• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2019

18:52

(FOTO) FMP ODREDIO PAROVE POLUFINALA ABA LIGE! Partizan poražen u Železniku

Partizan

(FOTO) FMP ODREDIO PAROVE POLUFINALA ABA LIGE! Partizan poražen u Železniku

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u Železniku od FMP-a 73:72 u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige i na taj način su izgubili šanse da se domognu trećeg mesta i izbegnu duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu regionalnog takmičenja

Bila je ovo izuzetno nervozna utakmica koja je odlučena u posledjem napadu. Markus Pejdž je imao priliku da u kratkom periodu pogodi treću trojku i donese pobedu svom timu, ali nije uspeo pa crno-beli ostaju na mestu koji su bili uoči ovog kola.

Od starta su domaći ušli bolje u meč i bili mnogo bolje raspoloženi, a crno-bele je u igri držao Džok Lendejl za koga prvotimci FMP-a nisu imali rešenje pod obručem.

Domaći su uglavnom vodili, a napeta atmosfera kulminirala je sukobom pred kraj poluvremena kada je Đorđe Gagić ušao u klinč sa Bursaćem napraviviši pravi metež na terenu koji je završen isključenjem obojice igrača.

U nastavku je FMP držao konce igre u svojim rukama, crno-beli su se vraćali u nekoliko navrata, a na kraju su mogli uz malo sreće i da pobede, međutim domaći su u odsutnim trenucima bili pribraniji.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Duop Rit sa 16 poena, mladi Aleksa Uskoković je imao jedan manje, a Marko Jeremić je imao 11, dok su se kod crno-belih istakli Džok Lendejl sa 14 i Markus Pejdž sa 134 poena.

Zahvaljući rezultatu meča u Železniku, Partizan će kao četvrtoplasirani igrati protiv lidera Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, dok će se aktuelni šampion Budućnost sudariti sa Cedevitom.

FMP - PARTIZAN 73:72 (18:17, 27:22, 16:17, 12:16)

Dvorana:  Košarkaška dvorana FMP. Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Obrknežević, Vladan Šundić.

FMP: Rit, Paunović, Uskoković, Jeremić, Momirov, Bursać, Radovanović, Vojinović, Šešlija, Đorđević.

PARTIZAN: Janković, Pejdž, Si, Jaramaz, Gegić, Veličković, Pecarski, Zagorac, Renfro, Lendejl, Gagić, Nikolić.

Kraj.

- Pejdž maši trojki i utakmica je završena.

- Rit donosi prednost FMP-u od 73:72.

- Rit zakucava za 71:69, ali Pejdž pogađa drugu vezanu trojku na ulasku u poslednji minut na meču - 72:71 vode crno-beli.

- Očajni pokušaji Rita i Veličkovića na obe strane. Nakon toga Lendejl nepropisno zaustavlja Radovanovića, a ovaj pogađa oba bacanja i donosi prednost domaćima od 67:65, ali Jaramaz na drugoj strani to isto čini i donosi novo izjednačenje 67:67.

- Jaramaz pogađa koš-faul i samnjuje razliku na pola koša, a zatim Pejdž pogađa trojku i donosi prednost Partizanu 65:63.

- Posle četiri minuta bez poena na meču, FMP konačno prekida agoniju na obe strane i uvećava razliku na 63:59. Veličković na drugoj strani pravi faul u napadu.

- Dugo bez poena, prilično spora deonica prožeta greškama na obe strane.

- Jaramaz pogađa trojku, svoju prvu na meču, pa vraća zaostatak od dva poena. FMP vodi 61:59.

III četvrtina

- Uskoković pogađa za distance za 61:56, a ovim rezultatom se ulazi u poslednjih deset minuta meča.

- Nikola Janković polovičan sa linije slobodnih bacanja. Domaći vode 59:56 na pola minuta do kraja 3/4.

- Crno-beli su se opet približili, domaći vode sa svega 57:55.

- Odlična trojka Uskokovića koja FMP-u donosi osetniju razliku, pa je sada 57:50.

- Renfro pogađa trojku i smanjuje prednost domaćih na samo dva poena. FMP vodi sa 52:50.

- Uskoković donosi FMP-u plus devet - 52:43, a Lendejl u narednom napadu poentira pod obručima i smanjuje prednost domaćih na 52:45.

- Rit ubacuje petu trojku za FMP na ovom meču, ali Zagorac odgovara na drugoj stari pa je razlika i dalje plus šest za FMP - 48:42.

Poluvreme

 

- Serija promašaja Partizana. Nisu pogodili ni Pecarski, ni prethodno Nikolić. FMP ima poslednji napad, koji ne koristi Uskoković pa se na odmor odlazi sa prednošću domaćih 45:39.

- Uskoković je na liniji za slobodna bacanja. Uskoković koristi dva od tri i FMP vodi 41:37.

- Nemile scene na parketu u Železniku. Bursać je isključen, a potpuno je poludeo Đorđe Gagić koji je izgubio živce i razmahao se na terenu. Povod je bio faul Bursaća nad Renfrom zbog kojeg je Gagić potpuno izgubio živce i na kraju je i on isključen. Trenutno je prekid.

Foto: Starsportphoto

 

- Domaći uzvraćaju pogotkom Paunovića, ali Gagić na drugoj strani donosi novo izjednačenje crno-belima 37:37.

- Gagić zakucava pod faulom - Partizan vodi sa 33:31 na polovini druge četvrtine, a ubrzo i Si isto čini za 35:31.

- Lendejl koristi oba bacanja i izjednačuje rezultat na 27:27.

Foto: Starsportphoto

 

- Brutalno zakucavanje Lendejla preko Radovanovića uz dodatno bacanje, ali i tehnička greška zbog dobacivanja rivalu. FMP je poveo sa 27:25.

- Jeremić pogađa trojku iz ugla za 23:20.

- Nikolić pogađa na startu druge deonice i donosi prednost Partizanu, ali Rit ne ostaje duža na strani i horogom vraća prednost FMP-u koji vodi 20:19.

 

I četvrtina

- Lendejl lepo pivotira i smanjuje razliku na 18:17 u korist FMP-a, a ovim rezultatom je završena prva četvrtina, pošto je Jeremić promašio težak šut u poslednjim sekundama ove deonice.

- Kakva trojka Rita. FMP vodi plus četiri 18:14, a ubrzo Pejdž pravi faul u napadu i već dolazi do ddruge lične greške, pa Trinkijeri reaguje i ubacuje Jaramaza.

- Nezgodan duel Nikole Jankovića i Dua Rita, posle kojeg je centar crno-belih iznudio slobodna bacanja, sa kojih je imao polovičan učinak. FMP vodi 15:12 posle sedam minuta igre.

- Nikolić postiže prve poene za Partizan posle dužeg vremena, ali Uskoković već u narednom napadu uzvraća pa je sada 13:9 za FMP.

- Šešlija pogađa za vođstvo FMP-a od 11:7.

- Trojka za Sija koji je ostao sam u uglu. Partizan vodi sa 7:4, ali Uskoković uzvraća na drugoj strani poenima sa distance i smanjuje razliku na samo jedan poen u korist crno-beli - 7:6.

- Bursać donosi prve poene na meču za FMP. Prethodno je Pejdž doveo crno-bele u vođstvo, pa je sada 2:2.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija