• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2019

16:31

(FOTO) DINGA STIGAO U HUMSKU I POSLAO PORUKU KOMŠIJAMA: Svi igramo fudbal zbog titula!

Partizan

(FOTO) DINGA STIGAO U HUMSKU I POSLAO PORUKU KOMŠIJAMA: Svi igramo fudbal zbog titula!

Podeli vest

Novi fudbaler Partizana Dominik Dinga će u narednih godinu dana igrati kao pozajmljeni fudbaler Urala, a u petak je zadružio dres sa brojem 67

Crno-beli će imati opciju da ga otkupe za 300.000 evra, a Dinga kaže da je srećan što će imati priliku da se oproba u Partizanu.

- Hvala Partizanu i treneru, daću sve da opravdam očekivanja. Srećan sam što ću igrati na ovom stadionu. Kada sam čuo da me žele, bio sam presrećan, utisci su fenomenalni - rekao je 21-godišnji Dinga na početku promocije.

Partizan u poslednje dve sezone uzeo samo Kup, a novi igrač crno-belih želi to da promeni. 

- Svaki igrač će reći da bi voleo da osvoji titulu, zato i igramo fudbal.

Ima ono što tražimo
 

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da je Dominik Dinga došao na njegovo insistiranje.

- Najavio sam ranije da ćemo neke naše igrače pokušati da vratimo, a Dominik je jedan od njih. Nadam se da će potvrditi potencijal iz mlađih kategorija, uveren sam da će opravdati sve što od njega očekujemo u crno-belom dresu. Za ono što mi planiramo, volim da zadnja linija igra visoko, za tako nešto potrebni su hitrina i brzna, a Dominik je jak u povratnom sprintu. Plus, od nas se traži da ne igramo dugačkim loptama, već da imamo ulaz u igru iz zadnje linije. To Dominik ima.

Gregor Balažic, sa kojim je jedno vreme igrao u Uralu, pričao je mlčadom štoperu o crno-belima.

Balažic mi je rekao da ima dosta pritiska, ali da je Partizan veliki klub i da bi svaki fudbaler poželeo da igra u njemu. Što se tiče saigrača, znam Cucina, koji je bio u Subotici, Birmančevića, koji je bio u Čukaričkom...

I pored toga što nije imao veliku minutažu u Uralu u poslednjih godinu i po dana, Dinga kaže da se ne kaje što je bio u Rusiji.

To je najviše do trenera. Neću da pričam nešto loše, ali bila su šestorica štopera, samo jedan inostrani igrač je igrao, četvorica sedela na klupi. A, u Rusiji teško do izražaja dolaze mladi igrači.  Nisam se pokajao što sam otišao u Rusiju. Kad sam došao, odigrao sam 20-ak utakmica. Sve je to veliko iskustvo za mene.

Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije tvrdi da će mu biti lakše da igra u Partizanu.

- Više mi leži stil kada napadamo, da visoko stojim na terenu. U Rusiji se igra čvrsto i ko prvi postigne gol, obično stane.

PARTIZAN ZAVRŠIO NOVO POJAČANJE! Štoper iz Rusije stiže u Humsku, blizu i napadač!

Otkrio je Dinga i da je imao poziv Slovačke, zbog porekla, da zaigra za njihovu reprezentaciju.

To je istina, ali svaki igrač želi da nastupa za svoju zemlju, a ja hoću da Srbiju. Prvo da, ipak, odigram za Partizan i onda se vratim u reprezentaciju - poručio je Dominik Dinga.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija