• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2019

18:34

DINAMO I ZVEZDA - SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE! Vuletić udario večitog rivala tamo gde je najviše osetljiv!

Partizan

DINAMO I ZVEZDA - SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE! Vuletić udario večitog rivala tamo gde je najviše osetljiv!

Podeli vest

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić nije mogao da se suzdrži da ne spomene Crvenu zvezdu ni u raspravi sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, kojoj je odgovorio na tvrdnju da je NK Rijeka nekada služila kao filijala beogradskim večitim rivalima

Vuletić je u izjavi za hrvatske medije potvrdio da su dvojica nekadašnjih igrača dres Rijeke zamenili za crno-bele boje Partizana, ali da, za razliku od tabora Crvene zvezde, crno-beli u svojim redovima nisu imali Hrvata od 1962. godine.

- FK Partizan drži da je od svog osnivanja pravi kosmopolitski klub u kojem su sa zadovoljstvom nastupali igrači brojnih nacionalnosti. S NK Rijeka je odigrao puno teških i neizvesnih utakmica - češće smo se radovali, ali smo imali i neke bolne poraze, kao onaj u dve utakmice finala Kupa 1979. Bili smo žestoki sportski rivali kako za vrieme SFRJ, tako i 1999, kad nas je žreb spojio u kvalifikacijama za Kup UEFA. Međutim, nema podataka da je ikada neki igrač Partizana otišao za Rijeku. Dvojica jesu iz Rijeke došli u Partizan, ali je zanimljivo da je tu reč o igračima koji potiču ili iz Srbije kao Marjanović, ili iz Republike Srpske kao Sredojević. Dodajmo, pritom, da od 1962. nijedan hrvatski igrač nije ni igrao u Partizanu - obrazložio je Vuletić svoje tvrdnje, a zatim je krenuo u napad na Zvezdu:

Ako već tražite "rezervne klubove" ili "filijale" među klubovima s prostora nekadašnje SFRJ, za vreme postojanja te države i njene lige, flagrantan primer jako lepe, uspešne i dugotrajne saradnje je srdačan odnos Dinama i Crvene zvezde. Ta dva kluba su, posebno u sedamdesetim i osamdesetim godinama, praktično sve do raspada SFRJ, razmenila jako veliki broj igrača - podsetio je Vuletić i zaključio:

Sve u svemu, kosmopolitizam Rijeku i Partizan upravo jedino, a to nije malo, i veže, dok se za Dinamo i Crvenu zvezda može zaključiti - similis simili gaudet, odnosno, sličan se sličnome raduje - brutalan je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragoljub

pre 4 godine

Ovo je već alarmantno, pa dajte ljudi pomozimo ovom čoveku da ga vidi ''čika Laza''.

Sumadinac

pre 4 godine

Ovaj Vuletic potpuno odlepio, nece on dugo pametnije bi mu bilo da udari na dijetu a ne na Zvezdu jel moze da se desi da mu brzo pukne lopta u stomaku.

Koba

pre 4 godine

Profa I dalje razvaljuje miljenicu....istina ubi ove iz rupe.

robin hud

pre 4 godine

@koba. Ako nisi primjetio posle svake "profine" podrugljive izjave vi izgubite utakmicu ! Ne znam sta da ti kazem zaista ! Ja iskreno navijam za vas kad igrate u LE a za prvenstvo kao i za svaki drugi klub u Srbiji a Zvezda je ljuba i to je to. Vi ste malo bolesni a profa je hronicno !

Vojo

pre 4 godine

Al' se nalupeta! Ničim izazvan. Da li on stvarno profesor, ili ga samo tako zovu?

Mika

pre 4 godine

Potpredsednik Partizana vodi brigu o nacionalnosti igrača koji su igrali za Zvezdu dok mu klub u kome "radi" posle 13 odigranih kola zaostaje za Zvezdom 10 bodova. Ovo nije prvi put da gospoda iz Partizanove uprave bacaju prašinu u oči navijačima Partizana pričama o Crvenoj Zvezdi kao da nas interesuje koje su nacionalnosti bili bivši igrači Zvezde nas zanima zašto Partizan već posle jesenjeg dela sezone gubi trku u borbi za titulu. Nisu sudije mogle namestiti da nekoliko sezona zaostajemo preko 20 bodova za Zvezdom. Nas ne interesuje koliko su plaćeni Zvezdini igrači i koje su nacionalnosti, Ne interesuje nas ni koliko zvezdini igrači pretrče na utakmicama. Ne radujemo se porazu bilo kog srpskog kluba jer to nije u interesu Partizana. Naš vajni pravnik umesto da svoje pravničko znanje iskoristi da pomogne svom klubu piše prijave protiv Zvezde zbog nameštanja utakmica a da to ne može da dokaže niti za to ima svedoka niti zna koji je član zvezdine uprave uplatio navodni tiket.Nije mu poznato ni gde je navodni listić uplaćen. Svoje optužbe zasniva na pisanju francuskog sportskog lista L,Ekip. Sve ovo pokazuje kakav je sportski radnik, pravnik a pre svega čovek.

goran

pre 4 godine

blago zvezdi dok su takvi u partizanu. Uostalom Golac vam je sve rekao.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija