrdi da Suma ne shvata ozbiljno svoje obaveze.

- Nema sumnje da je Suma razočaran, što može da se razume s obzirom na minutažu, ali to što pribegava tihom štrajku neprihvatljivo je. On će biti pozvan na sastanak sa trenerom i vratiće se treninzima - rekao je neimenovani čelnik Makabija.

Da stvar bude još gora za ovog fudbalera, on je izgubio i mesto u reprezentaciji Gvineje. Dok je igrao za Partizan, Suma je pružao vrlo dobre partije u reprezentaciji, ali nakon odlaska u Makabi nije ni dobio poziv u nacionalni tim. Selektor Gvineje Pol Pat tvrdi da je to zbog nediscipline.

- Greška koju je napravio Suma je signal ostalim reprezentativcima. Najmanje što tražim je posvećenost. Ako to niste u stanju da pružite, onda morate da snosite posledice, kao Sejduba - poručuje Pat.

Plata 600.000 evra

Suma je u leto 2017. godine stigao u Partizan iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra, što je rekordno obeštećenje koje je klub iz Humske dao za nekog igrača. Ipak, pod komandom Miroslava Đukića, Suma je potpuno razočarao i došao do toga da je klub spreman da ga proda budzašto. Prema nekim informacijama, Gvinejac u Partizanu ima platu čak 600.000 evra godišnje.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 5 godina

Pa zašto ga nevratite? Ilijev je u njemu video kapitalno pojačanje.Bolje za Partizan da se mane procena i ode kod očnog

Banescort

pre 5 godina

Vučela visoki članovi SPS-a i Suma bomba majstor napred JSD Patlidžan do Strazbura ako treba da se ponovi utakmica

Poaro

pre 5 godina

Može da priča ko šta hoće, ali ovaj je za ogromnu većinu "igrača Partizana" doktor fudbala. To što nisu mogli da ga muntaju menadžeri i deru mu je bila najveća mana. Odličan igrač, koji je u Partizan došao bez priprema i brzo se povredio, za šta ne snosi nikakvu krivicu. Čovek ima žicu, trebalo ga je sačekati i podržati.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija