• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2019

15:09

POTEZALI SU PIŠTOLJ NA MENE POSLE DERBIJA! Lendejl: Sreća te je bilo 150 policajaca u punoj opremi

Partizan

POTEZALI SU PIŠTOLJ NA MENE POSLE DERBIJA! Lendejl: Sreća te je bilo 150 policajaca u punoj opremi

Podeli vest

Neverovatno iskustvo sa košarkaškog večitog derbija preneo je australijskim medijima centar Partizana Džok Lendejl otkrivši im da je zbog poraza od Crvene zvezde umalo jedan mladić potegao pištolj u njega

Australijanac igra jednu od boljih sezona u karijeri, ali iskustvo sa večitog derbija nikada nije doživeo.

Ludilo je igrati za Partizan! Jedno od boljih iskustava koje sam ikada doživeo, ali na trenutke može da bude zastrašujuće. Kad ovde izgubite utakmicu, navijači se ne ustežu da podignu prst ili kažu „od...". Kad smo izgubili od večitog rivala, Crvene zvezde, izbile su tuče na parkingu ispred dvorane. Ne izmišljam, 95% sam siguran da je umalo izvađen pištolj na mene tad. Prišao mi je momak sa rukama u jakni, drao se, bio agresivan. Srećom, bilo je oko 150 policajaca u punoj opremi, brinuli su da sve prođe mirno - šokantno je otkrio Lendejl za australijski magazin Pik en' Rol.

Ipak, to nijednog trenutka nije poremetilo stav Lendejla prema "grobarima", za koje tvrdi da žive i umiru za košarku.

Ne bih voleo da igram ni za jedne druge navijače osim Partizanovih. Momci žive i umiru za košarku, potpuno je ludo koliko mene njihova energija drži svaki put, bilo da smo domaćini ili gosti. U Beogradu mogu da spoznam samo ljubav naših navijača. Prva sezona među crno-belima je baš takva, ne bih je menjao ni za šta na svetu - rekao je Lendejl.

Lendejl je sebi zacrtao cilj da se za dve godine oproba u NBA ligi, a smatra da će mu to biti ostvarenje snova.

Jednog dana bih voleo da odem u NBA. Znam da nisam igrao najbolje Letnju ligu, ali sam očekivao da ću dobiti „dvosmerni ugovor" (NBA timovi angažuju košarkaša, pošalju ga u filijalu i po potrebi ga pozovu za pojedine takmičarske mečeve). To se nije desilo, međutim, stvarno sam srećan što sam u Partizan. Biću strpljiv, vredno ću raditi, jer su najvažniji faktori za moj napredak upravo u Srbiji. Iako nikada ne odustajem od snova, moram da strpljivo nastavim da se razvijam, pre svega u razumevanju igre, na najbolji mogući način. Dao sam sebi cilj - za dve godine da igra u NBA ligi - naveo je Lendejl.

On je pohvalno govorio i o treneru Partizana Andrei Trinkijeriju, ali se osvrnuo i na Italijanovog prethodnika Nenada Čanka.

Prvi trener je imao struktuiran sistem, ali je dobio otkaz posle šest sedmica. Naš strateg je moderniji, na način na koji voli da se igra košarka, zato imamo više mogućnosti da je baš igramo. Znate, ako otaljavate posao, navijači vam na to skrenuo pažnju. Čak i neki igrači, trener pogotovo. Trinkijeri me mnogo toga uči, što se vidi ne samo po statistici, već i po onoj čitavog tima. Želim da nastavim saradnju s njim, da što više znanja upijem, jer znam da će mi to koristiti u nastavku karijere - izjavio je jedan od boljih pojedinaca ove sezone u Partizanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija