• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2019

22:34

(VIDEO) PARTIZAN NEMOĆAN U BERLINU! Crno-beli igrali na mahove, pa ubedljivo poraženi od Albe

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN NEMOĆAN U BERLINU! Crno-beli igrali na mahove, pa ubedljivo poraženi od Albe

Podeli vest

Iako su na momente pokazivali raskošnu igru, košarkaši Partizan porazom u Berlinu od Albe 97:74 završili su učešće u ovosezonskom Evrokupu

Prva četvrtina je počela odlično po crno-bele trojkama Renfra i odličnom rolom Lendejla, a upravo su njih dvojica bili najzaslužniji što su crno-beli ovu deonicu završili sa vođstvom.

Ipak, ukoliko je prva četvrtina bila model kako bi trebalo igrati protiv moćne Albe, druga je bila sve suprotno. U ovom deonici, berlinski tim je bio skoro tri puta bolji, koja je za svega nekoliko minuta na polovini četvrtine prešla put od rezultatskog zaostatka do dvocifrenog vođstva. 

Drugo poluvreme donelo je nešto bolju igru Partizana, a dve vezane trojke Marinkovića nagovestile su da bi crno-beli mogli da sustignu zahuktale Berlince. Kada je Lendejl postigao poene za samo dva poena zaosatatka činilo se da će Partizan preokrenuti, ali kada je Sikma doneo Albi plus četiri kao da je stavio katanac na mogućnost da crno-beli vrate vođstvo.

Uprkos tome, Partizan je na početku završne deonice smogao snage za novi pokušaj da pomrsi konce rivalu. Trinkijerijevi izabranici su serijom od 8:0 stigli na svega pet poena zaostaka, ali je usledila Šnajderova trojka koja je najavila potpot Partizana, na kraju završen sa velikih 23 poena prednosti za Albu.

Kod domaćih se najviše istakao Giedraitis sa 19 poena, dva manje je imao Gifaj koji je trojkom na kraju postavio konačan rezultat, Hermanson je postigao 12, Šnajder 11, a Mitisek 10.

U Partizanu je briljirao Marinković sa 18 poena, Lendejl je imao 11, a Nikolić 10.

Partizan je tako takmičenje završio kao poslednji u grupi sa skorom od dve pobede i četiri poraza, dok se Alba palasirala u četvrtfinale sa impozantnim odnosom od 5:1 kada je reč o dobijenim i izgubljenim utakmicama.

ALBA - PARTIZAN 97:74 (18:23, 29:11,19:19, 31:21)

Dvorana: Mercedes-Benz arena. Sudije: Petri Mantila, Marcin Kovalski, Ugo Tepenije.

ALBA: Gifaj 17, Hundt 0, Matisek 10, Šnajder 11, Hermanson 12, Vagner 0, Ogbe 5, Giedraitis 19, Timan 7, Gliford 6, Noko 2, Sikma 8.

PARTIZAN: N. Janković 7, Si 2, Marinković 18, Gegić 2, Veličković 4, Pecarski 0, Tanasković 6, Renfro 8, S. Janković 6, Lendejl 11, Nikolić 10.

Kraj!

- Gifaj pogađa na kraju trojku za 97:74, a ovim rezultatom je i završena utakmica.

- Kakvo kucanje Geidraitisa za plus 23 - 94:71, na drugoj strani Nikolić pogađa trojku za 94:74.

- Domaći stižu do plus 21 - 90:69 na nešto više od minut do kraja meča.

- Alba stiže do nove trojke preko Gifaja za velikih plus 19 - 86:67.

- Šnader postiže novu trojku za velikih plus 15 za domaće - 80:65.

- Nova trojka Gifaja i Alba ponovo vraća opipljivu razliku i vodi 72:61, a već posle tajm-auta Giedraitis postiže novu trojku čime uvećava rezultat na 75:61.

- Si postiže poene za seriju od 8:0, koju Šnajder trojkom prekida i donosi vođstvo Albi od 69:61.

- Trojka Marinkovića na startu četvrtine kojom smanjuje prednost Albe na 10 razlike - 66:56, a zatim Nikola Janković postiže koš uz dodatno bacanje, koje koristi pa je sada 66:59 za domaće.

III četvrtina

 

- Hermanson je postigao efektan poen posle floutera i doneo velikih plus 13 za Albu - 66:53.

- Velika šteta što Partizan nije početni nalet sa starta ove četvrtine bolje iskoristio, pa je dozvolio Albi da stigne sada i do plus 12 - 64:52.

- Timan je precizan sa linije slobodnih bacanja posle koš-faula pa domaći imaju sada već solidnu prednost od 60:51.

- Timan na drugi obruč postiže poene za Albu koja sada ima već opipljivih plus šest - 57:51 i naginje ka tome da se ponovo odlepi. Na drugoj strani Nikolić gubi loptu.

- Lendejl donosi Partizanu samo minus dva - 53:51, ali Sikma vraća četiri poena razlike za Albu - 55:51.

- Nova trojka za Partizan. Nikolić donosi crno-belima svega minus četiri.

 - Sjajan prodor Marinkovića uz dodatni faul. Prednost Albe se istopila na samo sedam poena - 53:46.

- Dve uzastopne trojke postiže Marinković za Partizan i spušta razliku Albe na devet - 51:42, a Lendejl potvrđuje dobar ritam i seriju za 51:44.

- Janković postiže prve poene za Partizan u drugom poluvremenu, ali Giedraitis uzvraća za 49:36 u korist domaćeg tima.

Poluvreme

- Nova trojka za Albu - 45:34. Stralac Giedraitis. Suviše su lako crno-beli predali vođstvo lideru grupe, a isti košarkaš postiže koš-faul u poslednjim sekundama utakmice za 47:34 u korist domaćih, a sa ovim rezulatom se odlazi na odmor.

- Alba za svega nekoliko minuta stiže do dvocifrene prednosti - 42:32.

- Ofanzivni skok Matiseka i za nastavak serije koja je trenutno 11:0, pa su gosti već stigli do 40:32. Trinkijeri je prinuđen da traži tajm-aut.

- Četvrta trojka za Albu. Postiže je Gilfaj koji berlinskom timu donosi izjednačenje 32:32, a Matisek novom trojkom donosi vođstvo od 35:32.

- Trojka Šnajdera za 28:26, a na isti način postižu poena i u narednom napadu pa je ponovo prednost crno-belih minimalna 30:29.

- Odlična trojka Lendejla koja donosi Partizanu vođstvo od 26:20, međutim Hermanson uzvraća istom merom za 26:23.

- Hermanson postiže prve poene u drugoj četvrtini i smanjuje vođstvo Partizana na 23:20.

I četvrtina

- Četiri vezana poena Lendejla za vođstvo od 23:18, a ovim rezulatom je završena i prva četvrtina.

- Efektan poen Sikme posle koša Veličkovića. Prednost crno-belih je sada samo minimalna 19:18.

- Alba uzvraća preko Gifaja koji postiže trojku i smanjuje vođstvo Partizana na 17:14.

- Renfro stiže već do osmog poena pošto je sa linije bacanja bio precizan i doneo vođstvo od 17:11.

- Druga trojka za Renfra, pa ubrzo i Marinkovića za vođstvo od 11:9.

- Mladi Tanasković donosi novo vođstvo Partizanu od 5:4 nakon ofanzivnog skoka, ali domaći opet idu na liniju za slobodna bacanja.

 

 

- Kliford pogađa pored Tanaskovića za vođstvo Albe od 2:0, ali Renfro hladnokrvno uzvraća trojkom i donosi prvo vođstvo Partizanu od 3:2.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija