• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2019

20:13

ODLAZAK PARTIZANOVE BEBE! Preminuo Fahrudin Jusufi!

Partizan

ODLAZAK PARTIZANOVE BEBE! Preminuo Fahrudin Jusufi!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Partizana Fahrudin Jusufi preminuo je danas u 80. godini života, saopštio se klub iz Humske

Jusufi je u Partizanu kao igrač bio u periodu od 1957-1966, odnosno kao trener od 1987-1988.godine, a klub iz Humske je izjavio iskreno saučešće porodici bivšeg igrača.

- FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici Jusufi usled gubitka velikog čoveka i fudbalske legende bivše Jugoslavije i crno-belih - stoji u saopštenju crno-belih.

Jusufi je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 55 utakmica i učestvovao na Svetskom prvenstvu 1962. godine, Evropskom prvenstvu 1960, na kojem je osvojio srebrnu medalju i na Olimpijskim igrama 1960. godine sa kojih se vratio sa zlatnom medaljom.

 

 

U Beograd se sa porodicom doselio još kao dečak gde je počeo da trenira fudbal u nižerazrednom klubu Pobeda. Za prvi tim Partizana debitovao je 1957/58 i najveći deo karijere je proveo na poziciji desnog beka.

Osvajanjem titule šampiona Jugoslavije u sezoni 1964/65 Partizan je stekao pravo da igra u ?upu šampiona Evrope.

Tadašnje Partizanove bebe predvođene trenerom Florijanom Conjom Matekalom predstavljale su ozbiljnog rivala bilo kom tadašnjem evropskom klubu. Fahrudin Jusufi-Julka je sa Partizanom osvojio četri titule prvaka Jugoslavije -u sezonama 1960/61, 1961/62, 1962/63 i 1964/65.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija