• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

17.12.2019

07:15

PARTIZANOVI STRANCI VREDE 17 MILIONA EVRA! Klub iz Humske baš pogodio sa inostranim pojačanjima!

Partizan

PARTIZANOVI STRANCI VREDE 17 MILIONA EVRA! Klub iz Humske baš pogodio sa inostranim pojačanjima!

Podeli vest

Partizan je ubo u centar sa pojačanjima iz inostranstva! Sejduba Suma, Umar Sadik, Takuma Asano i Bibras Natho koštali su crno-bele ukupno 4,25 miliona evra, a sad bi mogli da ih prodaju za ukupno 17 miliona evra!

Njih četvorica postigla su 39 od ukupno 63 gola, koliko je ekipa iz Humske postigla u prvom delu sezone. Najzaslužniji za njihove dobre igre je trener Savo Milošević, koji je verovao u njih i u trenucima kad je delovalo da neće opravdati očekivanja.

Potpisao novi ugovor

To se najbolje vidi u slučaju Gvinejca Sejdube Sume, koji je u Partizan stigao pre dve i po godine iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra. Bio je to najskuplji transfer u istoriji crno-belih, ali omaleni ofanzivni vezista nije uspevao da opravda taj novac sve do ove sezone, kad mu je Milošević konačno pronašao idealnu poziciju i dao svu slobodu u igri.

Suma mu je odgovorio sa 12 golova i devet asistencija, a nedavno je potpisao i novi trogodišnji ugovor. Partizan je već odbio ponudu jednog kluba iz Saudijske Arabije od tri miliona evra, a procena je da u ovom trenutku mogu da dobiju bar pet miliona za Sejdubu.

Slična je situacija i sa Umarom Sadikom. Partizan je letos platio 100.000 evra Romi za pozajmicu, a na leto će ga otkupiti za dodatnih 1,6 miliona evra, što će Italijanima biti isplaćeno u ratama. Visoki Nigerijski centarfor imao je uspona i padova, kao i neverovatnih promašaja, ali njegov učinak od 16 golova i 12 asistencija čini ga najproduktivnijim fudbalerom u Srbiji trenutno. Crno-beli sad mirne duše mogu za svog najboljeg strelca da traže sedam miliona evra.

Koliko pomenuta dva igrača znače Partizanu, svedoče i reči trenera Save Miloševića, koji je zainteresovanim klubovima poručio da će morati baš da "odreše kesu".

- Nisam razgovarao s ljudima iz kluba, ali ću vam reći da cena za Sadika neće biti ispod 15 miliona evra. Ove ispod deset miliona evra nećemo ni razmatrati. Govorim i za ovaj i za svaki sledeći prelazni rok koji sledi. Umar nije na prodaju, ali naravno, sve je na prodaju ako neko ponudi ogromnu cifru. Suma je produženje ugovora zaslužio odnosom i igrama. To važi za svakog igrača, pa i za njega. Teško je naći igrača koji pravi razliku, a da ne košta deset ili 15 miliona evra - poručuje Milošević.

I na preostala dva stranca Partizan može da uzme značajan novac. Reč je o Japancu Takumi Asanu, koji je letos plaćen milion evra Arsenalu, a sada vredi barem dvostruko više.
Tu je i iskusni Izraelac Bibras Natho, koji je letos došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Olimpijakosom. Prema proceni "Transfermarkta", Natho vredi čak tri miliona evra.

Imaju dobar karakter

Milošević generalno kaže da je prezadovoljan učinkom fudbalera iz inostranstva.

- Imali smo sreće da kada smo izabrali pojačanja iz inostranstva. Pogodili smo da su to sjajni igrači, ali i fenomenalni momci, koje je ekipa odlično prihvatila. Svi stranci su nam doneli golove i asistencije, ali su istovremeno i momci dobrog karaktera. Posvećeni su. Davali su sebe za ekipu i kad nisu igrali dobro - zaključuje Milošević.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Rasprodaj te te umetnike fudbala dok još možete,ako iko ima želju za njima da ih vidi negde na klupi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija