• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2019

14:15

"GROBARE" ĆE OVO ŠOKIRATI! Vujošević otkrio zašto je prešao u Zvezdu: RADO SAM TAMO OTIŠAO!

Partizan

"GROBARE" ĆE OVO ŠOKIRATI! Vujošević otkrio zašto je prešao u Zvezdu: RADO SAM TAMO OTIŠAO!

Podeli vest

Legendarni trener Partizana i ljubimac "grobara" Duško Vujošević otkrio je zašto je u sezoni 1991/1992. pristao da bude trener velikog rivala Crvene zvezde

Priznao je Dule da je malo želeo da se osveti crno-belima.

- Ono su bila drugačija vremena. Ja sam te godine posle Španije se vratio u Partizan. Malo je falilo da crno-beli ispadnu te godine iz lige. Da ne pominjem ko je vodio tim tada, jer je u pitanju moj prijatelj. Kada sam se vratio, postavljen je cilj da uđemo među četiri, ušli smo i u finale plej-ofa. Posle toga, oni su, imajući konflikt sa jednim od glavnih igrača, gde nisam naišao na saradnju kluba da to bude rešeno na najbolji mogući način. Tada su mi rekli da bi bilo moralno da ponudim ostavku. Ponudio sam je, oni su prihvatili, a kasnije su opravdali tu smenu jer su postali prvaci Evrope. Međutim, ja im nisam baš oprostio, nisu ispoštovali dogovor, neke materijalne obaveze koje su imali. Na poziv Zvezde, otišao sam tamo vrlo rado, iz neke želje da se na neki način osvetim. Igrali smo finale plej-ofa, izgubili od Partizana, ali je ta ekipa posle dva puta bila prvak one krnje Jugoslavije - otkrio je Dule u intervjuu u emisiji "crno-beli" svet.

Vujošević je pričao o mnogim stvarima, pa je priznao da je često preterivao u polemici sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićen, ali i da gaji svoja neprijateljstva

- Bilo je bespotrebno često, posebno sa moje strane. Ali kada radite taj posao ekipa nije plaćena oni u drugoj situacija pa moj tempeeramet ....Sve dodatno iritira ponekad se ne suzdržite. Kao što je Musolini govorio koliko neprijatelja toliko i časti. Ja gajim svoja neprijateljstva. Čović je sposoban, ima radnu etiku, inteligentan je nema skrupula. Dugo je u košarci, mnogo je bio značajn za uspon Zvezde. Ali je apsolutista - kazao je Vujošević.

Iskusni stručnjak otkrio je i koje trenere koji su trenirali Zvezdu ceni.

- Cenim Sagadina, Pešića, Radonića, koji je posto je odličan trener - dodao je Vujošević.

Iskusni stručnjak prokomentarisao je i njegov specifičan rad sa mladim igračima, tačnije, vaspitne mere koje je delio. Na svojoj koži ih je osetio Bogdan Bodganović. 

- Uvek sam voleo da radim sa talentovanim igračima. Osečao sam se da ih vaja, vaspitavam na terenu i van njega. Imali su dobrog trenera, ali su ti mladi igrači me činili još boljim trenerom. Ali, sport je rat. Bez brutalnosti nema pobednika - objasnio je Vujošević.

PREDSEDNIK PARTIZANA ČESTITAO ZVEZDI! Mijailović imao komentar i na suđenje!

BURA U SITNE SATE! Čović brutalno odgovorio Mijailoviću: Kada nema limarskih radova na peharu nema ni tenzija

MI DAJCOM DO ZADRA, ONI ČARTEROM DO ZAGREBA! Vujošević hvali Mijailovića i proziva Čovića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon
Društvo

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon

Da li je psima i mačkama dozvoljen ulazak u gradski i prevoz pitanje je koje će uglavnom izazvati najviše polemike, rasprave, pa i svađe između dva "klana", podeljenih na "za" i "protiv". Iako na terenu možete videti vlasnike koji se voze sa svojim ljubimcima koji vire iz transportera ili naručja ili torbi, postoje i izdvojeni slučajevi gde vozači ne žele da ih prime u svoje vozilo.

07.05.2024

20:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija