• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

14.08.2019

07:15

PARTIZAN SE NADA UBLAŽENJU KAZNE! Crno-beli poslali žalbu u UEFA!

Partizan

PARTIZAN SE NADA UBLAŽENJU KAZNE! Crno-beli poslali žalbu u UEFA!

Podeli vest

Čelnici Partizana nadaju se da bi Evropska fudbalska unija mogla da im ublaži kaznu, kako bi ekipa bar jednu od naredne dve međunarodne utakmice mogla da odigra pred navijačima!

UEFA je u ponedeljak kaznila crno-bele s dve utakmice bez publike i 24.250 evra novčano zato što je prošlog četvrtka na meču Partizan - Malatija primećen transparent sa zabranjenim keltskim krstom, a navodno su se čule i rasističke uvrede na račun igrača gostiju Mičela Donalda. To znači da bi Partizan eventualni meč plej-ofa za Ligu Evrope, kao i prvi meč u grupnoj fazi, trebalo da igra pred praznim tribinama.

Nije gotovo

Verujem da imamo argumente da se kazna ublaži jer rasizma jednostavno nije bilo

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana

Rok pet dana

Međutim, u Humskoj veruju da mogu da obore kazna za rasističke povike, jer su navijači Donaldu skandirali "pi*ko ciganska". Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić kaže da to nema veze s rasizmom, već s navijačkom pripadnošću holandskog fudbalera, budući da je ovaj Holanđanin donedavno bio kapiten Crvene zvezde.

- Partizan će tražiti obrazloženje presude. Nakon toga imamo pet dana da uložimo žalbu drugostepenom organu, Žalbenoj komisiji. Prema Disciplinskom pravilniku, žalba automatski ne stopira dejstvo izrečene kazne. Međutim, ako predsednik Žalbenog veća proceni da postoje racionalni razlozi, može da suspenduje izrečenu kaznu do okončanja postupka. Nikad ne prejudiciram ishod postupka, ali verujem da imamo argumente da se kazna ublaži jer rasizma jednostavno nije bilo - kaže Vuletić za naš list.

Drugog čoveka kluba iz Humske posebno je začudila nagla reakcija UEFA i brzina izrečene kazne. On veruje da i za to postoje razlozi, pošto ne pamti kada je nekom klubu tako brzo dostavljena kazna.

- Nama je naloženo u petak da se izjasnimo do ponedeljka u 10.00, a onda je u ponedeljak doneta odluka. Mislim da je UEFA želela da predupredi scenario iz dva slučaja iz prošlosti. Naime, Hajduk iz Splita, a kasnije Crvena zvezda, tražili su od Žalbenog veća da im se kazna suspenduje do okončanja žalbenog postupka jer su imali racionalni razlog - unapred prodate karte. Iz UEFA su u obzir uzeli činjenicu da bi klubovi pretrpeli značajnu finansijsku štetu, pa su kazne odložene - pojašnjava Vuletić.

Nema vađenja

Međutim, on ističe da u ovom trenutku Partizan ne može da navede razlog karte, pošto još na terenu nije izborio plasman u narednu rundu.

- Hajduku i Zvezdi presuda je stigla u vreme kada se već znalo ko će im biti naredni rival. Kod nas će se tek sutra znati da li ćemo proći dalje i pošto je tako, mi kao racionalni razlog ne možemo da navedemo prodaju karata - zaključuje Vuletić.
 

Vučelić: Neosnovana kazna

Predsednik Partizana Milorad Vučelić poručuje da ponašanje navijača na meču s Malatijom nije imalo rasnu osnovu.

- Neosnovana kazna. "Grobari" i "cigani" su nazivi navijačkih grupa. I Donald je sam sebe nazivao "ciganinom". A to skandiranje trajalo je 20 sekundi prilikom zagrevanja. I ta brzina donošenja odluke... Da smo u teorijama zavere, svašta bismo pomislili - naglašava Vuletić.

 

Potencijalni gubitak 500.000 evra

Ukoliko UEFA ostane dosledna prvobitnoj presudi i zatvori stadion Partizana za naredne dve evropske utakmice, klub iz Humske u opasnosti je da ostane bez 500.000 evra. U idealnim uslovima, ukoliko bi se čitav stadion rasprodao, što se i očekuje, Partizan bi po meču samo od prodaje karata mogao da zaradi 250.000 evra. Prava šteta bi bilo ako crno-beli uđu u grupnu fazu i voljom žreba već u prvom kolu pred praznim tribinama dočekaju neko veliko evropsko ime.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole Civijas

pre 4 godine

Ovo je korpus-delikt da nas Sportiste-Srbe dusevno mrze, radije bi da neucestujemo ni u jednom sportu!!! JADNI su UEFA-FIFA & MAFIA =ZALOSNI-BEDNI

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija