• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

06.01.2019

16:10

GENERALNI DIREKTOR PARTIZANA MILOŠ VAZURA ZA INFORMER: Pobedićemo u oba derbija!

Partizan

GENERALNI DIREKTOR PARTIZANA MILOŠ VAZURA ZA INFORMER: Pobedićemo u oba derbija!

Podeli vest

Partizan nije odustao od titule prvaka Srbije, pobedićemo Crvenu zvezdu u oba derbija na proleće i napašćemo trofej, poručuje generalni direktor crno-belih Miloš Vazura u intervjuu za Informer!

Ekipa iz Humske trenutno je tek na trećem mestu iza niškog Radničkog i Zvezde, a za vodećim crveno-belima zaostaju čak 15 bodova.

Ipak, Vazura kaže da se trener Zoran Mirković i njegovi igrači nisu predali. U Partizanu očekuju da smanje zaostatak za večitim rivalom pre svega pobedama u direktnim duelima, prvo krajem februara na "Marakani" u 27. kolu, a potom i u plej-ofu, verovatno takođe na stadionu Zvezde.

Zvezda vam je već odmakla 15 bodova, a ispred vas je i Radnički. Da li je Partizan digao ruke od titule?

Bjekovića poštujemo


Zanimljiva situacija desila se na dodeli "Zlatne lopte". Srdačno ste se pozdravili s Nenadom Bjekovićem, iako ste do nedavno ratovali. Otkud to?
- Nenada Bjekovića poštujemo. Privatno nemamo ništa protiv njega. On je potpredsednik Saveza, normalno je što smo se rukovali na dodeli "Zlatne lopte".

- Polako s odustajanjem u šampionskoj trci. Mi na to ne pomišljamo, koliko god teško bilo. Igraće se još dva derbija, podeliće se bodovi. Očekujemo pobede u oba derbija. Mislim da smo bili mnogo bolji u prvom okršaju sa Zvezdom. I dalje mislim da smo bili oštećeni za gol. Sudija je morao u prvih pet sekundi da donese odluku, on je čekao mnogo duže.

Šta je obeležilo 2018. godinu u Humskoj?

- Dolazak Bate Mirkovića! To je najbolji utisak u prethodnoj godini. Dugo smo radili na tome, svi u upravi, a vidim i navijači, veruju da je on dobro rešenje. Nadamo se da će ostati što duže na klupi i da ćemo zajedno osvajati titule i igrati u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ivica Iliev je pričao s njim dugo i Batu vidimo kao projekat Partizana. On je najbolji mladi trener.
 

Nećemo ćutati na sudijske nepravde


Partizan je u prethodnoj polusezoni bio nezadovoljan suđenjem. Šta ćete uraditi povodom toga?
- U dosta utakmica smo oštećeni. Zaključno s igranjem u neregularnim uslovima protiv Mačve. Obećavam, svaku sudijsku grešku ćemo javno da istaknemo. Obraćaćemo se svim institucijama. Mehanizam odbrane je javnost, mediji. Partizan će javno izlaziti sa svim greškama i nećemo dozvoliti da se to nastavlja, a da mi ćutimo. Nećemo ćutati, tražićemo odgovornost sudija.

Koliki je Partizanov dug?

- Nije se drastično pogoršao. Ranije je bio oko 15 miliona evra, sad je u tim okvirima, ali popraviće se stanje nakon prelaznog roka. Teško smo izlazili s tim da isplaćujemo plate na vreme. Do juna smo mogli to lako da obavljamo, od juna su nastali problemi i mala kašnjenja. Zato sad očekujemo dobar prelazni rok. Očekujemo da zaradimo na prodaji igrača određen novac, ne bih precizirao tačno koliki, a deo od toga moraćemo da uložimo u dolazak novih fudbalera. Naredni prelazni rok nam je prioritet, spremamo ekipu za kvalifikacije za evropska takmičenja.

Dakle, postoje kašnjenja u platama?

- Teško nam ide nakon ispadanja iz Evrope. Koliko-toliko uspevamo da isplatimo plate, iako i tu ima malih kašnjenja. U junu smo imali prelazni rok koji nije bio sjajan, a ostali smo i bez prošlogodišnjeg izvora finansiranja, Lige Evrope. Mora se priznati, nismo imali sreće pošto smo izvukli Bešiktaš, klub koji ima ogroman budžet.

Da li je Svetozar Marković fudbaler na kojem se očekuje značajna zarada?

- Marković je mlad igrač, koji ima određenu vrednost. Ima interesovanja za njega. Imamo interesovanja i za druge igrače, kao recimo za Rikarda. Ipak, on nije na prodaju. Za njega smo već odbili pet ponuda iz Kine i Arabije. On ostaje jer je dobar igrač. Za sve igrače koje sportski sektor proceni da mogu da odu, probaćemo da realizujemo transfere tako da Partizan dobije što više novca. Prelazni rok je živa stvar, a kod nas bi velika većina stvari trebalo da se dogodi između 10. i 20. januara.

Foto: Starsportphoto©

 

Sa Zvezdom imamo normalne odnose

 

U kakvim ste odnosima s Crvenom zvezdom i šta mislite o njenim rezultatima u Ligi šampiona?
- S Crvenom zvezdom imamo normalne odnose. Ni dobre, ni loše. Gledao sam ih u Ligi šampiona. Njihovo učešće je dobro za srpski fudbal. Partizan je igrao dve Lige šampiona, bio toliko puta u grupnim fazama Lige Evrope. Drago mi je da je i pored Partizana još jedan srpski klub imao šansu da igra Ligu šampiona.

Partizan mora da pojača tim. Da li planirate na zimu dolazak iskusnih internacionalaca i stranaca ili dajete šansu mladima?

- I jedno i drugo. Sigurno idemo na to da dovedemo kvalitetne igrače, ali sada ćemo primeniti i već oprobanu strategiju, a to je ubacivanje i forsiranje mlađih fudbalera. U narednih šest meseci ćemo profilisati naše mlade igrače iz škole. Moraćemo da se okrenemo omladinskoj školi. Neki mladi igrači će ići na pripreme s prvim timom, pa da se u narednom periodu ubace u vatru.

Osim prihoda iz Evrope i prodaje igrača, Partizan nema značajnije prilive finansiranja. Hoće li se to promeniti?

- Imali smo prihod iz Evrope, oko 1,7 miliona evra. Tu je prelazni rok, od kojeg mnogo očekujemo, kao što i početkom godine očekujemo proširenje sponzorskog pula. Uskoro bi i tu mogle da budu novosti. Imamo i "Telekom".

Navijači Partizana od prvog kola skandiraju protiv vas. Čak i razjedinjeni u tri frakcije, složni su samo kada pevaju "uprava napolje". Kako se s tim nosite?

- Navijači su tu da kritikuju kad nešto ne valja. Prihvatamo kritike, moramo da se nosimo s tim. Mi ovde radimo u interesu Partizana, to svi treba da znaju i težimo ka tome da napravimo bolja vremena i bolje rezultate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dekd

pre 5 godina

Da li te mnogo boli glava. Kako je tebi dobro majstore. Da je danas 1.april pa da to što lupeta ima smisla ali ovako stvarno..........

Vizionar

pre 5 godina

Da, da , to si ti dogovorio? Ne lupetaj , vec mozgaj koga ces da doves a da nesto vredi. Dakle, pusti pricu.

Milovan

pre 5 godina

Da nije žalosno bilo bi smešno. U kom to pravilniku piše da sudija mora u prvih 5 sekundi da donese odluku. Glavni sudija može da se konsultuje sa pomoćnicima ako nije siguran isto tako pomoćni sudija može da ukaže glavnom sudiji na učinjenu grešku.

Srba

pre 5 godina

Спортски је рачунати на победу, али како намаћи још 9 комада (бодова) заостатка. Или ту је математика са судијама. По том критеријуму и сурдулички Радник може да "рачуна" на титулу.

Sitting Bull

pre 5 godina

Covece,kako te niije sramota da posle svega sto si "uradio" za Partizan ovako istupas u javnost!? Samo nas jos vise brukas ovom pricom. I kada ne bude onako kako kazes,umesto da se uvuces u misju rupu,ti ces i dalje da delis lekcije. Sramota ko je sve na celu Partizana,ovo je zasigurno najgora uprava u njegovoj istoriji! Nazalost,na kraju mogu samo da ponovim komentar ovoga sto se potpisao sa "edi delija".

Milovan2

pre 5 godina

Miloše dovrši nam priču Šta je bilo kada si se probudio?.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija