• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2019

20:52

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN ZA POLUVREME SAVLADAO PROLETER! Rikardo i Nikolić za 45 minuta slomili otpor Novosađana

Partizan

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN ZA POLUVREME SAVLADAO PROLETER! Rikardo i Nikolić za 45 minuta slomili otpor Novosađana

Podeli vest

Fudbaleri Partizana slomili su otpor novosadskog Proletera već u prvom poluvremenu obezbedivši velikih 3:0, koje su i održali do kraja meča i trijumfovali u kolu koji je prethodi sudaru sa Crvenom zvezdom

Partizan je dobio od utakmice protiv Proletera ono što je hteo, nova tri boda i lepu uvertiru pred večiti derbi koji se igra za nedelju dana.

Crno-beli su bili naročito ubojiti u prvom poluvremenu, prvenstveno u finišu kada su golovima Rikarda u 41. i prvom minutu nadoknade meča došli do ubedljivih 3:0, sa kojim se i završio meč.

Prethodno je Nikolić u 16. minutu doneo vođstvo crno-belima, koji su prritiskali rivala do kraja poluvremena, a tome je kumovao i crveni karton Lumbulića, koji je izabranicima Zorana Mirkovića mnogo olakšao posao.

Ipak, visoko vođstvo je uljuljkalo Partizan, koji je u nastavku otaljao posao, delom i zbog činjenice da se previše ne potroše igrači pred veliki meč sa Zvezdom.

Ovo je Partizanu druga uzastopna pobeda u prolećnom delu sezone čime su crno-beli došli do 50. boda, pa posle 23. kola zaostaju šest bodova za niškim Radničkim i 15 za Zvezdom. 

Proleter je porazom u Humskoj ostao na 29 bodova i sedmom mestu na tabeli koje vodi u plej-of.

PARTIZAN - PROLETER 3:0 (3:0)

Strelac: Nikolić u 16. i Rikardo u 41. i 45+1 za Partizan.

Stadion u Humskoj. Sudije: Lazar Tripković, Nenad Kurčubić, Marko Dimitrojević.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić (od 64. Enake), Pavlović, Valijente (od 46. Ostojić), N. G. Miletić – Šćekić, Kosović, Zakarić (od 55. Stevanović), Nikolić, Đerlek – Rikardo. 

PROLETER NS: Vesić – Tanasin, Leandro, Lambulić, Mitrović – Govedarica, Plavšić (od 31. Nikolić (od 64. Novaković)) – Čolović, Čović, Krasić – Vujaklija (od 46. Jokić). 

Kraj

88' Slab pokušaj Rikarda lako je ukrotio Vesić. Sve je dobro uradio Partizanov napadač, ali je izgubio snagu pred odlučujući udarac.

83' Teško da će se išta menjati do kraja meča budući da se u igri crno-belih vidi da jedva čekaju da se duel završi.

76' Pokušao je Đerlek da ugrozi Vesića, ali je bivši Zvezdin čuvar mreže ponovo bio na mestu, do kraja napada crno-beli su iznudli slobodan udarac, koji je traljavo izveo Enake.

74' Lep prodor i pokušaj mladog Filipa Stevanovića odbranio je Vesić, ali je sudija ubrzo signalizirao ofsajd pošto se Kosović našao u nedozvoljenoj poziciji.

71' Ništa specijalno se nije dešavalo u prethodnih desetak minuta u Humskoj, osim jednog lepog prodora gostujućeg rezerviste Novakovića posle čega se nije ozbiljnije ugrozio gol Stojkovića.

61' Ništa posebno se nije dogodilo u prethodim minutima u Humskoj. Partizana kao da je uljujkalo vođstvo, ali gosti osim brojčanih imaju i probleme sa povređenim igračima. Ovaj put se rezervista Nikolić, koji je zamenio Plavšića, požalio na bolove, pa će i on van terena.

55' Prvi šut ka golu Stojkovića imali su igrači Proletera, ali je on završio visoko preko gola. Ubrzo je Mirković načinio prvu izmenu i umesto Zakarića ubacio mladog Filipa Stevanovića.

51' Solidan napad desetkovanog Proletera završen je za malo nepreciznim pasom Čovića koji je završio u Stojkovićevim rukama.

Poluvreme

45+1' GOOL! Partizan vodi sa 3:0 posle novog gola Rikarda, drugog na ovom meču za napadača sa Zelenortskih ostrva.

41' GOOL! Rikardo na nekoliko minuta pred poluvreme uvećava prednost Partizana protiv Proletera na 2:0. Nikolić je ovaj put bio asistent, ali napadač crno-belih se odlično snašao i rutinski zaobišao istrčalog Vesića pre neko što je zatresao mrežu.

38' Dobar izlet Vesića posle jedne duge lopte koja je mogla da bude kobna po njegov gol.

37' Dobar pokušaj Zakarića iz slobodnog udaraca završio je u korneru posle Vesićeve intervenicije.

28' Oslobadio se Proleter posle nepunih pola časa igre, ali još nisu napravili pravu šansu pred golom Stojkovića bez obzira na češće izlete na polovinu domaćih.

25' Lepo je Rikardo pobegao gostujućim igračima posle još jedne dobre lopte Kosovića, ali se previše zaigrao pred Vesićem i ništa od povećanja vođstva domaćih.

Foto: Starsportphoto

 

24' Mali izlet ka golu crno-belih imali su gostujući igrači, ali ništa se nije izrodio na terenu koji je prekriven dimom od bakljade "grobara"

21' Prekid u Humskoj zbog vatrometa i povećane količine pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Foto: Starsportphoto

 

19' Pokušao je Đerlek iz slobodnog udarca, ali se lopta odbila od živog zida i završila u rukama Vesića.

18' ISKLJUČENJE! Rikardo je pobegao Lambuliću posle odličnog pasa Kosovića, pa je sudija Tripković pokazao direktan crveni karton gostujućem igraču, pošto je bio poslednji u odbrani.

16' GOOL! Partizan vodi 1:0 posle gola Nemanje Nikolića kome je prethodio odličan osećaj Kosovića da propusti loptu ka nekadašnjem napadaču Spartaka.

Foto: Starsportphoto

 

14' Riskantan potez Vesića mogao je da košta goste rezulatskog zaostatka, ali se iskusni čuvar mreže ispravio i posle drugog puta ukrotio centaršut Miletića.

9' Nemanja G. Miletić je lepo prihvatio loptu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i napad je prekinut.

5' Stežu crno-beli obruč ispred Vesićevog gola. Prvi korner na meču, ali golman Proletera je siguran.

4' Faul nad Zakarićem kraj aut linije. Idealna prilika za dobar centrašut i potencijalnu gol šansu.

1' Jedna duga lopta ka Rikardu mogla je da bude opasna po gol gostiju, ali je Vesić prvi stigao do lopte.

1' Utakmica je u Humskoj je upravo počela! Prohladno vremee u Beogradu uticalo je i na posetu, pa je mali broj ljudi došao da isprati utakmicu između Partizana i Proletera.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija