• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2019

18:48

(VIDEO) PARTIZAN OSVOJIO ZAGREB! Crno-beli se protiv Cibone prošetali Draženovim domom

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN OSVOJIO ZAGREB! Crno-beli se protiv Cibone prošetali Draženovim domom

Podeli vest

Košarkaši Partizana stigli su do rutinske pobede 83:59 na gostovanju Ciboni u Zagrebu u 18. kolu ABA lige i upisali 12. trijumf u regionalnom šampionatu

Ne računajući prilično slabu prvu četvrtinu koja je podsetila na jedna od najlošijih izdanja crno-belih, izabranici Andree Trinkijerija su rutinski stigli do nove pobede u ABA ligi.

U novoj pobedi Partizana, koji je do punog sjaja stigao u drugom poluvremenu, posebno su se istakla trojica igrača. Đorđe Gagić je pogodio 16 poena, dok su internacionalci Markus Pejdž i Džok Lendejl imali po 12.

Na drugoj strani, u poraženom timu istakli su se Ljubičić sa 18 poena, Markota je imao 11, a Rogić 10.

Partizan je pobedom u Zagrebu praktično obezbedio plasman u plej-of, ako je uopšte i bilo dileme po tom pitanju.

CIBONA - PARTIZAN 59:83 (16:20, 16:21, 14:22, 13:20)

Dvorana: Košarkaški centar Dražen Petrović. Sudije: Matej Boltauzer, Milija Vojinović, Vladan Šundić.

Cibona: Bilinovac 2, Ljubičić 18, Rogić 10, Marić 2, Bundović 5, Gilbert 0, Novačić 2, Prkačin 0, Rozić 5, Ljubičić 4, Pilepić 0, Markota 11.

Partizan: N. Janković 9, Pejdž 12, Si 5, Marinković 3, Gegić 3, Veličković 4, Pecarski 1, Renfro 4, S. Janković 5, Lendejl 12, Gagić 16, Nikolić 9.

Kraj!

- Nikolić maši trojku, pa je meč završen rezultatom 83:59

- Lendejl povećava prednost Partizana sa linije bacanja na 83:58.

- Lep poen uz faul Gegića posle tranzicije. Mladi košarkaš koristi i dodatno slobodno bacanje i uvećava prednost svog tima na 77:54.

- Ljubičić trojkom stiže do 18. poena na meču i smanjuje prednost Partizana na 72:54.

- Rogić pogađa trojku za Cibonu, koja stiže do 51. poena, ali je već u narednom napadu fauliran Pejdž pri šutu za tri poena, a Amerikanac se nije proslavio sa linije penala pa je sada 70:51 za crno-bele.

- Crno-beli razbijaju Cibonu. Odličan eli-jup za Lendejla koga je uposlio Pejdž za velikih 69:48. Domaći traže tajm-aut.

III četvrtina

 

- Promašaj Marinkovića za kraj četvrtine, pa se u završnu deonicu ulazi sa 63:46 u korist crno-belih.

- Sigurna igra crno-belih i sve manje neizvesnosti uoči poslednje četvrtine. Ekipa Andree Trinkijerija vodi sa visokih 63:46.

- Dobar početak drugog poluvremena za Partizan. Pejdž pogađa trojku i donosi vođstvo od 48:36, a zatim i Gagić beleži dva poena za velikih 50:36 u korist crno-belih.

Poluvreme

- Pejdž donosi prvu osetniju prednost Partizanu pred odlazak na poluvreme. Crno-beli imaju solidnih plus devet i vode 41:32 sa kojim se i otišlo na odmor.

- Partizan serijom od 8:0 dolazi do vođstva od 38:32, što je najveće vođstvo koje su crno-beli imali na ovom meču.

- Na tri minuta do kraja nastavlja se rezultatska klackalica u Draženovom domu. Ljubičić koristi slobodna bacanja i sa četiri poena prestiže crno-bele sa vođstvom od 32:31.

- Partizan je opet prosuo vođstvo. Markota na isteku napada donosi izjednačenje Ciboni 28:28.

- Nikola Janković je dominantan pod obručima i donosi plus šest Partizanu - 28:22.

- Renfro pogađa trojku uz faul i donosi vođstvo crno-belima od 24:22. Domaći već u narednom prave faul u napadu, pa crno-beli preko Veličkovića dolaze do 26:22.

- Markota pogađa oba bacanja i sada je 20:20. Prethodno je Lendejl stigao do treće lične greške.

I četvrtina

- Markota maši trojku i Partizan posle 10 minuta odlazi na odmor sa plus četiri i vodi sa 20:16.

- Partizan i dalje nije u ritmu, ali sporadično koristi napade. Gagić je pogodio za 19:16.

- Cibona je definitivno ušla u ritam. Nikola Janković je promašio dva slobodna bacanja, a Markota na drugoj strani pogađa trojku i donosi vođstvo Ciboni od 14:12.

- Nešto slabiji period igre za Partizan. Si je napravio faul nad Rozićem, koji koristi bacanja, a zatim i pogađa u narednom napadu za 10:7 u korist crno-belih.

- Posle trojke Nikolića usledio je najatraktivniji potez dosadašnjeg dela utakmice. Snažno zakucavanje Stefana Jankovića za visoko vođstvo Partizana od 10:2.

 

 

- Ljubičić posle nešto više od dva minuta igre donosi prve poene Ciboni i smanjuje vođstvo crno-belih na 4:2.

- Džok Lendejl je naraspoloženiji u Partizanu, koji sa četiri vezana poena donosi vođstvo crno-belima od 4:0. Australijanac je dobio i dve brze lične pa ga je Trinkijeri odmah izveo iz igre.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija