• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2018

18:47

PARTIZAN SLAVIO U "STOŽICAMA" POSLE ŠEST GODINA! Crno-beli pobedili Olimpiju

Partizan

PARTIZAN SLAVIO U "STOŽICAMA" POSLE ŠEST GODINA! Crno-beli pobedili Olimpiju

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju 72:66 u 13. kolu ABA lige i posle više od pola decenije izvojevali pobedu u hali "Stožice"

Nije ovo bila utakmica koja će ostati upamćena kao jedna od boljih ove sezone od strane košarkaša Partizana, ali će se pamtiti kao ona u kojoj su crno-beli prekinuli negativan niz od šest godina bez pobede u Ljubljani.

Crno-beli su slavili na kraju svih deonica, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Markus Pejdž sa 15 poena, po dva manje su pogodili Džok Lendejl i Vanja Marinković, novajlija Renforo je ubacio 11, a ostali košarkaši Partizana su bili jednocifreni.

U redovima poraženih naviše se istakao Špan sa 19 poena, pratio ga je Lorbek sa 14, a Begić i Sanon su postigli po 11 poena.

Pre ovog trijumfa Partizan je slavio u "Stožicama" u novembru 2012, a ovom pobednom crno-beli su nastavili trku za plej-of ABA lige i trijumfalno završili godinu.

OLIMPIJA - PARTIZAN 66:72 (15:15, 17:18,19:20, 15:19)

Dvorana: "Stožice", Ljubljana. Sudije: Igor Dragojević, Matej Špendl, Uroš Nikolić

OLIMPIJA: Džons 3, Špan 19, Šamanić 3, Lorbek 14, Simonović 0, Begić 11, Badžim 5, Sanon 11, Rebec 0, Kastrati 0.

PARTIZAN: Pejdž 15, Si 1, Marinković 13, Veličković 4, Zagorac 1, Renfro 11, Janković 2, Lendejl 13, Gagić 4, Nikolić 8.

Kraj

- Vanja Marinković se ispravio i pogodio oba bacanja i osigurao pobedu crno-belih 72:66.

- Marinković pogađa jedno od dva slobodna bacanja na 16 minuta do kraja meča. Partizan vodi 70:66. Ubrzo je Lorebek promašio šut za tri poena i time ugasio nadu da domaći mogu do preokreta.

- Divan lob-pas Pejdža za Lendejla koji vraća vođstvo Partizanu od 69:64.

- Špan na dva minuta do kraja pogađa polaganje za 67:64. Neizvensna završnica.

- Renfro je polovičan sa linije slobodnih bacanja. Pogodio je jedno od dva i uvećao prednost Partizana na plus pet - 67:62.

- Lendejl pogađa za dva i donosi prednost Partizanu od 66:60. Trener Olimpije je odmah zatražio tajm-aut. Ostalo je još četiri minuta do kraja.

III četvrina

- Serija trojki u finišu! Trojka Špana, a onda dvojka Gagića iz reketa. Lorbek se povukao iza linije, nije ga ispratio čuvar i igrač Olimpije je to kaznio trojkom za 50:49 u korist Partizana. I to nije bilo sve! Strašan šut za tri Pejdža, pa onda Lorbeka za dva sa zvukom sirene i Partizan na ulasku u četvrtu četvrtinu vodi 53:51. 

- Olimpija igra presing što ne prolazi baš uvek. Pejdž se provukao iza leđa odbrane i Sanona pa posle dodavanja Gagića dobio 2+1 - 48:43 za Partizan, a Pejdž je postao i prvi girač sa više od deset poena u dresu crno-belih. 

- Roling Nikolića i pogodak od table, na gotovo isti način poentira i Begić, a onda i Veličković, igra se samo na niskom postu 45:42. 

 - Begić okreće Lendejla, Sanon faulira Nikolića 41:37. Nikolić potom "proleće" pored Lorbeka koji je sačekao da Aleksej prođe i onda se podigao na šut za tri. Olimpija je prišla na poen 41:40. 

- Lep prodor Pejdža i visoko bačena lopta koja se ravno spustila u mrežicu, 40:35 za Partizan. 

- Janković promašuje slobodna bacanja, Begić neprecizan u sledećem napadu Olimpije, ali je jasno da će se sada Ljubljančani na njega oslanjati. Marinković i Lazić su potom promašili po trojku. 

 - Promašaj, skok u napadu, promašaj, skok u napadu, ovako je izgledao ukratko napad Olimpije koji završava Begić poenima za 38:35. 

- Renfro, uspeva da prođe pored Džonsa i pogodi, a onda i da ukrade loptu posle koje je Partizan samo izgubio loptu. Gubi je još jednom i Olimpija, pa Marinković daje trojku 38:33 za najveću prednost Partizana u utakmici do sada. 

- Zagorac gubi loptu, Špan dotura loptu Begiću pod košem, a njega faulira Renfro - posle minut i po prvi poeni u drugom poluvremenu 33:33. Begić je potom i odlično izblokirao Renfroa. 

 - Gagić dobro reaguje pod svojim košem, ali je onda izblokiran na drugoj strani. Promašuju i Begić i Džons potom za Olimpiju.

Poluvreme

- Crno-beli u izuzetno neefikasnom meču, koji je uglavnom protekao u izvođenju slobodnih bacanja odlaze na poluvreme sa prednošću od 33:32.

- Partizan drži vođstvo pri kraju prvog poluvremena. Marinković i Si su pogađali bacanja i doneli prednost od 31:28 za crno-bele.

- Nikolić trojkom donosi vođstvo Partizanu od 26:25. Izjednačena igra u "Stožicama" i rezultatska klackalica.

- Renfro pogađa drugu trojku i donosi vođstvo Partizanu od 21:20 posle dva minuta igre u drugoj četvrtini.

I četvrtina

- Kraj prve četvrtine. Rezultat je 15:15. Posle neefikasnog početka, rivali su su malo popravili nišanske sprave.

- Kakava trojka Pejdža! Amerikanac je uz zvuk sirene za istek napada pogodio trojku i poravna rezultat na 10:10. Prethodno je Zagorac bio polovičan sa linije slobodnih bacanja.

- Serija promašaja Partizana i sporadični poeni uglavnom na strani domaćih. Olimpija na nekoliko minuta do kraja prve deonice vodi 9:4.

- Izuzetno neefikasan početak na obe strane i svega šest poena u prva tri minuta. Domaći su poveli sa 4:0, ali je Aleksej Nikolić smanjio na 4:2.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija