• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2019

11:55

"GROBARI" U TRANSU! Mijailović najavio: Partizan će imati NAJVEĆI BUDŽET u istoriji kluba!

Partizan

"GROBARI" U TRANSU! Mijailović najavio: Partizan će imati NAJVEĆI BUDŽET u istoriji kluba!

Podeli vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je klub godinu završio pozitivno i da je dug crno-belih sada iznosi 2,7 miliona evra

Godinu smo završili pozitivno, Skupština KK Partizan je usvojila odluku o finansijkom izveštaju za 2018. godinu u kojoj je klub poslovao pozitivno i bio u plusu od 21.339.080 dinara. Politika sadašnje uprave je da klub posluje finansijski pozitivno. Imamo dovoljno loših skustva od trenutka kada smo preuzeli klub u stanju u kojem je bio. Podseticu, imali smo dug od 7.136.000 evra i sa tim teretom se borimo i dalje. Pre nekoliko meseci, kada smo radili presek stanja, dug Partizana je iznosio 3,8 miliona evra, dok sada iznosi 2,7 miliona evra -  rekao je Mijailović u intervjuu za klupski sajt.

On je objasnio na šta se odnosi trenutni dug crno-belih.

- Da bude jasnije, struktura duga je sledeća: 1,7 miliona je poreski dug sa pripadajućim kamatama i to je dug koji je nasleđen. U procesu smo potpisivanja reprograma po kojem ce kamata biti umanjena za 50 odsto, uz grejs period od 24 meseca i period otplate od 60 meseci. Preostali milion su obaveze za koje su u vecini slucajeva potpisani sporazumi o reprogramu i taj dug se vodi kao obaveza a ne dugovanje - rekao je Mijailović i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Danas je KK Partizan finansijski stabilan, sa malim "proklizavanjima", što je sasvim normalno u svakom privrednom subjektu, posebno kada su sportske organizacije u pitanju, gde prihodi variraju iz razlicitih razloga. Ne treba nipošto zaboraviti da Partizan nikada ne sme da se vrati u 2015, 2016 i 2017. godinu kada je prakticno bio pred gašenjem.

Mijailović je rekao i da sportski direktor Nikola Lončar i trener Andrea Trinkijeri imaju svu slobodu u izboru tima i uživaju podršku svih struktura kluba da sastave ekipu koja ce biti u skladu sa renomeom Partizana. 

BUKTI RAT, MIJAILOVIĆ OPLEO PO FK PARTIZAN: Klub je 2014. bio u plusu, a ne u minusu! Tamo sede neki kludi koji ne vole Partizan!

- Naravno, postoje finansijski okviri u kojima možemo da se krećemo, ali ti okviri su ove godine daleko iznad onoga što smo imali u sezoni 2018/19. Čak možemo reći da je obezbedeni iznos za tim i stručni štab verovatno najviši ikada kada je u pitanju KK Partizan. Sa druge strane i tržišne cene igrača su veće, ali svakako je da smo ove godine u poziciji da budemo konkurentni. Da li ćemo uspeti da ostvarimo ambicije Partizana i želje svih kojima je crno-bela boja na srcu, da osvojimo ABA ligu, da napadnemo Evrokup? U sportu ni 10 puta veći budžeti od onoga koji imamo nisu garant uspeha, ali da ćemo se boriti i biti daleko opasniji po konkurenciju, hoćemo sigurno. I učinićemo sve da rezultati zadovolje naše navijače - rekao je Mijailović i osvrnuo se na situaciju u vezi sa odlaskom košarkaša Džoka Lendejla.

Foto: Starsportphoto

 

- Nakon što je doživeo povredu skočnog zgloba, Lendejl više nije bio u mogućnosti da igra za nas i pomogne nam tokom Superlige. U međuvremenu, za njega su se zainteresovali i Žalgiris i još neki klubovi. Uostalom, vidite da trenutno igra Letnju ligu u dresu Milvokija. Partizan će od Lendejla svakako ostvariti višestruku dobit. Njegov ugovor u klubu je bio 96.000 dolara, a prihod koji je Partizan od Lendejla već ostvario iznosi 280.000 dolara. Očekivani prihod ukoliko Džok u tekućem prelaznom roku ode u NBA će za klub biti dodatnih 250.000 dolara.

TRINKIJERI OTVORENO O PRELAZNOM ROKU! Trener Partizana o stativama, novim pojačanjima, ali i jednom velikom problemu!

Mijailović je istakao i da svako ima pravo da odreduje svoju politicku i svaku drugu pripadnost, kao i da je više puta isticao da je ponosan na činjenicu da član Srpske napredne stranke.

- Više puta sam isticao da je to moje političko opredeljenje, da se ja tom činjenicom ponosim. Znam da bi se mnogima više dopalo da sam član neke opozicione partije, ali sam siguran da takvom mojom odlukom Partizan ne da ne bi dobio ništa, nego bi čak i izgubio. Da budem jasan, to ne menja ništa. Partizanovi navijaci su po pitanju političke pripadnosti veoma heterogeni i moja obaveza je da radim u interesu kluba bez obzira na neciju politicku pripadnost. Jako je važno podsetiti da sam ja u KK Partizan došao kao covek iz biznisa a ne kao covek iz stranke, da sam došao na poziv ljudi iz Partizana a ne iz stranke. Sa druge strane, ja stranku kojoj pripadam poštujem, ali je ne povezujem nikako sa Partizanom niti ću je ikada povezivati - zaključio je Mijailović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija