• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

06.11.2019

07:15

PARTIZAN U MANČESTERU MORA NA POBEDU! Bivši igrači crno-belih veruju u klub iz Humske!

Partizan

PARTIZAN U MANČESTERU MORA NA POBEDU! Bivši igrači crno-belih veruju u klub iz Humske!

Podeli vest

Partizan bi u Mančesteru trebalo da ide hrabro na pobedu, mada bi i nerešen rezultat bio istorijski podvig, poručuju bivši fudbaleri crno-belih Andrija Delibašić (38) i Milivoje Ćirković (42)!

Ekipa iz Humske sutra (21.00 RTS 1, Arena sport 1) gostuje slavnom Mančester junajtedu u 4. kolu L grupe Lige Evrope.

Crno-belima će ovo biti deseto gostovanje u Engleskoj u evrokupovima. Od dosadašnjih devet gostovanja u toj zemlji, beogradski klub izgubio je sedam. Jednom je odigrao nerešeno i ostvario je samo jednu pobedu. Bilo je to pre 16 godina protiv Njukasla (1:0), posle čega su crno-beli na penale prošli u Ligu šampiona.

"Svrake" su bile jače

Njukasl je protiv nas pre 16 godina bio deset puta veći favorit nego što je to danas Mančester protiv Partizana
Milivoje Ćirković, bivši fudbaler Partizana

Nisu prežaljeni

Član generacije koja je 2003. godine ostvarila jedinu pobedu za Partizan u Engleskoj bio je Andrija Delibašić. Nekad odlični golgeter smatra da je ni ovog puta trijumf nije toliko daleko koliko se u prvi mah čini.

- Partizan u ovom slučaju nije prežaljen kao što smo mi bili pre meča s Njukaslom pre 16 godina. Tim Save Miloševića igra sjajno u Evropi, tako da ne treba isključiti mogućnost iznenađenja u četvrtak. Sve je moguće, ja sam optimista. I ne treba ići na bod, već na pobedu, pa ako na kraju bude i nerešeno, biće odlično - kaže Delibašić za Informer.

Britanski mediji najavljuju da će menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer ponovo na teren poslati kombinovani sastav. U timu neće biti najvećih zvezda, povređenog Davida de Hee i Pola Pogbe, kao i Markusa Rašforda, koji će se najverovatnije odmarati. To može da bude velika šansa za Partizan, smatra Delibašić.

- Ne znam koliko je Mančesteru značajna Liga Evrope. Moguće da će Solskjer šansu dati mlađim igračima. Ipak, ko god da izađe na teren, on je igrač Mančester junajteda, a to ne može da bude svako - upozorava bivši golgeter i strelac tri gola u grupnoj fazi Lige šampiona 2003. godine.

Zdjelar: Nema predaje!

Defanzivni vezista Partizana Saša Zdjelar najavljuje veliku borbu na sutrašnjem meču na "Old Trafordu".

- Mančester je tim sa mnogo odličnih individualaca. Pobedili su nas u Beogradu, ali smo odigrali odličnu utakmicu. Ostaje žal zbog poraza, ali idemo dalje. Sledi nam novo iskustvo i očekujem da na "Old Trafordu" odigramo kako treba tih 90 minuta. Nema predaje - ističe Zdjelar.

Osvajač Kupa Srbije pre 14 dana u Beogradu dostojno se suprotstavio Mančesteru. Sevale su šanse pred golom Serhija Romera i svi su ostali u čudu kako Umar Sadik, Sejduba Suma, Takuma Asano i Bibras Natho barem jednom nisu zatresli mrežu rivala.

Megvajer smešan

Bivši bek Partizana i strelac odlučujućeg penala protiv Njukasla 2003. godine Milivoje Ćirković kaže da na osnovu tog meča crno-beli nemaju razlog da se plaše Junajteda.

- Njukasl je protiv nas pre 16 godina bio deset puta veći favorit nego što je to danas Mančester protiv Partizana. "Đavoli" u Beogradu nisu pokazali da su strah i trepet za naše igrače. Vidim da Solskjer neće izvesti najjači sastav. Za neke njihove igrače nikad ranije nisam čuo. Veliki uspeh bi bio da ostanemo neporaženi. Jesu jaki, ali i mi smo odlični. Najskuplji defanzivac sveta Hari Megvajer na našem stadionu ispao je smešan. Zato verujem da imamo šansu - zaključuje Milivoje Ćirković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17