• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2019

20:50

(VIDEO) PARTIZANOVA "SEČA KNEZOVA"! Crno-beli ostvarili veliki trijumf u Monaku

Partizan

(VIDEO) PARTIZANOVA "SEČA KNEZOVA"! Crno-beli ostvarili veliki trijumf u Monaku

Podeli vest

Košarkaši Partizana zabeležili su drugu pobedu u TOP16 fazu Evrokupa pošto su u gostima savladali Monako 71:68 i ostali u igri za plasman u četvrtfinale

Partizan je uspeo da ostvari osnovni cilj kada je otišao u Kneževinu, a to je da pobedi i zadrži priključak u poslednja dva kola kada je reč o plasmanu u četvrtfinale Evrokupa.

Istina, crno-beli su slavili sa poen manjom razlikom nego što su prošlog utorka izgubuli u Beogradu i to je jedini razlog za čim mogu da žale, pogotovo što su u poslednjim sekundama promašili zicer.

Ključ trijumfa crno-belih bio je u rukama Amerinanca Aleksa Renfroa koji je postigao 20 poena, a sjajna rola iskusnog internacionalca najbolje se osetila na startu poslednje deonice kada se lomilo.

Partizan je mnogo bolje ušao u meč i sa prednošću od šest poena ušao u drugu u kojoj su kola krenula nizbrdo. Domaći su se u deonici koja je prethodila poluvremenu bolje snašli i ubacili čak 24 poena, naspram Partizanovih 15.

Ipak, drugo poluvreme je prošlo u znaku crno-belih. Trinkijerijevi izabranici su dobili obe četvrtine u drugom poluvremenu i šeteta što prednost koja je u nekim trenucima išla i do plus devet na kraju zaustavljena na svega tri razlike.

Osim spomenutog Renfora, među crno-belima su se istakli Marinković sa 13, Pejdž sa 11 i Gagić sa 10 poena.

Na drugoj strani, "kneževe" je predvodio Lakomb sa 23 poena, po 10 su postigli Nidam i Kikanović, a Utara je dao jedan manje.

Ovom pobedom crno-beli su došli do skora 2:2 i obrnuli poziciju sa Monakom na tabeli. Partizan, koji će u narednom kolu dočekati Ritas, sada je prvi, a Monako je drugi.

MONAKO - PARTIZAN 71:68 (17:23, 24:15, 11:15, 16:18)

Dvorana: Lui II. Sudije: Benžamin Himenez, Tomaž Travicki, Eduard Udijanski.

MONAKO: Beri 0, Nidam 0, Lakomb 10, Čam 0, Gladir 3, Kikanović 10, Lubaki, Džons 0, Robinson 6, Bukner 7, Utara 9, Jozef.

PARTIZAN: Janković 2, Pejdž 11, Marinković 13, Si 7, Gegić 0, Veličković 0, Pecarski 0, Renfro 20, Janković 0, Lendejl 2, Gagić 10, Nikolić 6.

Kraj!

- Utakmica je završena 71:68.

- Gladir je pogodio sva tri bacanja za 71:68. Nekoliko sekundi do kraja domaći imaju manju razliku nego što su dobili u Beogradu.

- Lekomb sa linje za slobodna bacanja smanjuje na 69:65. Pola minuta do kraja, ali Marinković ubrzo istom merom vraća razliku pa je sada 71:65.

- Si je polovično siguran sa penala i sada je 69:63 za crno-bele u poslednjem minutu meča.

- Renfro pogađa oba bacanja za svoj 20. poen na meču i velikih plus devet 68:59 za crno-bele.

- Nidam pogađa za 64:58 u korist crno-belih.

- Renfro pogađa floter za vođstvo od 57:54, pa zatim trojku za 60:54.

 

III četvrtina

- Završena je treće a četvrtina vođstvom Partizana od 53:52. Šteta što Renfro nije pogodio otvorenu trojku, ali ima nade pred poslednjih 10 minuta za pobedu.

- Šta je sada pogodio Utara? Neverovatna trojka za vođstvo Monaka od 52:50, ali Partizan preko Pejdža ima spreman odgovor. Crno-beli vode sa 53:52.

- Kakva trojka Lakomba! Monako stiže do izjendačenja 48:48, ali Si zakucava sam u kontri na asistenciju Renfroa za 50:48.

- Si pogađa za dva i izjednačuje rezultat na 45:45, pa ubrzo Renfro trojkom donosi plus tri crno-belim 48:45.Prethodno su obe ekipe imale nekoliko neiskorišćenih napada.

- Trojka Nikolića za 43:43. Čini se da crno-beli počinju da liče na tim s početka meča.

- Kikanović uvećava vođstvo domaćih sa poluvremena na 43:38.

Poluvreme

- Pejdž pogađa dva plus jedan, ali Utara izvraća u poslednjem napadu pred olazak na odmor i sa vođstvom domaćih od 41:38 se odlazi na odmor.

- Renfro maši trojku, a to na drugoj strani kažnjava Kikanović koji donosi novo vođstvo Monaku 36:35, a zatim Kuatara ubacuje trojku za najveće vođstvo domažih 39:35.

- Nidam je doneo kratko vođstvo Monaku, ali je Gagić već u narednom napadu vratio poen viška za Partizan - 35:34.

- Gagić koristi samo jedno slobodno bacanje i donosi prednost Partizanu od 32:30. Neizvesna završnica prvog poluvremena.

- Bitni poeni za Partizan. Gagić ubacuje koš-faul i vraća crno-belima vođstvo 31:28.

- Lakomb pogađa novu trojku i donosi izjednačenje Monaku na polovini druge deonice. Sada je 28:28.

- Osetna kriza u igri Partizana. Bakner stravično kuca i smanjuje razliku na samo plus tri u korist srpkog kluba - 26:23. Crno-beli ne koriste još jedan napad u nizu, a Bakner ponovo zakucava za 26:25.

 

 

- Lakomb pogađa za 26:21 u korist crno-belih, pa je zbog serije domaćih od 4:o Trinkijeri brzo reagovao i zatražio tajm-aut.

- Odličan početak druge četvrtine za Partizan. Nikolić pogađa trojku za 26:17.

I četvrtina

- Odlična akicija Partizana. Nikolić je napravio brisan prostor Nikoli Jankoviću kome nije bilo teško da položi za 23:17, sa kojim rezultatom se i završila prva četvrtina.

- Gosti su u opasnom šuterskom ritmu. Trojka Nidama za 21:17 u finišu prve deonice.

- Lakomb pogađa trojku uz mnogo sreće. Monako se približio na 19:14, ali Pejdž na drugoj strani vraća razliku na 21:14.

- Uzvraćaju domaći. Renfro maši trojku, ali na drugoj strani Nidam pogađa za distance i smanjuje na 17:9.

- Trojka i za Renfroa. Partizan vodi sa 15:6.

- Trojka Marinkovića. Partizan vodi sa 12:2. 

- Tek u četvrtom minutu domaći preko Kikanovića stižu do prvih poena i smanjuju na 9:2.

- Vanja Marinković pogađa za 7:0 i tera Filipovskog da zatraži tajm-aut. Domaći ne leči na onaj klub koji je pre sedam dana dominirao pola sata u Beogradu.

- Odličan početak Partizana. Renfro i Marinković su pogodili za velikih 5:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija