• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.11.2019

07:15

PARTIZAN ĆE SRUŠITI AZ! Babović uveren u uspeh crno-belih u Hagu!

Partizan

PARTIZAN ĆE SRUŠITI AZ! Babović uveren u uspeh crno-belih u Hagu!

Podeli vest

Partizan može do pobede nad favorizovanim AZ Alkmarom u Holandiji, poručuje nekadašnji kapiten Partizana Stefan Babović (32) za Informer

Bivši centralni vezista uveren je da će crno-beli u četvrtak slaviti u Hagu protiv drugoplasirane ekipe holandske Eredivizije (18.55 RTS 1, Arena sport 1).

Biće to utakmica 5. kola L grupe Lige Evrope, a AZ trenutno ima četiri boda više. Partizanu je za plasman u šesnaestinu finala ovog takmičenja potrebno da slavi i prekosutra i u poslednjem kolu protiv Astane, a da Holanđani ne pobede Mančester junajted u gostima.

Ceni trenera

Sviđa mi se kako Partizan igra u Evropi pod vođstvom Save Miloševića
Stefan Babović

Brži nego pre

Klubu iz Humske ovo će biti četvrti meč u istoriji protiv ekipe iz Alkmara. Navijači priželjkuju da se ponovi 2015. godina, kad su crno-beli na gostovanju u Holandiji savladali ovu ekipu sa 2:1. Jedan od lidera te generacije bio je Stefan Babović, koji za naš list tvrdi da Partizan i sada ima kvalitet da slavi u Holandiji.

- Sviđa mi se kako Partizan igra u Evropi pod vođstvom Save Miloševića. Očekujem pobedu u Holandiji, kao što smo i mi slavili 2015. godine. Savin Partizan je mnogo brži nego naš tada. Mi smo imali mnogo veznih igrača koji znaju s loptom, ali smo svi bili spori, izuzev Abubakara Oumarua i Andrije Živkovića, koji su nas nosili. Ovaj Partizan ima odlične nosioce igre, poput Bibrasa Natha, Sejdube Sume i Umara Sadika, i zato verujem u trijumf - poručuje Babović.

Pod posebnim pritiskom biće Partizanova odbrana, pošto je rival u poslednjih šest utakmica dao čak 24 gola, a nije primio nijedan. Trener Savo Milošević imao je zamerke na račun defanzivne linije, što bi moglo da predstavlja ozbiljan problem pred meč u četvrtak. Ipak, Babović veruje da odbrambeni igrači crno-belih mogu da zaustave ofanzivce AZ-a.

- Partizan u prvenstvu ima malo problema da igra brzo kao u Evropi, ali i u Superligi su baš efikasni. Alkmar je u strahovito dobroj formi, u krvi im je da igraju na gol više. Međutim, uveren sam da Pavlović, Ostojić, Urošević i Miletić mogu da zaustave njihove napadače. Iako nam je potrebna pobeda, možda ne bi trebalo da igramo ultraofanzivno, ali ni previše defanzivno. Siguran sam da stručni štab zna kako da pripremi igrače za Alkmar - kaže bivši fudbaler holandskog Fejenorda.

Drulović optimista

Crno-bele je pre četiri godine u Alkmaru kao trener predvodio Ljubinko Drulović. On je te jeseni bio nadomak plasmana u nokaut-fazu Lige Evrope, ali desio se čuveni poraz od Augzburga (3:1) i veliki potresi u klubu. Drulović za naš list poručuje da i Miloševićev Partizan ima šansu da slavi u Holandiji.

- AZ lako ulazi u šanse i surovi su u realizaciji. Međutim, siguran sam da stručni štab ima rešenje kako da zaustavi njihove napadače. Prednost za Partizan mogla bi biti činjenica da AZ igra u Hagu, a ne na svom stadionu. Iako je domaćin favorit, pobeda je potrebnija našem timu, pa se nadam trijumfu - zaključuje Drulović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija