• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2019

15:21

VELIKA POBEDA FK PARTIZAN: Stadion u Humskoj je naš, ispunili smo obećanje!

Partizan

VELIKA POBEDA FK PARTIZAN: Stadion u Humskoj je naš, ispunili smo obećanje!

Podeli vest

Stadion Partizana u Humskoj ulici na beogradskom Topčiderskom brdu je Partizanov, odlučio je sud

Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

- Upravni odbor FK Partizan ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije saopšti da je od stadion Partizana od ponedeljka 21. januara i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan. Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda - navodi se u saopštenju FK Partizan.

Uprava FK Partizan je, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini FK Partizan, proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom.

Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan.

Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Pa kako drugacije..?? Partizan 70 i kusur godina ulaze u taj stadion, odrzava ga, placa sve komunalije, porez,unapredjuje, te da ga dodele nekom drugom..!? Kome..? JNA vise ne postoji, a njihov ulog je ravan nuli. Sagradila ga je drzava, bas kao i svaki drugi stadion u bivsoj Jugoslaviji; samo mi nemojte prosipati glupe bajke o Zvezdinom stadionu i narodu. Istina vam je ova - Krcun (tada Bog i batina u Jugi) pokupio pare iz ministarstva za sport i napravio stadion. To vam je jedina istina, a znam je preko pokojnog mi ujaka koji je bio u vrhu UDBA organizacije u to davno vreme. Necu dalje da pricam sta je taj "vrli" borac radio Srbiji. Tako, dragi moji, ovo je potpuno ispravna odluka.

moma52

pre 5 godina

Zaboravio si i tadašnjeg gradonačelnika Branka Pešića koji je deo kolača od zajma za obnovu zemljotresom porušenog Skoplja dodelio ovom SRPSKOM velikanu.Kada sam ovo komentarisao u to vreme odvodili su me na prijateljski razgovor u milicijsku stanicu,jer to je bila tabu tema.

Milovan 2

pre 5 godina

Nije problem što je Partizanu dodeljen stadion problem je u tome što više niko neće moći smeniti trojku Vazura, Vučelić Vuletić tome se najviše raduju Delije sve dok su oni u klubu Zvezda će biti šampion Srbije. Nećemo raspravljati ko je osnovao Zvezdu i Partizan. Znamo da je Zvezdu osnovao Krcun a nas? Bilo je davno zaboravio sam.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59