• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

16.01.2019

07:15

LIČI NA MAREZA, ZOVU GA NEJMAR! Zajić za Informer pohvalio najnovije pojačanje Partizana

Partizan

LIČI NA MAREZA, ZOVU GA NEJMAR! Zajić za Informer pohvalio najnovije pojačanje Partizana

Podeli vest

Bivši igrač Partizana Bojan Zajić, koji je od 2007. u Norveškoj, za Informer objašnjava šta "grobari" mogu da očekuju od najnovijeg pojačanja Muse Nđijea.

Zanimljivo, Zajić i Nđije su pre pet godina nakratko bili saigrači.

- Imao sam priliku da igram s njim u Valerengi 2013. godine. Najbolje se pokazao prošle i pretprošle godine u Stabeku. Kvalitetan je, brz, dobar u situacijama jedan na jedan. Ako bih ga poredio s nekim fudbalerom, to bi bio Marez. Ne naravno po kvalitetu, već po konstituciji i izgledu. Pročitao sam negde da ga zovu Nejmar... Ma, nema on to što ima Nejmar. Klinac je još, mršav, slab je u defanzivi, ali brz i može da bude vrlo nezgodan. Za početak bi trebalo da dobija šansu sa klupe, da se privikne na srpski fudbal - kaže Zajić za naš list.

Zajić je trenutno pomoćni trener u Sandnes Ulfu, ali prati dešavanja u Partizanu.

Znate i sami, finansijska situacija nije kako treba. Ako nema finansija, morate da se stisnete i da igrate s tim što imate. Kad nema novca, mora da se radi jače, iz čega može da izađe nešto dobro. Kad imate novca, ponekad pomislite lako ćemo sve i onda se desi bum, šok... Bata Mirković daje sve od sebe, svaka mu čast. Ali mora da ima podršku kluba i navijača - zaključuje Zajić.

Foto: Informer

 
Nema ponuda

Nđije će danas potpisati trogodišnji ugovor s vicešampionom Srbije, a dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je 31. decembra 2018. godine istekao ugovor s norveškim Stabekom. Osim njega, Partizan želi da dovede Ivana Obradovića, koji je pod ugovorom s Anderlehtom, ali čeka rasplet situacije i odluku da li belgijski klub računa na njega ili ne. Na listi želja je i desni bek Bordoa Milan Gajić, koji bi u slučaju dolaska stigao na pozajmicu do kraja sezone.

Crno-beli su zbog vrlo loše finansijske situacije primorani da traže najpovoljnija moguća rešenja. Mnogo toga zavisiće i od eventualnih prodaja Svetozara Markovića i Saše Zdjelara, za koje postoje interesovanja, ali još uvek ne i konkretne ponude.

Bivši igrač Partizana i do prošle sezone član stručnog štaba Andrija Delibašić kaže za naš list da su crno-beli maltene uvek pogađali kada su dovodili slobodne igrače iz inostranstva, pa veruje da će to i sad biti slučaj.

- Uvek sam za to da šansu dobiju mladi fudbaleri iz omladinske škole. Ali ako se ukaže prilika da se angažuje kvalitetan igrač iz inostranstva, zašto to ne iskoristiti. Imamo primere Leonarda, Tavambe, Dijare, Klea, Evertona, koji su dolazili kao slobodni ili za mala obeštećenja, a bili su pogoci. Naravno, imamo primere i Sume i Eduarda Pašeka, što je dokaz da visoko obeštećenje ne mora uvek da bude garancija dobrog igrača - kaže Delibašić.

Partizan se zbog besparice okrenuo traženju besplatnih ili jeftinih pojačanja, a takva praksa se videla već prilikom dovođenja krilnog napadača Muse Nđijea (23), prvog fudbalera koji će ove zime u Humsku doći besplatno ili za male pare

DOŠAO
Musa Nđije

METE
Ivan Obradović
Milan Gajić
Zadnji vezni
Ofanzivni vezni
Napadač

MOGU DA IDU
Svetozar Marković
Saša Zdjelar
Zoran Tošić
Marko Janković
Nemanja G. Miletić
Luka Cucin
Gabrijel Enake
Đorđe Ivanović
Miroslav Vulićević
Bojan Ostojić



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija