• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2019

18:15

(FOTO) NIZAK UDARAC VULETIĆA! Cinkario Zvezdu da bi odbranio Partizan!

Partizan

(FOTO) NIZAK UDARAC VULETIĆA! Cinkario Zvezdu da bi odbranio Partizan!

Podeli vest

Partizan će prvi meč grupne faze Lige Evrope protiv AZ Alkmara igrati pred praznim tribinama (19.septembar)

Klub iz Humske je sankcionisan sa dva meča bez prisustva publike, jer je u izveštaju delegata navedeno da su navijači Partizana na rasnoj osnovi vređali igrača Malatije Mičela Donalda, kao i zbog isticanja Keltskog krsta na tribinama.

Crno-beli su deo kazne već odradili protiv Moldea, kada je na stadionu bio dozvoljen ulazak deci do 14 godina. "Crno-beli" su uložili žalbu na ovu odluku, ali ona je odbijena.  Tako će crno-beli takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope počeće bez navijača u prvom kolu protiv Az Alkmara.  Takođe, potpredsednik Partizana Vladimir Vuetić na Tviteru je objavio detalje Partizanove žalbe.

 

 

Pored toga što se ističe žalbi da nije bilo nikakvog rasističkog vređanja Mičela Donalda, Vuletić je napravio i neviđen potez. Pokušao je da crno-bele odbrani na ručun Crvene zvezde. U žalbi Partizana podseća se na meč između Crvene zvezde i Kelna, kada su po njihovim navodim pristalice "crveno-belih" vikali "Deutsche Schweine".

ŠTETA! UEFA odbila žalbu Partizana, Molde čekaju prazne tribine u Humskoj!

UEFA SE JAVILA PARTIZANU! Crno-beli dobili odgovor iz Niona na žalbu o kazni, evo kada je dan odluke!

- Ovde je reč o internom, a ne univerzalnom jezičkom i sintaksičkom značenju ovog pokliča koji, podvlačimo, nema baš nikakve veze sa rasizmom - napisao je Vuletić, a zatim i tražio da se svi podsete meča Crvene zvezde protiv Kelna, dodavši i snimke navijanja.

- Na ovim snimcima se jasno vidi kako navijači FK Crvena zvezda igračima i navijačima FK Keln skandiraju "Deutsche Schweine". Delegat ovu opasku nije ni uveo u svoj izveštaj niti je to učinio FARE izvestilac. Razmislimo sada na trenutak o ovom pokliču. Da li navijači FK Crvena zvezda nazivaju igrače i navijače FK Keln svinjama zato što su Nemci ili Nemce nazivaju svinjama? Da li je ovde nedvosmileno reč o rasizmu ukoliko je u slučaju FK Partizan insistirano da je reč o rasističkom gestu. Da li bi svaki prosečan delegat ili izvestilac FARE ovakav poklič okarakterisaom kao rasistički ukoliko se poklič "pi*ko ciganska" na ovakav način tretira kao rasistički? - navodi se između ostalog u žalbi crno-belih.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija