• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2019

20:52

(VIDEO/FOTO) BUDUĆNOST JE PALA U "PIONIRU"! Partizan uzeo meru i osvetio se favoritu

Partizan

(VIDEO/FOTO) BUDUĆNOST JE PALA U "PIONIRU"! Partizan uzeo meru i osvetio se favoritu

Podeli vest

Košarkaši Partizana uspeli su da se revanširaju podgoričkoj Budućnosti za poraz u prvom delu sezone pošto su u Beogradu slavili rezultatom 76:67

Gotovo perfektno veče za Partizan u hali "Aleksandar Nikolić", ako ne računamo povremene oscilacije i padove u igri koji su karakteristični za ovu ekipu.

Budućnost je u sve četiri četvrtine ulazila bojažljivo nasuprot domaćoj ekipi koja je to znala da iskoristi i stigne do serije, kao što je to bio slučaj već na startu meča kada su crno-beli stigli od prednosti od 15:7 kada gosti nisu znali gde se nalaze.

Veliki pad u igri dogodio se pred kraj druge četvrtine kada su gosti stigli na samo poen razlike u periodu kada je Trinkijeri zaradio tehničku grešku, a sudije bile na meti najvatrenijih pristalica crno-belih zbog pogrešnih odluka.

Ipak, treća deonica je iznedrila Džoka Lendejla i njegove minijature pred kojim se nisu najbolje snašli igrači Budućnosti. Australijanac je kucao, stigao da ubaci i jednu trojku i najzaslužniji je što je u pretposlednjoj četvrtini Partizan imao plus devet.

U završnoj deonici gosti su najviše prišli na plus pet, ali je posle trojke Pejdža praktično prelomljen susret, a ovu četvrtinu obeležilo je i prilično atraktivno zakucavanje Sija.

Osim pobede koja je ostvarena većom razlikom nego što su poraženi u Podgorici, košarkaši Partizana su se izjednačili i na tabeli sa Budućnosti i došli u poziciju da dođu do pozicije broj tri pred početak plej-ofa.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lendejl sa 23 poena, Nikola Janković je imao 12, Renfro 10, dok su po devet imali Pejdž i Si.

Kod aktuelnog šampiona istakao se Džekoson sa 19 poena, Kol je imao 14, a Klark 12.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Mario Majkić.

PARTIZAN: N. Janković 12, Pejdž 9, Trifunović 0, Si 9, Marinković 0, Gegić 4, Veličković 0, Pecarski 0, Renfro 10, S. Janković 7, Lendejl 23, Gagić 2.

BUDUĆNOST: Džekson 19, Kol 14, Šehović 0, Klark 12, Barović 7, Klerk 9, Šehović 0, Gordić 2, Bitadze 2, Popović 2, Bel 0, Nikolić 0.

Kraj!

- Kucanje N. Jankovića za 76:67, a ovim rezulatom je i završena utakmica.

- Pogađa Nikola Janković oba slobodna bacanja za 74:64 na pola minuta do kraja utakmice.

- Odlični i pre svega jako bitni poeni Renfra za 71:62 na svega dva minuta do kraja meča, a Nikola Janković sa linije bacanja donosi plus 10 - 72:62.

- Dobar poen Klarka - 67:61.

- Trojka Pejdža, druga za vrlo kratko vreme, ponovo donosi crno-belima solidno vođstvo - 65:57.

- Trojka Džeksona dovodi Budućnost na samo pet poena zaostatka - 62:57 na polovini završne četvrtine.

- Džekson prodire i postiže poene za 59:52, ali Pejdž uzvraća na drugoj strani trojku za 62:52.

- Bandžaaa Siiii! Atraktivno zakucavanje Partizanovog igrača koje je crno-belima donelo atraktivno vođstvo od 57:48.

III četvrtina

- Konačno nešto od Kola večeras. Lepi poeni za pleja Budućnosti, ali ubrzo pada u senku posle trojke Lendejla za 55:44. Ipak Kol je upao u seriju pa je drugim poenom u naredonom napadu postavio 55:46, kojim je završena treća četvrtina.

Foto: Starsportphoto

 

- Ponovo Lendejl zakucava! Partizan je sada na maksimalnih 49:38.

- Opet Lendejl! Australijanc je odlično zakucao uz faul Bela za plus osam- 46:38.

- Džekson koristi grešku u dodavanju lopte igrača Partizna i ukrštenim korakom postiže poene, a zatim to isto čini Klarka pa je Budućnost došla na 43:38.

- Trojka Lendejla za solidnih plus sedam za crno-bele - 41:34.

- Erl Klark postiže trojku za goste - 36:34, ali Renfro nastavlja u sjajnoj ritmu pa lagano polaže posle prodora za 38:34 za Partizan.

- Renfro ide do kraja i postiže prve poene za Partizan u nastavku - 34:31, a zatim Lendejl kao pravi korektor svih grešaka svojih saigrača uvećava razliku na 36:31.

Poluvreme

Foto: Starsportphoto

 

- Završeno je prvo poluvreme prednošću Partizana od 32:31. Velike tenzije u hali, sudije u nemolosti navijača koji su revoltirani pojednih odlukama koje su išle na štetu crno-belih.

- Andrea Trinkijeri je zaradio tehničku grešku na svega pet sekundi do odlaska na poluvreme.

- Očigledno igranje nogom Elija Klarka sudija nije sankcionisao, a ua natavku je Noris Kol krenuo u napad i iznudio faul posle čega je ubacio oba bacanja i smanjio razliku na 32:28.

- Klark koristi bacanja posle faula nervoznog Stefana Jankovića i ponovo vreća neizvesnost - 32:26.

- Lendejl postiže bitne poene za Partizan nakon što je skočio posle promašaja Gegića. Australijanac donosi Partizanu 31:22, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani zaustavljanju Norisa Kola.

- Budućnost stiže preko Popovića do poena koji smanjuje prednost Partizana 27:19, a ubrzo i Kol sa linije slobodnih bacanja približava Podgoričane na 27:20.

- Kucanje Lendejla na neverovatnu asistenciju Nikole Jankovića za 25:17.

 

 

- Novi poeni Barovića nakon ofanzivnog skoka, Partizan vodi samo dva poena razlike - 19:17, ali na drugoj strani Nikola Janković postiže četiri poena u dva napada i povisio na 23:17.

- Crno-beli imaju ogromnu podršku navijača. "Pionir" je rasprodat.

 

- Barović na izvrsnu asistenciju Gordića pored Gagića postiže koš-faul. On je pogodio dodatno bacanje čime je smanjio razliku na 19:15 u korist crno-belih.

I četvrtina

Foto: Starsportphoto

 

- Završena je prva četvrtina sa prednošću Partizana od 17:12. Čini se da je s obzirom na prikazano moglo i moralo da bude ubedljivije.

- Ponovo Džekoson postiže poene, odmah nakon tajm-auta koji je tražio Trinkijeri. Budućnosti je smanjila razliku na samo četiri poena 15:11, a Noris Kol je nakon realizacije jednog bacanja postavio 15:12.

- Konačno i Budućnost da dođe do poena. Džekson postiže trojku, ali razlika je i dalje velikih 15:7 u korist Partizana.

- Navijači Partizana su i poslali poruku putem transparenta ističući da ovaj klub nema veze sa politikom.

 

- Kakav eli-jup Renfra za Sija koji donosi nove poene Partizanu i vođstvo od 11:4, a zatim doskorašnji član Manrese i sam postiže poene za velikih 13:4 na tri minuta do kraja prve deonice.

- Bitadze prekida seriju od 7:0 za Partizan i smanjuje prednost crno-belih na 7:4.

- Janković postiže nove poene za Partizan i donosi vođstvo od 5:2.

- Stefan Janković postiže trojku za Partizan i donosi vođstvo crno-belima 3:2 nakon što je prethodno Klark postigao prve poene na meču za Budućnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija