• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.09.2019

07:15

PARTIZAN PUN IGRAČA EVROPSKIH VELIKANA! Crno-beli nikad nisu imali zvučnija imena u timu!

Partizan

PARTIZAN PUN IGRAČA EVROPSKIH VELIKANA! Crno-beli nikad nisu imali zvučnija imena u timu!

Podeli vest

Partizan u svom timu ima mnoštvo fudbalera koji su igrali za evropske velikane! Crno-beli su u utorak vratili Lazara Markovića, koji je došao kao slobodan igrač i potpisao trogodišnji ugovor, a on je samo jedan u nizu igrača kluba iz Humske koji su nosili dresove svetski poznatih klubova.

Marković je od 2014. do prošlog januara bio pod ugovorom s Liverpulom, a igrao je i za Benfiku. Osim njega, tu su Zoran Tošić, Umar Sadik, Takuma Asano, Bibras Natho i Vladimir Stojković, fudbaleri koji su igrali ili bili pod ugovorom s Mančester junajtedom, Romom, Arsenalom, moskovskim CSKA i Crvenom zvezdom.

Sporedne uloge

Istina, većina njih nije ostavila ozbiljniji trag u evropskim velikanima. Izuzeci su Natho i Tošić u moskovskom CSKA, odnosno Marković u Benfiki. Tošić je bio i u Mančesteru, ali tamo nije dobio pravu šansu, dok Asano za tri godine nije ni debitovao za Arsenal. Roma je Sadika slala na pozajmice, što je bio slučaj i sa Stojkovićem u Sportingu iz Lisabona. Stojković je, doduše, igrao i za veći klub od Sportinga, Crvenu zvezdu. Na "Marakani" je bio veoma dobar, ali je sam rekao da bi taj deo karijere najradije zaboravio.

Oni su igrali za evropske velikane

Lazar Marković - Liverpul, Benfika
Zoran Tošić  - Mančester junajted, CSKA Moskva
Takuma Asano - Arsenal
Umar Sadik - Roma
Bibras Natho - CSKA Moskva, Olimpijakos
Vladimir Stojković - Sporting Lisabon, Crvena zvezda

Lazar Marković priznaje da se nije snašao u Liverpulu i da je taj klub bio prevelik zalogaj za njega.

- Možda sam bio isuviše mlad za jedan takav korak i prelazak u klub kao što je Liverpul u tom trenutku. Siguran sam da bih s ovim iskustvom drugačije i razmišljao i znao kako da se postavim od starta na sve situacije. Drugačije je sve, jezik, kultura, zemlja, pristup igri, obaveze... Naučio sam dosta stvari u Liverpulu i životno i profesionalno - kaže Marković u intervjuu za Partizanovu televiziju.

Imali bivše fudbalere Barselone i Čelsija

Za Partizan su u prošloj sezoni igrala dvojica fudbalera koji su takođe bili u redovima evropskih velikana. To su Mark Valijente, španski štoper koji je u mlađim kategorijama bio čak kapiten Lionelu Mesiju u Barseloni. Drugi igrač je Danilo Pantić, koji je u Partizanu bio na pozajmici iz Čelsija, a i dalje je pod ugovorom s tim klubom. Pantić je i ovog leta bio povezivan s crno-belima, ali je odabrao pozajmicu u mađarski Fehervar, koji predvodi srpski stručnjak Marko Nikolić.

Tri igrača crno-belih bili su u redovima šampiona Evrope. Marković je igrao za aktuelnog prvaka Liverpul, Tošić za Mančester junajted, a Stojković za Zvezdu. Osim pomenutih, crno-beli u svojim redovima imaju i igrače koji su igrali u evropskim klubovima srednjeg kvaliteta. Tu se pre svega misli na Milana Lolu Smiljanića, bivšeg igrača Espanjola, Rajka Brežančića (AZ Alkmar), Sašu Zdjelara (Olimpijakos)...

Zvučno ime i na klupi

Iako su retki igrači iz sadašnjeg sastava Partizana koji su ostavili dubok trag u evropskim velikanima, generalni direktor crno-belih Miloš Vazura kaže da od njih očekuje da rešavaju mečeve.

- Doveli smo igrače za koje smatramo da mogu da naprave razliku na terenu. Tu pre svega mislim na Bibrasa Natha i Takumu Asana. Sadik je mlad fudbaler, stigao je iz Rome, ima 22 godine i trebaće mu vremena. Lazar Marković je veliko pojačanje za nas, želeli smo ga još od prvog dana prelaznog roka. Odbio je mnogo unosnije ponude da bi igrao za klub koji voli - ističe Vazura.

Veoma zvučno ime je i na klupi, pošto je aktuelni trener Savo Milošević bio golgeter u nekadašnjem šampionu Evrope Aston Vili, a zatim i u Saragosi, Parmi, Espanjolu, Selti, Osasuni i Rubinu iz Kazanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija