• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

22.10.2019

07:15

NEVEROVATNE BROJKE! Junajted čak 28 puta skuplji od Partizana!

Partizan

NEVEROVATNE BROJKE! Junajted čak 28 puta skuplji od Partizana!

Podeli vest

Partizan će u četvrtak pokušati da napravi senzaciju protiv 28 puta skuplje ekipe Mančester junajteda! Crno-beli u četvrtak (18.00 RTS 1, Arena sport 1) dočekuju slavni engleski klub u 3. kolu L grupe Lige Evrope i susrešće se s ubedljivo najskupljim timom na ovom takmičenju

Nakon dva odigrana kola Partizan je lider u L grupi s četiri boda, koliko ima i Junajted, dva boda ima AZ Alkmar, a Astana je bez bodova. Ukoliko želi da ostane na vrhu, beogradski klub će morati da odigra nerešeno ili trijumfuje. A koliko će to biti teško, pokazuje i podatak da ekipa crno-belih vredi ukupno 26,73 miliona evra, dok "crveni đavoli" imaju tim od čak 753,25 miliona evra.

Najskuplji fudbaler "đavola" Pol Pogba vredi 100 miliona evra, maltene četiri puta više od celokupnog tima iz Humske.

Samo bez straha

Uprkos tolikoj razlici u vrednosti igrača, kladionice nisu baš ubeđene u pobedu Mančestera. Pojedini bukmejkeri su za trijumf Engleza odredili kvote veće i od 2,00 (dva evra na svaki uloženi). Kvota na trijumf Partizana iznosi 3,20, dok je na remi 3,40.

Počasni predsednik beogradskog kluba i član generacije koja je 1966. godine izbacila Mančester u polufinalu Kupa šampiona (2:0 u Beogradu, 0:1 u Engleskoj) Ivan Ćurković kaže za Informer da motivacija protiv tako skupe ekipe mora da postoji.

- Ne možemo mi da se merimo s Mančesterom po tržišnoj vrednosti. Engleski fudbal je za naš druga dimenzija. Mi smo pre 53 godine uspeli da izbacimo Mančester, ali tada naši igrači nisu mogli da idu u inostranstvo s 18, 19 ili 20 godina, kao što je to slučaj danas. Zato smo bili jaki. Sad je situacija takva da kod nas i u Zvezdi igraju stranci koji nemaju mesta u najjačim ligama. Ipak, naši igrači ne smeju da budu u strahu da će ih Junajted razvaliti - naglašava Ćurković.

Legenda Partizana i još jedan član čuvene generacije iz 1966. godine Branko Rašović kaže za naš list da razlika u cenama može da bude velika inspiracija za izabranike Save Miloševića.

- I pre 53 godine bila je velika razlika u cenama Mančestera i Partizana, pa smo mi odigrali iznad svojih mogućnosti i savladali ih. U karijeri svakog igrača ima neki deo koji ostaje duboko u sećanju i nadam se da to može da bude samo dodatna motivacija za naše igrače. Videćemo da li je naša ekipa sposobna da parira Junajtedu. Razlika u cenama i kvalitetu sada je neuporediva, ali uprkos tome, voleo bih da igrači Partizana naprave podvig i odigraju za pamćenje - poručuje Rašović.

Dodatna motivacija

Menadžer engleskog tima Ole Gunar Solskjer ima velikih problema sa povređenim igračima (vidi okvir), pa je moguće da u četvrtak u Beogradu zaigra u nešto slabijem sastavu. Rašović upozorava da to nikako ne sme da zavara crno-bele.

- Varaju se svi koji misle da će biti lakše protiv kombinovanog sastava Mančestera. Možda baš ti igrači koje Solskjer izabere budu imali dodatnu motivaciju da se dokažu. Ti momci znaju da moraju da iskoriste svaku šansu, inače si gotov, nema te - zaključuje Rašović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17