• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2019

12:11

BIRAJMO - RAZUM ILI PROPAST! Partizan poslao jako važan apel svojim navijačima!

Partizan

BIRAJMO - RAZUM ILI PROPAST! Partizan poslao jako važan apel svojim navijačima!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan izdao je jako važno saopštenje svojim navijačima povodom nove kazne koju je tim iz Humske dobio posle incidenata na meču sa turskom Malatijom

Klub je iskoristio i ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio UEFA-i.

I PARTIZAN ODLOŽIO MEČ! Sve podređeno Evropi!

Upravo su izveštaji FARE organizacije bili kobni po crno-bele godinama unazad, kazne su "pljuštale" zbog spornih transparenata, kao što je bio i slučaj sa utakmicom sa Konahs Kijem gde je UEFA pomenuta u negativnom kontekstu od strane Grobara.

Partizan je zato putem svog zvaničnog sajta javnosti na uvid dao FARE brošuru gde se mogu videti svi oblici nedozvoljenog ponašanja navijača, koja se po pravilu redovno sankcionišu. Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu, a Partizan ju je prezentovao na svom sajtu u originalnoj verziji na engleskom jeziku.

Druga brošura je iz juna 2018. godine (poslednja, 2. verzija), ima ukupno 39 strana, bavi se globalnim diskriminativnim praksama u fudbalu, a i nju je klub takođe prezentovao u originalnoj verziji na engleskom jeziku.

- Ne mora se biti preveliki poznavalac engleskog jezika da bi se shvatilo kakva ponašanja se jednostavno ne tolerišu, odnosno isticanje kojih i kakvih znakova i simbola (na zastavama, transparentima i sl.) se rigorozno sankcioniše. Slike ovde govore više od reči, ali su i same reči itekako prepoznatljive, posebno one iz naslova i podnaslova - kaže se na sajtu Partizana.

Dalje, u saopštenju kluba postoji apel za sve navijače da sadržaje ovih brošura pažljivo pregledaju i da ih ti sadržaji snažno upozore na još teže konsekvence od već pretrpljenih, koje bi mogle zadesiti FK Partizan, bude li neko od opisanih ponašanja i/ili isticanje nekog od opisanih znakova i simbola registrovano na nekoj od narednih evropskih utakmica kluba i kao takvo prijavljeno UEFA-i.

FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su UEFA ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura - od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, naša je OBAVEZA da poštujemo i prihvatimo svako slovo iz ovih brošura – ukoliko želimo da se takmičimo u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje UEFA. FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub - zaključak je u saopštenju kluba.

Brošure možete pogledati na sajtu Partizana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 4 godine

Ko i kako unosi nedozvoljene sadržaje ?Kako je moguće uneti onolike transparente i kako se i kada oni unose? Koga oni zanimaju i ko ih razume osim nas i šta je njihova svrha.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija