• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2019

15:23

SUMA I SADIK SRUŠILI "GRAĐEVINARE"! Partizan se mučio, ali je pobedio pred Astanu (VIDEO/FOTO)

Partizan

SUMA I SADIK SRUŠILI "GRAĐEVINARE"! Partizan se mučio, ali je pobedio pred Astanu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Rad na Banjici rezultatom 2:1 u 20. kolu Superlige

Oporavili su se crno-beli posle šokantnog poraza od Napretka u prošlom kolu, zabeležili 13. pobedu u sezoni, pa u boljoj atmosferi čekaju duel sa Astanom u 6. kolu Lige Evrope. 

Sadik je doneo Prednost Partizanu u 33. minutu, ali je Riznić dva minuta kasnije vratio Rad, međutim, Suma je ipak obezbedio trijumf gostima u 53. minutu drugog poluvremena.

Tokom prvih pola sata igre na Banjici nije bilo ubuđenja. Crno-beli su imali inicijativu, ali ni s loptom u nogama nisu bili preterano opasni, nisu uspeli ozbiljnije da zaprete, jer su se građevinari organizovano branili.

Foto: Starsportphoto

 

Ali, onda su pala dva gola za dva minuta u 33. i 35. minutu. prvo je Sadik glavom postigao svoj 11. gol u sezoni nakon sjajnog centaršuta Lutovca, ali slavlje crno-belih trajalo je samo dva minuta. Rad je posle kornera izjednačio rezutat na 1:1, najviši u skoku bio je Riznić. 

Brzo su crno-beli vratili prednost. Već početkom drugog dela utakmice Prtizan je do gola došao posle centaršuta. Ovog puta lopta je stigla sa leve strane, Slobodan Urošević je pronašao Suma koji je sa desetak metara šutirao precizno u levi donji ugao za 2:1 za crno-bele.

U nastavku je Partizan čuvao prednost, imao nekoliko solidnih prilika koje nije iskoristio da overi trijumf. Građevinari su s druge strane u nekoliko navrata ozbiljno zapretili. Rad je imao veliku priliku u 77. minutu, ali je Stojković krajnjim naporima reagovao i sprečio novo izjednačenje.

 

RAD - PARTIZAN 1:2 (1:1)

 

Strelci: Riznić u 35. minut - Sadik u 33, Suma u 53. minutu

Stadion: Kralj Petar Prvi. Sudija: Miloš Milovanović

RAD: Marković - Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović - Šaka, Busnić - Ilić (od 56. minuta Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević - M. Trifunović.

PARTIZAN: Stojković - Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho -  F. Stevanović (od 63. minuta Tošić), Suma, Asano - Sadik

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

TOK MEČA

Kraj meča!

Drugo poluvreme

90. minut - Igraće se još tri minuta.

85. minut - Akcija Partizana, ali ofsajdu je bio Suma,mada, možda i nije bio u nedozvoljenoj poziciji.  Diskutabilna odluka pomoćnika.

83. minut - Sadik je bio u solidnoj poziciji, šutirao, ali pored gola Rada. Trener Partizana Savo Milošević nije srećan zbog ovog poteza.

Foto: Starsportphoto

 

77. minut - Korner za Rad. Stojković je na sreću crno-belih sada dobro reagovao i izbacio loptu u korner. 

73. minut - Samo što je ušao u igru, pokušao je Kovačević, ali je odlično postavljen bio Ostojić, ostaje 2:1 za Partizan.

71. minut - Centaršut Uroševića, ali gređevinari su bili brži od Sadika i otklonili opasnost.

67. minut - Suma je sada pokušao atraktivno, makazicama da savlada golmana Rada, ali je to učinio na veoma loš način.

Foto: Starsportphoto

 

65. minut - Žuti karton je dobio Sadik zbog oštrijeg starta đonom. Milošević je burno reagovao sa klupe, dobio je i on žuti karton, pa je bacio jaknu na klupu u izlivu nezadovoljstva.

63. minut - Umesto Stevanovića u ekipi Partizana u igri je Tošić.

56. minut - Izmena u ekipi Rada. Umesto Vanje Ilića, na terenu je Darko Bjedov.

53. minut - GOL! Partizan opet vodi, Suma je vratio vođstvo crno-belima. 
I ovog puta Partizan je do gola došao posle centaršuta.Sada je Urošević pronašao Sumu koji je sa desetak metara šutirao precizno u levi donji ugao - 1:2.

47. minut - Nema izmena u startnih 11 ni u ekipi Rada, ni u Partizanu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog dela igre. 

41. minut - Lutovca prolazi po desnoj strani, dobro je centrirao, ali je Asano zakasnio.

35. minut - GOL! Brzo odgovor Rada - 1:1. Rad je dobio korner a posle dličnog centaršuta iz ugla sa leve strane, visoko je skočio Riznić i udarcem glavom savladao golmana Vladimira Stojkovića za izjednačenje -  1:1.

 

33. minut - GOL! Sadik postiže gol glavom za Partizan za 1:0!  Lutovac je prošao po desnom boku, centrirao je u peterac, na pravom mestu bio je Umar Sadik koji je glavom loptu smestio u mrežu. Ovo je Sadiku 11.gol u sezoni.

31. minut - Suma je dobio prvi žuti karton na utakmici, jer je napucao loptu, a i nešto prigovorio sudiji.

28. minut - Natho je probao sa 20 metara, nedovoljno precizno. 

25. minut - Suma je dobio povratnu loptu od Uroševića, odmah šutirao, ali bio neprecizan i loptu poslao preko gola.

20. minut - Opet Suma u prilici da ugrozi gol "građevinara", došao je do peterca, ubacio u prazan prostor, ali je zakasnio Sadik.

19. minut - Suma je sada bio u solidnoj prilici pred golom Radad, ali odbranili su se "građevinari".

18. minut - Aleksandar Lutovac je prošao po desnom boku, centrirao, ali je to bio lak plen za golmana "građevinara" Dušana Markovića.

Foto: Starsportphoto

 

12. minut - Bez uzbuđenja na Banjici, golmani bez posla tokom ovog dela igre.

6. minut - Inicijativa crno-belih, ali bez ozbiljnih šansi pulena trenera Miloševića.

3. minut - Korner za igrače Rada, Petrović je ubacio loptu, ali nisu domaćini uspeli da priprete crno-belima.

Foto: Starsportphoto

 

1.minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli igrači Rada.

12.45 - Šansu je od starta dobio talentovani Filip Stevanović, Lutovac je prinudno bek zbog povrede Miletića.

12.43 - Dobrodošli na blog našeg portala koji je posveće utakmici između Rada i Partizana u 20. kolu Superlige.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija