• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

23.02.2019

07:01

PARTIZAN DESETKOVAN! Ekipa iz Humske u velikom problemu pred najvažniji meč!

Partizan

PARTIZAN DESETKOVAN! Ekipa iz Humske u velikom problemu pred najvažniji meč!

Podeli vest

Partizan će u derbi sa Zvezdom (2. mart, 18.00) ući bez maltene polovine standardnih prvotimaca

Čak četvorica igrača su povređena ili bolesna i propustiće (subota 19.00, Arena 1) duel sa Proleterom iz Novog Sada, kao i utakmicu sa crveno-belima na "Marakani" sledeće nedelje, a pored toga, još petorici preti suspenzija.

Trener crno-belih Zoran Mirković neće moći da računa na Svetozara Markovića, Danila Pantića, Đorđa Ivanovića i novajliju Musu Nžijea. Marković će morati na operaciju meniskusa desnog kolena i možda ne zaigra do kraja sezone, Pantić i Ivanović imaju problema s Ahilovom tetivom, dok je Musa Nžije preležao virus i trenutno nije u takmičarskoj formi. Uz to, Vladimir Stojković, Mark Valijente, Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar i Goran Zakarić ne smeju da dobiju žuti karton protiv Proletera ako žele da igraju protiv Zvezde u 159. večitom derbiju.

Nema kukanja

U životu i u fudbalu vodimo se devizom da koga nema, bez njega se mora
Zoran Mirković, trener Partizana

Silno se namučili

Trener crno-belih Mirković svestan je kadrovskih problema, ali veruje da igrači koje ima na raspolaganju mogu uspešno da odgovore zadacima.

- Sveta Marković je veoma bitan za našu igru i odbranu, ali u životu i u fudbalu vodimo se devizom da koga nema, bez njega se mora. Fokusiraćemo se na meč s Proleterom, koji ima čvrstu i neugodnu ekipu. Ako se pogleda statistika, uzeli su više bodova kao gost nego kao domaćin. Silno smo se namučili u prvoj utakmici u Novom Sadu. Tad smo pobedili (1:0), mada nisam siguran da smo taj trijumf zaslužili. Sve to poziva na oprez - kaže Mirković.

Mirković će na današnjem meču morati i da isproba nove opcije u odbrani, pa će dosadašnji desni bek Nemanja R. Miletić verovatno na štopera. Bivši igrač čačanskog Borca i Vojvodine za naš list kaže da nema problem da igra i na toj poziciji.

- Naravno da sam spreman za svaku opciju. Od šefa zavisi da li ću desno ili u srce odbrane. Jako mi je žao zbog povrede Svete Markovića, ali to je fudbal. Od sveg srca mu želim brz oporavak. Protiv Proletera će biti jako teško, ali videli smo na otvaranju polusezone da možemo da odigramo na vrhunskom nivou. Na nama je da napravimo dobru uvertiru pred derbi - poručuje Miletić za Informer.

Jovančić, Rodić i Gobeljić neizvesni
 

Kada je reč o igračkom kadru crveno-belih, trenutno su van stroja Dušan Jovančić, Milan Rodić i Marko Gobeljić. Trener Zvezde Vladan Milojević kaže da se pomenuti trio oporavlja, ali nije mogao da precizira da li će biti spremni za derbi.
- Njihov oporavak ide u jako dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i videćemo kada će moći da uđu u 100 odsto ritma treninga. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite i sami da vlada grip u celoj Srbiji, velike su promene temperature, Ben je imao virus i kada je tako, onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra - poručuje Milojević.


Iliev: U teškoj smo situaciji

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev razočaran je zbog velikog broja povređenih fudbalera. Crno-beli se zimus nisu proslavili u prelaznom roku, pa su povrede dodatno oslabile igrački kadar.

- Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo. Sada smo zbog toga u teškoj situaciji - ističe Iliev.

NAVIJAČI, PRIPREMA, POZOR....Evo kada počinje prodaja karata za derbi i KOLIKO KOŠTAJU!

POTVRĐENO! Poznat termin 159. Večitog derbija!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17