• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2019

18:44

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN U FINALU KUPA! Crno-beli rutinski protiv FMP-a za novi spektakl

Partizan

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN U FINALU KUPA! Crno-beli rutinski protiv FMP-a za novi spektakl

Podeli vest

Košarkaši Partizana ponovo će igrati finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu bez mnogo poteškoća slavili protiv FMP Železnika u niškom "Čairu" sa 83:71

Izabranici Andree Trinkijerija su, izuzev krajem druge i početkom treće deonice, lagano izašli na kraj protiv ekipe iz Železnika najviše zahvaljujući Džoku Lendejlu i Vanji Marinkoviću, koji je bio prilično šuterski raspoložen.

Crno-beli su silovito krenuli i već na startu došli do velike razlike najviše zahvaljujući trojkama Marinkovića, ali su gosti u finišu deonice dodali gas i stigli na minus pet pred drugu četvrtinu u kojoj su dodatno zakuvali.

U trećoj su na kratko i prešli u vođstvo, ali se Partizan brzo konsolidovao i novoj seriji trojki Marinkovića uz odličnog Lendejla ušli sa prednošću u poslednju deonicu gde se posebno istakao Renfro, koji je imao i jedno odlično zakucavanje.

Kada je reč o pojedničnom učinku, najefikasniji među crno-belima bio je Lendejl sa 18 poena, Marinković je postigao jedan manje, dok je Renfro stao na 13. Sa druge strane, kod poraženih je dominirao Pot sa 15, Jeremić je ubacio 13, a Rit 12 poena.

Partizan će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Mega Bemaksa.

PARTIZAN - FMP 83:71 (21:16, 18:20, 24:21, 20:14)

Dvorana: "Čair" u Nišu.

PARTIZAN: N. Janković, Pejdž, Si, Marinković 17, Jaramaz, Gegić, Veličković, Pecarski, Renfro 13, S. Janković, Lendej 18, Gagić.

FMP: Rebec, Rit 12, Paunović, Uskoković, Jeremić 13, Momirov, Pot 15, Bursać, Radovanović, Vojinović, Šešlija, Đorđević.

Kraj

- Meč je završen pobedom Partizana sa plus 12 - 83:71.

- Vanja postiže petu trojku za Partizan koji već stiže do ubedljivog vođstva od 83:66.

- Radovanović postiže poene za FMP, ali Pejdž pogađa novu trojku za crno-bele i donosi 80. poen Partizanu koji sada vodi 80:66.

- Radovanović siguran oba puta sa penala i smanjuje razliku na manje od 10 poena - 73:64, međutim Lendejl je takođe stoprocentan sa linije slobodnih bacanja i vraća plus 11 crno-belima - 75:64.

- Kakva je sila Renfro. Protutanjao je Partizanov organizator igre i zakucao koš FMP-a posle smirene asistencije Jaramaza i uvećao razliku aktuelnog osvajača Kupa na 71:61, a isti košarkaš već u narednom napadu povećava razliku na 73:61.

- Stefan Đorđević postiže poene na asistenciju Rebeca i smanjuje zaostatak FMP-a na 69:61.

Foto: Starsportphoto

 

- Veličković poentira i donosi vođstvo Partizanu od 10 poena razlike - 69:59.

- Rit postiže prve poene za FMP u ovoj deonici, ali je Lendejl ubrzo uzvratio pa je razlika ista na posle 30 minuta igre - 65:59.

 - Pred kraj treće deonice čuli su se povici "grobara" na račun Vesne Čović, supruge Nebojše Čovića, predsednika KK Crvene zvezde.

III četvrtina

- Radovanović postiže poene sa linije slobodnih bacanja i donosi svom timu samo šest poena zaostatka - 63:57, a ovim rezultatom je i završena treća deonica.

- Kuva u finišu treće četvrtine. Trinkijeri dobija tehničku grešku nakon negodovanja posle blokade Jaramaza nad Radovanovićem i sviranog faula Pejdžu.

- Uskoković smanjuje vođstvo Partizana na 61:55. Opet se FMP približava crno-belima.

- Nova trojka Marinkovića - 59:49 za Partizan.

- Lendejl pivotira pa upošljava Marinkovića u uglu, koji postiže treću trojku za Partizan i uvećava vođstvo crno-belih na 56:49.

- Rasplamsala se borba u uvodnim trenucima 3/4. Nove poene postiće Renfro, a oni su došli odmah nakon koša Šešlije pa crno-beli vode 49:43.

- Bolji početak drugog poluvremena za košarkaše iz Železnika. FMP je vodio sa 43:41, ali je Partizan preko Veličkovića, Sija i Lendejla ponovo došao do vođstva i sada je 47:43.

Foto: Starsportphoto

 

Poluvreme

Odlični Pot pogađa sa distance i postavlja konačan rezultat poluvremena - 39:36. Pejdž je promašio trojku na isteku vremena...

- Trojka Duopa Rita - 37:31! Marinković ne uspeva da uzvrati. Potom po izgubljena lopta oba tima, do poluvremena još minut.

- Stefan Janković pogađa za dva poena, ali mu je prilikom koša stradalo lice, pa mu se ukazuje pomoć. Partizan konačno dolazi do poena i vodi 37:28.

- Nešto praznog hoda za crno-bele kažnjava Uskoković sa linije slobodnih bacanja i dodatno smanjuje razliku Partizana koji sada vodi 35:28.

- Rit postiže poene za FMP posle asitencije Jeremić, ali crno-beli imaju i dalje velikih 35:26.

- Veoma bitna trojka u visokom luku za Nikolu Jankovića za velikih plus 11 u korist crno-belih na četiri minuta pre odlaska na poluvreme.

- Trojka Rebeca za 28:24 u korist Partizana.

- Jaramaz postiže trojku za Partizan i povećava vođstvo na 28:19.

- Druga trojka za Pota koji smanjuje prednost Partizana na 23:19.

I četvrtina

- Završena je prva četvrtina rezulatom 21:16. FMP se vratio posle početnog ogromnog zaostatka, ali je vođstvo i dalje u vlasništvu crno-belih.

- Lendejl na drugoj strani posle sjajne finte postiže koš-faul za Partizan za ubedljivih 17:5.

- Pot se lepo snašao protiv bivšeg kluba i postigao poene za 14:5.

- Nova trojka Vanje Marinkovića za veliko vođstvo Partizana od 11:3, a zatim Renfro nastavlja sjajan niz crno-belih i dodaje još tri poena na konto crno-belih za ubedljivih 14:3.

- Partizan je krenuo prilično dobro. Posle poena Marinkovića, Veličković je nadmudrio Radovanovića i pogodio dva plus jedan za vođstvo crno-belih od 5:1.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija