• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

27.01.2019

18:00

PARTIZAN NEĆE ŠPIJUNIRATI ZVEZDU! Mirković: Ne znam šta bismo mogli da vidimo jedni od drugih

Partizan

PARTIZAN NEĆE ŠPIJUNIRATI ZVEZDU! Mirković: Ne znam šta bismo mogli da vidimo jedni od drugih

Podeli vest

Partizan neće špijunirati Zvezdu, kratak i jasan je bio trener crno-belih Zoran Mirković istakavši da klub iz Humske, čak i da se usudi na takav korak, malo šta novo može da sazna u odnosu na informacije koje već poseduje

Partizan i Crvena zvezda u Turskoj bruse formu za drugi deo sezone. Razlika je velika u korist crveno-belih, ali ne i dovoljna da natera ljude iz Humske da pošalju špijune da prate Milojevićeve izabranike.

- Ne plašim se špijunaže. Valjda se nećemo baviti tim stvarima. Međutim, danas imate ove platforme vezane za skauting, gde je sve dostupno... Ne znam šta bi novo mogli da vidimo jedni od drugih. Partizan sigurno neće špijunirati večitog rivala - jasan je bio Mirković.

Ekspediciju Partizana je dočekalo očajno vreme u Beleku, iako su se nadali da će u Turskoj naći utočište od beogradske vejavice koju su u petak napustili.

- Sačekalo nas je loše vreme, šta je tu je. Nadam se da ćemo uspeti da pripreme sprovedemo onako kako smo zamislili. Mi smo mislili da smo iz Beograda pobegli u pravo vreme, zbog klime, ali i ovde su nas sačekali vetar, kiša i grad. Nije toliko hladno, ali ono u subotu, onaj grad, ne znam da li sam za svojih 47 godina video tako nešto - naveo je Mirković.

Strateg crno-belih je povoljno govorio i o novajlijama posebno pohvalivši Musu.

- Došla su tri nova igrača, praktično, Musa je tu najduže. Radi se o dobrom igraču, izuzetne brzine, prodoran igrač. Mislim da će dobro doći za našu igru. Ne bih povlačio paralele s kim bih poredio Musu. On je izuzetno brz igrač, izuzetan dribler. Ono što treba da popravi je realizacija. On je više paker, a ne gol igrač.Georgijević je poznato lice u srpskom fudbalu. Bosića očekujemo u ponedeljak. Pozicije su popunjene, ali igrač koji da 10, 15 golova i ima toliko asistencija je dobrodošao - naveo je Mirković.

Foto: Starsportphoto©

 

On je nagovestio da su moguće promene sistema igre u prolećnom delu sezone.

- Mi s odbranom nismo imali velikih problema. Naravno, igrači koji treba da daju gol su potrebniji. Videćemo što se tiče sistema igre, imamo i opciju dva. Na polovini jesenjeg dela sezone igrali smo u rombu, s dva špica. Kad ima više opcija, moguće da bude i promena igre - poručio je Mirković.

Zahtevao je mir u svlačionici kad je dolazio. Na pitanje u kakvom je stanju sada, Mirković je bio kratak.

- Mirna.

Mirković je ostavio otvorenim mogućnost da u nastavku sezone mladi igrači dobiju više šanse.

- Kad su igrači dolazili, gledali smo da imaju kriterijum za igrača Partizana. Što se tiče mladih igrača, svi su konkurentni za prvi tim. Tu su Marković, Đerlek i Šehović, koji su konkurentni. Stevanović i Pavlović isto konkurišu za prvi tim. Zreli su da konkurišu - rekao je Mirković.

On nije isključio mogućnost da neko od stranaca do kraja prelaznog roka napusti tim, da crno-beli treba da teže smanjenju razlike nad večitim rivalom i poručeje da je došlo vreme da se srede stvari u ligi.

- Očekujem... Očekujem da sve bude kako treba... Pa kom opanci, kom obojci - poručio je Mirković.

Mirković je naveo da će se 1.februara saigračima pridružiti Marko Janković, jer je spreman za rad.

Govreći o boravku u Turskoj, gde je nekada igrao za Fenerbahče, Mirković je priznao da ne govori turski.

- Uvek se prijatno osećam u Turskoj. Da li me prepoznaju? Davno je to bilo. Malo sam se
promenio. Moja sramota što ne pričam turski. Bilo nas je petorica ex-yu, tako da nam
turski nije bio potreban
- iznenadio je novinare trener crno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

O pripremama nikad nije imao naročito mišljenje, tako je bilo i sada.

- Pripreme nisu mnogo zanimljiv period karijere, ali je vrlo bitan. Kao igrač, nisam bio lud za pripremama. Ovi momci su dosta zreli. Što se tiče društvenih igara, nisam bio za to. Ovi današnji klinci, svašta nešto nalaze za razonodu, kompjuter, igrice, društvene mreže. Nemaju zabranu korišćenja toga. Koliko znam, nisu se dešavale drastične stvari - rekao je Mirković.

Kada je reč o kodeksu ponašanja, Mirković je naveo da je već prvog dana po preuzimanju Partizana igračima postavio okvire iz kojih nijedan do sada nije odstupio i poručio da nema problem u klubu.

- Nisam naišao na nepoverenje uprave. To što me bivši igrači podržavaju to je samo konstatacija. Ja nemam problem, za sada. Očekujem da neke stvari u narednom periodu budu kako treba - rekao je Mirković.

O tome čime bi bio zadovoljan, Mirković nije želeo da postavlja konkretan cilj.

- Bio bih zadovoljan dobrim igrama, dobrim rezultatima. Moramo da budemo Partizan, prepoznatljivi, da tim igrama vratimo na stadion navijače. Koji će krajnji rezultat biti, biće dobar ako se budemo ponašali kako smo zamislili - rekao je Mirković i poželeo i jake rivale u nastavku prvenstva, da liga bude što ujednačenija.

Za sebe kaže da je ranoranilac.

- Kod mene je ustajanje veoma rano, od 5.30 sam na nogama. U krevetu sam oko 10.00. Između toga sam u režimu cele ekipe. Doručak u 8.00, ručak u 1.00 treninzi u 9.30 i 16.00. Igrao sam na treningu, više sam dublirao nekog boljeg špica... Finte su mi spore - zaključio je Mirković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djura

pre 5 godina

tako je ...vi treba radnicki da spijunirate,oni su ispred azdaje

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija