• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.09.2019

07:15

PAVLOVIĆU ZBOG ASTORIJA PROPAO TRANSFER U LACIO! Italijani tvrde da igrač nije prošao test srca!

Partizan

PAVLOVIĆU ZBOG ASTORIJA PROPAO TRANSFER U LACIO! Italijani tvrde da igrač nije prošao test srca!

Podeli vest

Strahinji Pavloviću (18) propao je transfer u Lacio zbog loših rezultata testa srca, tvrdi italijanski list "Mesađero"!

Supertalentovani štoper Partizana, uprkos svim najavama, nije prešao u redove kluba iz Rima za 5,5 miliona evra, a mediji u Italiji tvrde da su razlog tome loši EKG nalazi.

Sve u redu

Strahinja je zdrav, jer da nije, svakako ne bi mogao da igra za Partizan
Milorad Vučelić, predsednik Partizana

Italijani pišu da klubovi s Apeninskog poluostrva, nakon smrti kapitena Fiorentine Davida Astorija, ne žele ništa da rizikuju. Astori je preminuo 4. marta 2018. u 31. godini od posledica srčanog udara. Ispostavilo se da je imao urođenu srčanu manu, ali su mu uprkos tome lekari dali dozvolu da se bavi fudbalom. Državni tužilac u Firenci u martu ove godine podigao je optužnicu za ubistvo iz nehata protiv dvojice doktora koji su Astorija vratili na teren, iako su na pregledima 2014, 2016. i 2017. primetili da ima aritmiju.

Bez pojačanja poslednjeg dana

Partizan poslednjeg dana prelaznog roka, u subotu, nije doveo nijedno novo pojačanje. Crno-beli su želeli da angažuju igrača na poziciji štopera, opcija je bio Kamerunac Maki Banjak (24) iz Olimpije, ali Slovenci su tražili ogromno obeštećenje. Osim njega, meta je bio i Slobodan Simović (30) iz BATE Borisova, ali u njegovom slučaju crno-beli su odustali.

Dobio dozvole

Ipak, iz Partizana uveravaju da Pavlović nema apsolutno nikakav problem i da je novac jedini razlog zbog kojeg odlični fudbaler nije potpisao za Lacio. Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura poručuje da pisanja italijanskih medija nemaju veze s istinom.

- Želeo bih da stavim tačku na spekulacije u vezi sa zdravstvenim stanjem Strahinje Pavlovića. On je potpuno zdrav, testiran od strane srpskih i italijanskih lekara i nema nikakvih medicinskih problema. Dobio je sve dozvole doktora. Vidim šta se piše po medijima i tvrdim da igrač nema zdravstvene probleme. Razlog što transfer nije realizovan je taj što nije došlo do dogovora između klubova, kao i Lacija i samog igrača - kaže Vazura za naš list.

Kežman završavao transfer

Posrednik u transferu Strahinje Pavlovića u Lacio bio je nekadašnji reprezentativac naše zemlje Mateja Kežman. Bivši napadač Partizana, PSV Ajndhovena, Čelsija, Atletiko Madrida, Fenerbahčea, PSŽ, Zenita i BATE Borisova menadžer je fudbaleru Lacija Sergeju Milinković-Saviću i ima dobru saradnju s upravom "nebesko-plavih". Ipak, ni njegov uticaj nije pomogao da se transfer realizuje, odnosno da čelnici Lacija ispoštuju prvobitni dogovor s Partizanom.

 

Partizanov funkcioner dodaje da ljudi iz Lacija nisu ispoštovali raniji dogovor i da su pokušali da što jeftinije dobiju mladog reprezentativca Srbije.

- Da su u pitanju bilo kakvi problemi sa srcem, on ne bi mogao da igra fudbal uopšte. Imali smo potpisan ugovor s Laciom, ali oni su pokušali da promene uslove što se tiče dinamike isplate. Na kraju, ni mi nismo želeli da pošto-poto puštamo igrača, pogotovo kada igramo Ligu Evrope, u kojoj on može i igrački da napreduje, ali i da mu znatno poraste cena. Ostaćemo u kontaktu s Laciom, moguće je da na zimu obnovimo pregovore, rekli su da će se javiti - naglašava Vazura.

Novi ugovor

Predsednik Partizana Milorad Vučelić za naš list kaže da je ogorčen natpisima medija u Italiji da mladi fudbaler ima zdravstvenih problema.

- Imamo dokument iz Beograda i rezultate pregleda koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u Strahinjino zdravlje. U Laciju su mislili da mogu da promene uslove saradnje, s obzirom na to da je prelazni rok ušao u završnu fazu. Kada su nam to predložili, mi smo odlučili da prekinemo priču. Strahinja je zdrav momak. Da ima neki problem, sigurno ne bi igrao za nas. On će potpisati novi, petogodišnji ugovor s Partizanom. Ne bismo potpisivali ugovor s njim da nešto nije u redu. Pa niko nije lud da to radi - zaključuje Vučelić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija