• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

28.12.2018

13:51

PREŽIVELI SMO OBILIĆ, PREŽIVEĆEMO I RADNIČKI! Stojković osuo paljbu po Nišlijama, Zvezdi, sudijama...

Partizan

PREŽIVELI SMO OBILIĆ, PREŽIVEĆEMO I RADNIČKI! Stojković osuo paljbu po Nišlijama, Zvezdi, sudijama...

Podeli vest

Golman Partizana Vladimir Stojković otvorio je dušu, bez dlake na jeziku govorio zbog čega crno-beli već posle prvog dela sezone nisu konkurentni u borbi za titulu, o Zvezdi, sudijama, a posebno je raspalio po Radničkom iz Niša

 

- Da pitate sve igrače Partizana, ubeđen sam da bi svi rekli da odmah počne nova sezona. Neka se završi ova, da se Zvezda i Radnički dogovore. Ne da se dogovore, već neka Radnički uzme Kup i neka počne sve ispočetka. Što bi rekao šef Bata - nemam šta više da kažem. Šta reći? To je stvarno fenomen. Za njih je španska liga, da igraju sa Realom i Barsom. Zaslužili su to. Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički -  kazao je za Mondo Stojković.

Nije se golman crno-belih na ovome zaustavio, pa kaže da samo u Superligi iznenađenja nisu moguća.

- Partizan je ekipa koja ima jedan poraz u prvenstvu i primila je najmanje golova, a možda bismo u nekoj drugoj ligi primili još manje i sa ovim učinkom verovatno bili prvi. Mislim da čak ni Real Madrid i Barselona ne mogu da spoje šest-sedam utakmica, a da ne izgube bod. Videli ste u Španiji, ali i ostalim ligama, koliko ima iznenađenja. Kod nas su ona nemoguća. Imamo dva tima u Superligi koji ne mogu po 40 utakmica da izgube. Jednostavno, nismo mi toliko slabi koliko su oni jaki. Šta da kažemo o takmičenju gde su se dešavale stvari kao što su neverovatni autogolovi, penali? Mi ne možemo iz naše kože i teško je izboriti se.

Osvrnuo se i na sudije i to što je za Partizan dosuđen samo jedan penal, dok Zvezda i Radnički imaju mnogo više kaznenih udaraca.

Sistematski smo u glavi uništeni
 

Priznaje Vladimir Stojković da je za Partizan svaka utakmica derbi, na krv i nož.
- Sistematski smo u glavi uništeni, uvuče se strah, povučemo se da branimo vođstvo. Samopouzdanje je poljuljano iz svih razloga koje sam pomenuo. Trošimo se dosta, ulažemo veliki napor i normalno je da se dešavaju takve stvar

- Šta da kažem o ligi u kojoj Partizan ima dosuđen jedan penal u svoju korist za šest meseci, a igra napadački i uglavnom protiv ekipa koje se brane? A protiv nas je dosuđeno četiri-pet... Mnogo nepostojećih penala je dosuđeno i prošle godine. Želim im da protiv Partizana sviraju još sto penala, a ja im obećavam da neće dati nijedan od tih sto.

Priznaje da se u borbi za pravdu na terenu i dalje teško kontroliše da ne napravi neku gluposti.

- Imam troje dece i opet dolazim u iskušenje da napravim incident sa sudijom. Da, ne daj Bože, krenem... Toliko sam puta imao nekontrolisane reakcije, bio na ivici. U takvim situacijama je Bata (Zoran Mirković) uspevao da me obuzda, jer imam veliko poštovanje prema njemu. Bukvalno sam na ivici i toga se plašim. Postaje bolesno.

Pohvalio je igru Zvezde u Ligi šampiona, ali je morao da pecne večitog rivala. 

- Neosporan je uspeh u Ligi šampiona. Zvezda je napravila dobru grupu igrača, ima atmosferu... Verovatno joj se dosta toga vratilo zbog svih malera u prošlosti, ali su i sami zaslužni. Svaka čast, to poštujem i za svaku je pohvalu. Videli ste da i Zvezda može da savlada Liverpul, pa bi tako neko u Srbiji mogao i nju da pobedi.

Posle večitog derbija Stojković je u afektu rekao da ga je sramota što je Srbin i da hoće da se odrekne državljanstva.

Nije nam dozvoljeno da se borimo za titulu

Za to vreme dok nam nije dozvoljeno da se fer i pošteno borimo za titulu, moramo da ojačamo, da pravimo igrače i sistem za budućnost
Vladimir Stojković, golman Partizana

- Bio sam sportski povređen posle derbija i tako sam reagovao. I danas tvrdim da Zvezda nije postigla gol. Ali nije poenta u tome, bilo da je navijač ili neko drugi, takve situacije ne mogu da se analiziraju pomoću snimka kamere koja je postavljena na sredini terena i na osnovu toga da sudi da li je bio gol ili nije. Poenta je da sudija nije mogao da vidi! Sudiće još mnogo situacija 'možda jeste, možda nije'. Da je sudija odmah pokazao na centar, ništa ne bih rekao. Ali prošlo je mnogo vremena pre nego što je gospodin (Nenad) Đokić signalizirao Gruji (Danilo Grujić prim. aut) da je gol. Đokić je tri nedelje posle toga pomogao Zvezdi u Surdulici. On je čovek koji je nakon udarca Boaćija pričao - 'nije', 'jeste', 'možda', menjao je u roku od jednog minuta četiri odluke. I da je svirao gol odmah, iako nije, bilo bi legitimno. Bio je udaljen sedam metara, s moje leve strane i nikako od mene nije mogao da vidi loptu."

I danas Stojković tvrdi da gol protiv Zvezde u derbiju nije bio.

- Kada sam na liniji, imam potpunu kontrolu, mnogo bolju od sudija. To što sam u golu, ne znači da je i lopta. Možda ne znam pravila posle toliko godina, pa dajte da ih naučim. Sudije mi se ponekad i podsmevaju kada im na terenu kažem da su pogrešili i da lopta nije prešla, a posle ih uverim da su pogrešili. Takvih situacija je ove sezone bilo četiri i svaki put sam bio u pravu - poručio je Stojković.

Poručuje iskusni golman da želi da ostane u Partizanu. 

- Želim da se borim, da nađemo svetlo na kraju tunela. Znam da neće biti lako i da ćemo možda morati da sačekamo nekoliko godina. Generalno, za to vreme dok nam nije dozvoljeno da se fer i pošteno borimo za titulu, moramo da ojačamo, da pravimo igrače i sistem za budućnost. Grobari su svesni kakva je situacija, da ćemo igrati svaku utakmicu pošteno i maksimalno. Braniću još dugo, osećam se moćno. Takve sam konstitucije. Van der Sar je napravio karijeru od 36. do 41. - zaključio je Stojković.

POGLEDAJTE JOŠ SPORTSKIH SNIMAKA: Dragan Marković Palma s kik-bokserima u Paraliji




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 5 godina

PITAO BIH SVE VAS POSTENE FUDBALERE,DALI GRESKA SUDIJE IMA I KADA DOSUDI NEPOSTOJECI FAUL,KORNER,AUT I VI POSLE TOGA POSTIGNETE GOL DALI VAM JE I TADA SAVEST CISTA,DALI STE IKADA REKLI SUDIJI NIJE FAUL,NIJE KORNA,NIJE AUT TREBA DA PONISTIS ODLUKU.NEPRAVDA BOLI ALI SAMO PREMA SEBI A PREMA DRUGOME ZABOLE VAS KAKO JE NJEMU.

robin hud

pre 5 godina

Ja big tebe Stojkovicu postacio sada za fudbalskog sudiju i posto si zaista tako dobar i sve znas odmah bih te postavio u elitnu grupu i UEFA i FIFA sudje ! Pa nama sada zaista treba tako neko SPOSOBAN i veliki sudijski znalac poput jednog Mazica jer sta cemo kada on ode u penziju ? KAKO TE SAMO NIJE SRAMOTA DA TI PRICAS O FUDBALSKIM SUDIJAMA I PRAVILIMA IGRE ?!

Gedža

pre 5 godina

Pa zar vi u vreme Obilića,u talu sa njima, ne uzeste kup??? Drugo što ne pomenu vašu tiraniju srpskog fudbala od 1993. pa do 2013.godine,aloooo pošteni 20 godina??? Koliko titula imate do 1992 a koliko danas??? O čemu ti "visoko moralni" skorojeviću pričaš,majke ti???

Djolr

pre 5 godina

Stojković je svojom izjavom nesvedno istakao istinu. Ko je taj Tadnički da se umetne izmedju Zvezde i Partizana. Nema više tzv tramvaj lige kada je pok. Mirko Marjanović vodio fudbalsku ligu. Partozan hoće VAR. Prvi će se žaliti. Da je bilo Vara u poslednjem kolu Zdjelar bi morao biti isključen Ali... Tu je sudija bio u pravu i o incidentu ništa. Sada treba da se uništi Radnički da ne smeta. Sukob u vrhu države postoji ( klubaški obojeni funkcioneri ). Što se Stojkovića tiče BEZ KOMENTARA. Zašto je još u Srbiji i da li je dobio radnu vizu ?

Dragan

pre 5 godina

Ovaj lik jednom je izjavio da se stidi svoje prošlosti (period igranja za Zvezdu), iako mu je omogućila nekakvu, po meni neuspešnu, profesionalnu karijeru u inostranstvu. Nova izjava da se (zbog fudbala) stidi svog srpskog državljanstva kompletirala je njegov problematičan moralni lik u očima većine normalnih ljudi. Svaka izjava posle utakmice sa Zvezdom. Posle svake od ovih izjava svaki normalan čovek trebao bi potražiti adekvatnu lekarsku pomoć. Uporno se lik predstavlja kao vernik - ljubi loptu kad god je dodirne, na svaku odbranu pogleda u nebo i prekrsti se. Predstava za publiku. Što se tiče poređena sa trajanjem karijere Van der Sara, imam samo jednu konstataciju: Van der Sar je bio i ostao GOLMAN ČIJE SE IGRE I ODBRANE PAMTE. Tip sa početka ove priče je najobičniji skretničar na mestu golmana. Odbrani nemoguće, a onda primi idiotski gol.

bolesnik

pre 5 godina

da li si ti covece svestan svoje gluposti????

kiDe

pre 5 godina

Nis. Utakmica Radnicki Nis- Partizan 1:0, Radnicki - Partizan 2:2. Na terenu treba dokazati dominaciju, a ne pricom. Imao bi Partizan dve izgubljene utakmice, da se nije "provukao" na Cairu. Sta je bilo sa Napretkom, Spartakom, itd. Da li je to Partizanova dominacija. Pa sami navijaci Partizana kazu da je igra nikakva, bezidejna,....... To govori i poseta na stadionu. O cemu Stojkovic prica? Ja se iskreno nadam da ce ih i Cukaricki prestici do kraja sezone. A sto se tice kupa, mislim da ih najvise boli sto se ne igra u Beogradu. Pa i finale lige sampiona se zakaze mnogo ranije, pa ako se klub iz tog grada plasira u finale nikom nista. Ali, da bi "SJAJNOM" golmanu bilo sve OK tj.regularno, ako se Radnicki iz Nisa plasira u finale a protivnik je Partizan predlazem da se igra u Krusevcu, Gornjem Milanovcu, Lucanima, samo ne u Beogradu i Novom Sadu.

Milovan

pre 5 godina

Stojkoviću se svi slažu da je po snimku gol regularan objasni nam kako si mogao utvrditi da lopta nije prešla gol liniju baz proračuna geometra?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija