• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2019

21:31

"VEČITI" KONAČNO UJEDINJENI! Evo zbog čega će Partizan ove jeseni navijati za Crvenu zvezdu!

Partizan

"VEČITI" KONAČNO UJEDINJENI! Evo zbog čega će Partizan ove jeseni navijati za Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Fudblaleri Partizana i Crvene zvezde obezbedili su evropsku jesen u Ligi Evrope, odnosno Ligi šampiona. Dva "večita" rivala sada čeka velika borba koja bi Srbiji mogla da donese ozbiljne rezultate

Zvanični sajt Partizana pozavio se klupskim, ali i nacionalnim koeficijentom. Ovoga puta, tema nisu samo Partizanovi rezultati u Evropi,glavni cilj je da Srbija uskoro izbori plasman na toliko željeno 15. mesto na UEFA rang listi, koje bi nam donelo dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2021/22.

CRNO NA BELO! Partizan objavio koliko je tačno zaradio od UEFA ove sezone!

Osim Partizana, tu se veliki doprinos očekuje i od Crvene zvezde, koja se drugi put uzastopno plasirala u grupnu fazu Lige šampiona.

Kao što možete da vidite u prilogu, Srbija je trenutno na 18. poziciji sa 23.500 bodova, 15. mesto drži Grčka sa 25.100, ali bi ta razlika tokom jesni mogla da se ''istopi''.

Foto: FK Partizan



- Ovde se bodovi obračunavaju tako da se svaki osvojeni bod deli sa brojem klubova iz dotične zemlje koji je počeo takmičenje. To je hendikep Grčke u odnosu na konkurentske zemlje kao što su Danska (trenutno 14.), Kipar (16.), Hrvatska (17.), Srbija (18.), Škotska (19) ili Norveška (20.), zbog toga što je u Evropi startovalo čak pet grčkih klubova, jedan više nego u ostalim nabrojanim zemljama.

 - Danska, Kipar i Hrvatska imaju samo još po jedan tim u Evropi (Kopenhagen i APOEL u LE, a Dinamo Zagreb u LŠ). Svaki njihov remi u grupi će vredeti 0,250 a svaka pobeda 0,500 dodatnih bodova za nacionalni koeficijent Danske / Kipra / Hrvatske.
 - Grčka ima takođe samo još jedan tim u Evropi (Olimpijakos u LŠ), ali će svaki eventualni remi Olimpijakosa vredeti dodatnih samo 0,200 a svaka eventualna pobeda Olimpijakosa samo 0,400 boda za nacionalni koeficijent Grčke.
 - Srbija ima dva tima u Evropi (Crvena zvezda u LŠ a Partizan u LE) i to je veliki adut naše zemlje u borbi sa konkurentskim zemljama! Svaki remi jednog od ova dva kluba vredeće novih 0,250 a svaka pobeda novih 0,500 bodova za nacionalni koeficijent Srbije.


 - Od zemalja ispod naše možda najveću pažnju treba obratiti na Švajcarsku, čak možda i više nego na Škotsku ili Norvešku, iz prostog razloga što su čak 3 švajcarska kluba još uvek aktivna u Evropi (Bazel, Jang Bojs i Lugano – svi u LE), mada i kod njih, kao i kod Grka, važi da se svaki bod deli sa pet.

Dakle trenutno 15. Grčka nam beži 1,600 bodova, pri čemu svaki Olimpijakosov remi / pobeda vrede 0,200 / 0,400 bodova, dok remi / pobeda oba naša kluba vrede 0,250 / 0,500 bodova - objašnjeno je na sajtu Partizana.


Naravno, kada sve ovo imate u vidu, jasno je i od kakvog će značaja za plasman Srbije na rang listi posebno biti dueli Crvene zvezde i Olimpijakosa u grupi Lige šampiona ove jeseni.

Takođe, ono što je još zanimljivo jeste na koji način bi Crvena zvezda i Partizan mogli da dodatno uvećaju svoje klupske koeficijente tokom jeseni.
Crvena zvezda je trenutno ispred Partizana sa koeficijentom 20.750, a Partizan je na 71. poziciji sa 19.000.

Foto: FK Partizan

Da bi Partizan mogao da uveća svoj koeficijent, moraće da osvoji najmanje tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope, kako bi ''odbranio'' tri boda dobijena za klupski koeficijent samim plasmanom u grupnu fazu LE. Svaki osvojeni bod preko toga značio bi uvećanje Partizanovog klupskog koeficijenta, koji bi teoretski mogao da naraste čak do 28.000, ukoliko tim Sava Miloševića ostvari svih šest pobeda u grupi sa Mančester junajtedom, Astanom i AZ Alkmarom.

Ako smatrate da bi engleski velikan bio prevalik zalogaj za crno-bele i da protiv Junajteda Partizan ne bi mogao da osvoji ni bod, onda četiri pobede u preostalim mečevima možda ne bi bili ''nemoguća misija''.

U tom slučaju, crno-beli bi mogli da stignu do koeficijenta 24.000. Svaka pobeda se boduje sa dva boda za klupski koeficijent, svaki remi donosi jedan bod. Dakle, na primer, četiri pobede u grupi LE uz dva poraza, Partizanu bi donele ukupno osam bodova, od kojih bi se oduzela tri koje crno-beli ''brane'', pa bi klub iz Humske u tom slučaju zaradio pet bodova za klupski koeficijent (19.000 + 5 = 24.000).

Kada je u pitanju Crvena zvezda, ona je u povoljnijem položaju, jer u grupi Lige šampiona ne mora da brani nijedan bod, pa bi joj svaki remi ili pobeda doneo rast klupskog koeficijenta na UEFA rang listi.
 

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vickasti

pre 4 godine

Pogrešna je računica za Dinamo on je LŠ i svaka pobeda je 2 boda odnosno 2/4= 0.5 za nacionalni koeficijent a ne 0.25 kao za Kopenhagen jer je on u LE. Nerešeno je 1/4= 0.25.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59