• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2019

19:45

PARTIZAN PAO U LITVANIJI! Crno-beli posustali u finišu i izgubili od Ritasa

Partizan

PARTIZAN PAO U LITVANIJI! Crno-beli posustali u finišu i izgubili od Ritasa

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u Litvaniji od Ritasa rezultatom 80:74 u prvom meču TOP16 faze Evrokupa

U meču koji je protekao u izjednačenom ritmu, gde su Litvanci uglavnom vodili, a crno-beli u serijama stizali (u nekoliko navrata i prestizali domaće), Ritas je bio snalažljiviji i pribraniji u odlučujućim trenucima.

Partizan je na minut do kraja imao minus dva nakon serije Lendejla od šest vezanih poena, ali je poen Butkevičijusa za plus šest bio odlučujući trenutak, posle kojeg Partizan nije imao odgovor.

Sjajnu rolu u pobedi Ritasa imao je Dominik Saton, koji je postigao čak 17 poena na poluvremenu uz stoprocentan učinak šuta iz igre, a u ukupnom zbiru je imao 21 poen. Pratio ga je Parahauski sa 14 i Ehodas sa 11 poena.

U redovima crno-belih najviše se istakao Rade Zagorac sa 17 poena, Lendejl je imao 15, a Marinković 13 uz očajan šut sa tri poena (2/8).
 

RITAS - PARTIZAN 80:74 (28:23, 20:19, 17:17, 15:15)

Dvorana: Simens Arena. Sudije: Emilio Perez, Reno Geler, Hugo Tepenije.

RITAS: Sirvidis 9, Suton 21, Stipčević 3, Parahouski 14, Pilauskas 0, Sili 7, Ehodas 11, Girdziunas 5, Bendžius 3, Blaževič 0, Butkevičius 7.

PARTIZAN: Pejdž 6, Si 5, Aranitović 0, Marinković 13, Veličković 0, Pecarski 0, Zagorac 17, Renfro 7, Janković 3, Lendejl 15, Gagić 6, Nikolić 2. 

Kraj!

- Marinković i Pejdž su promašili trojke u istom napadu i meč je završen sa 80:74 za domaće.

- Butkevičijus pogađa za plus šest. Ritas na pola minuta do kraja vodi sa 80:74 i čini se da je pitanje pobednika rešeno.

- Lendejl zakucava i pogađa šesti poen u četvrtom napadu - 76:74 za Ritas. Minut do kraja meča.

- Lendejl se spetljao i izgubio loptu u napadu, koju je presekao Saton i zakucao za 74:70 za Ritas. 

- Četiri vezana poena Lendejla i Partizan dolazi na samo dva poena zaostatka - Ritas vodi 72:70.

- Zagorac je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Litvanci imaju i dalje osetnih 72:66.

- Partizan uzvraća serijom od 6:0, Zagorac postiže efektne poene i vraća meč u potpuni egal. Ritas vodi 69:65.

- Prvi poeni za Partizan posle dva minuta igre u 4/4. Marinković pogađa za dva posle prodora i crno-beli otapaju dvocifreni zaostatak na 69:61 za domaće.

- U stilu prošle četvrtine Ritas nastavlja i u poslednjoj, uvećava seriju na plus osam i sada vode sa 67:59.

III četvrtina

 

- Opet Marinković maši trojku, a domaći kažnjavaju i stižu do lakih poena. U poslednjih 10 minuta utakmice ući će se sa vođstvom Ritasa od 65:59.

- Butkevičijus pogađa trojku i donosi plus pet za Ritas - 63:58. Prethodno je Marinković promašio šut za tri poena. Preostalo je još manje od dva minuta do kraja treće četvrtine.

- Posle nekoliko napada bez poena, Partizan preko Gagića stiže do izjednačenja od 54:54 posle koša uz faul, koji centar crno-belih nije iskoristio, ali ga je Zagorac ispravio i doneo vođstvo od 56:54.

- Atraktivna akcija Ritasa i odlično zakucavanje Ehodasa. Litvanci vode 54:52.

- Marinković ubrzo pogađa svoju novu trojku i donosi izjednačenje Partizanu 48:48.

- Treća četvrtina počinje trojkom za crno-bele koji pogađa Zagorac. Litvanci vode sa 48:45.

Poluvreme

- Neverovatna partija Satona, strelca 17 poena u prve dve četvrtine. Pogodio je nove poene za 48:42 u korist Ritasa, kojim je i završeno prvo poluvreme. 

- Naivno je Marinković naseo na dribling Sirvidisa i dozvolio mu da poentira za dva poena uz dodatno bacanje, koje je vratilo prednost Ritasu na 43:41.

- Dva minuta do kraja prvog poluvremena Partizan ponovo vodi. Gagić je ubacio oba bacanja i doneo minimalnu prednost od 41:40.

- Još jedna trojka za Renfroa. Crno-beli ponovo dolaze na minus jedan, sada je 40:39 za Ritas.

- Domaći su ušli u seriju poena, koju prekida Marinković trojkom i smanjuje njihovu prednost na 38:36.

- Pejdž pogađa trojku za vođstvo od 33:31, ali Sili uzvraća istom merom i Ritas ponovo vodi 34:33.

- Partizan stiže do serije od plus sedam i dolazi na samo jedan poen zaostatka u odnosu na Ritas. Sada je 31:30 za Litvance, koji odlaze na tajm-aut.

- Bendžius pogađa trojku za domaće već na startu druge deonice i uvećava vođstvo Ritasa na 31:23.

I četvrtina

 

- Završena je prva četvrtina. Domaći su u finišu propustili da sa linije slobodnih bacanja uvećaju prednost pa je rezultat ostao 28:23 u njihovu korist.

- Partizan preko Pejdža i Zagorca stiže do serije od 5:0 i smanjuje vođstvo domaćih na 28:23.

- Saton je nerešiva enigma za crno-bele. Posle nekoliko efektnih poena, sada je ubacio trojku uz faul i doneo visoku prednost svom timu od 28:18.

- Drugi deo prve četvrtine protiče više u znaku Ritasa. Litvanci vode sa 24:16 na dva minuta do kraja uvodne deonice.

- Saton pogađa trojku za vođstvo od 20:15 u korist litvanskog tima. Igra se brzo i efikasno na obe strane.

- Janković pogađa trojku i smanjuje vođstvo domaćih na 15:8, a ubrzo i Renfro postiže još jednu trojku za 15:11. Vezanih šest poena za crno-bele je došlo posle tajm-auta koji je tražio Trinkijeri, a koji je došao posle priličnog lošeg starta njegovih izabranika.

- Ehodas poentira za 12:5 na asistenciju Stipčevića. Domaći su mnogo bolje ušli u meč.

- Prva trojka na meču za Sirvidisa i domaći stižu do prednosti od 7:2, ali Lendejl uzvraća sa koš-faulom i smanjuje na 7:5.

- Meč je počeo sa po dva poena na obe strane. Si je lepo poentirao za crno-bele, a domaći su već u narednom napadu izjendačili na 2:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17