• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2019

22:48

(VIDEO/FOTO) KASNO PALJENJE MOTORA! Partizan oduvao Astanu za dostojan oproštaj od Evrope!

Partizan

(VIDEO/FOTO) KASNO PALJENJE MOTORA! Partizan oduvao Astanu za dostojan oproštaj od Evrope!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana ubedljivo su slavili protiv Astane 4:1 u poslednjem kolu Lige Evrope i na dostajan način se oprostili od evropskog takmičenja

Izabranici Save Miloševića bili su favoriti za trijumf protiv kazahstanskog predstavnika i pre početka meča, a to su u poslednjih 90. evropskih minuta ove jeseni i potvrdili po prohladnom beogradskom vremenu potvrdivši klasu protiv jedinog tima koji je na tabeli završio iza njih.

Pozitivan rasplet dešavanja na terenu doneo je rani gol Sejduba Sume u četvrtom minutu, a prednost je udvostručena već u 22. minutu kada je Umar Sadik na asistenciju Zorana Tošića savladao Erića.

Samo četiri minuta kasnije Takuma Asano je utrostučio prednost crno-belih, a sa ovim rezulatom je i okončano prvo prvo poluvreme u kome su gosti imali samo jednu izglednu priliku koju je osujetio Vladimir Stojković.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli na sve ili ništa pokazujući veću želju za igrom tokom dobrog dela poluvremena, ali je sve nade u njihov pozitivan ishod raspršio Sadik drugim golom na meču u 77. minutu.

Nešto ranije Stojković je morao van terena zbog povrede, a samo devet minuta posle ulaska rezerviste Filipa Kljajića jedini gol za Astanu postigao je Rotariju u 79. minutu.

Crno-beli su posle šest kola takmičenje završili na trećem mestu sa samo bodom zaostatka u odnosu na drugoplasirani AZ Alkmar, koji je plasman obezbedio još pre dve nedelje i njihovog međusobnog duela u Hagu.

PARTIZAN - ASTANA 4:1 (3:0)

Strelci: Suma u 4, Sadik u 22. i 77. i Asano u 26. minutu za Partizan i Rotariju u 79. minutu za Astanu.

Stadion: Humska (Beograd). Sudija. Filip Glova.

PARTIZAN: Stojković (od 70. Kljajić), Lutovac, Pavlović, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma (od 64. L. Pavlović), Asano, Sadik.

ASTANA: Erić, Rukavina, Portnikov, Longvinenko, Šomko, Bejzebekov, Majevski, Sigurijonson, Rotariju, Kizničenko, Murtazajev.

Kraj!

90. minut - Igraće se još tri minuta nakodnade vremena.

89. minut - Lep udarac Strahinje Pavlovića, ali Erić odlično brani.

79. minut - GOOL! Rotariju smanjuje prednost Partizana na 4:1.

77. minut - GOOL! Sadik postiže drugi gol na meču za vođstvo Partizana od 4:0. Golu je prethodio vešt prijem na asistenciju Asana i sjajno zaobilaženje golmana.

70. minut - Nezgodna povreda Stojkovića. Zamenića ga Filip Kljajić, a kapitenski traku preuzima Tošić.

63. minut - Solidan prodor Rukavine, ali loša završnica Kizničenka.

Foto: Starsportphoto

Rukavina u prodoru

51. minut - Bolji početak Astane u drugom poluvremenu. Strahinja Pavlović je spasao gol crno-belih u poslednji čas, posle izrađene akcije gostiju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Beogradu.

Poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme meča u Humskoj koje je obeležila potpuna dominacija Partizanovih igrača i tek retki izleti gostujućih fudbalera.

42. minut - Najbolja šansa za Astanu. Ratariju je šutirao glavom posle odličnog centaršuta, ali je Stojković odlično odbranio.

26. minut - GOOL! Takuma Asano utrostučiju prednost Partizana. Sadik se sjajno zagradio i uposlio Japanca koji je šutirao u bliži ugao Erićevog gola i pogodio.

22. minut - GOOL! Umar Sadik duplira vođstvo Partizana. Tošić je povukao kontru i uposlio Nigerijca kome nije bilo teško da savlada golmana Astane.

9. minut - Solidan pokušaj Zdjelara. Erić opet brani.

7. minut - Partizan je imao priliku da duplira prednost, ali je Erić odbranio udarac Umara Sadika.

4. minut - GOOL! Partizan vodi 1:0 golom Sejduba Sume. Partizanov vezista je iz drugog pokušaja uspeo da savlada Erića i obraduje nekoliko hiljada "grobara" na stadionu.

1. minut - Počeo je duel u Beogradu.

20.52 - Ostalo je još malo vremena do početka utakmice.

Foto: Starsportphoto

Vladimir Stojković

20.00 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na blog povodom meča između Partizana i Astane u poslednjeg kola Lige Evrope.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija