• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2019

14:33

PARTIZAN ĆE STRADATI ZBOG "GROBARA"! Crno-bele čeka teška kazna zbog SKANDIRANJA u Novom Sadu!

Partizan

PARTIZAN ĆE STRADATI ZBOG "GROBARA"! Crno-bele čeka teška kazna zbog SKANDIRANJA u Novom Sadu!

Podeli vest

Zbog skandiranja navijača i izazivanja prekida meča na "karađorđu" protiv Vojvodine (3:2), nema sumnje, Partizanu preto žestoka kazna

Situacija je još teža jer su crno-beli zbog istog delikta 2017. kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama. 

"Grobari" su u nedelju skandirali : "pola Mađar, pola ustaša'' što se tretira kao rasistički ispad. Utakmica je prekinuta, pa je nastavljena nakon skoro 15 minuta.

Predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović potvrdio je da zbog ponavljanja prekršaja Partizanu prete teže sankcije.

Derbi bez "grobara"

Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja
Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije

- Utakmicu nisam gledao, ali  sam čuo da je ona bila dugo prekinuta zbog pogrdnih skandiranja. Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju - rekao je za Telegraf Stevanović.

(VIDEO) ZA KOGA BRE VI IGRATE, ZA OVE U FOTELJAMA ŠTO IH BOLI KU*AR ZA SVE NAS? "Grobari" ribali igrače Partizana!

(VIDEO) SKANDALOZNO NAVIJANJE "GROBARA"! Navijači pevali "Pola Mađar, pola Ustaša", Stojke ih PREKLINJAO da se URAZUME!

Crno-beli bi mogli da dobiju tri ili više mečeva suspenzije. 

- Mi po pravilniku čekamo izveštaj. Klub isto mora da se izjasni, a onda ćemo u najkraćem mogućem roku da donesemo odluku vođeni tim Disciplinskim pravilnikom. Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja. Kao i kumilativno. Ali prvo moramo da dobijemo izveštaj i pogledamo snimak. Tek tada ćemo znati na čemu smo - rekao je Stevanović.

To bi onda moglo da znači da bi Partizan u večitom derbiju u 3. kolu plej-ofa (četvrtak 24. april)  mogao da bude lišen pomoći svojih navijača, ukoliko kazna bude povećana i istovremeno uključi gostovanja.

- Te stvari nimalo nisu naivne i nama nalažu obavezu brze reakcije. E sada, da li će se poklopiti sa večitim derbijem to nije naša stvar. Mi ne biramo kada će se izvršiti prekršaj i sankcionišemo delikt - objasnio je Stevanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zv

pre 5 godina

Ja sam simpatizer partizana (ne navijac kao ovi) ali sta je problem. Kazna, izbacivanje izlige, pa sta? Neka ih izbace. Ali da to vazi za sve koji "gaje ovakve navijace".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17