• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2020

20:48

(FOTO) PARTIZAN RAZBIO FMP NA REKORDU VELIČKOVIĆA! Crno-beli se prošetali Železnikom!

Partizan

(FOTO) PARTIZAN RAZBIO FMP NA REKORDU VELIČKOVIĆA! Crno-beli se prošetali Železnikom!

Podeli vest

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju ekipi FMP Železnika 87:57 u meču 20. kola ABA lige koji je osim sjajne igre crno-belih protekao i u rekordu koji je srušio kapiten Novica Veličković

Još jedna u nizu odličnih partija crno-belih viđena je večeras u Železniku gde su izabranici Andree Trinkijerija stigli do devete uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Počelo je jako sporo na obe strane, nešto manje od tri minuta nije bilo poena na obe strane, a crno-beli su nakon toga uglavnom pogađali iz reketa.

Prvu veću prednost Partizan je stekao preko Rašona Tomasa i od toga momenta je krenula da se uvećava razlika između dva tima, a posle poluhoroga Veličkovića došlo se do plus 12 kojima se okončala prva četvrtina.

Druga četvrtina donela je veliku seriju igrača FMP-a koji su stigli crno-bele na tri poena razlike, ali se Partizan trgao u finišu poluvremena i sa plus 15 otišao na veliki odmor.

Treća deonica donela je održavanje prednosti crno-belih, a dve trojke Ognjena Jaramaza doneli su Partizanu plus 18 na ulazu u poslednju četvrtinu.

U poslednjoj je dodat gas i Partizan je stigao do neverovatnih 30 poena razlike nastavivši trijumfalni put koji je poprilično dug.

Najefikasniji u Partizanu bili su Stefan Birčević sa 14 te Kori Volden i Nikola Janković sa 13 poena. Sa druge strane domaći tim je predvodio Stefan Đorđević sa 14 poena.

Partizan takmičenje nastavlja naredne subote kada će ugostiti Zadar, dok ga pre toga očekuje meč u gostima protiv Darušafake u utorak.

FMP - PARTIZAN 57:87 (6:18,15:18,20:23,16:28)

Dvorana: Košarkaška dvorana FMP. Sudije: Sašo Petek, Milan Nedović, Vladan Šundić.

FMP: Rit, Lazarević, Uskoković, Pecarski, Jeremić, Pot, Đoković, Radanov, Radovanović, Tejić, Ulubej, Đorđević.

PARTIZAN: Volden, Zagorac, Pejdž, Makadu, Jaramaz, Velilković, Birčević, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj!

- Partizan je ubedljivo slavio rezultatom 87:57.

- Trojka Birčevića. Partizan vodi 69:46.

- Lazarević donosi poene za FMP zakucavanjem, ali već u narednom napadu Novica Veličković pogađa uz dodatni faul, pa crno-beli vode 62:43.

III četvrtina

- Uz dve vezane trojke Jaramaza krajem treće deonice, Partizan stiže do prednosti od 59:41 na kraju treće deonice.

- Partizan vraća plus 15, ali Pot pogađa trojku, pa crno-beli vode 42:30.

- Lep napad FMP-a i dobra realizacija Đorđevića posle asistencije Radanova. Partizan vodi 38:27.

- Uskoković pogađa za tri poena i smanjuje prednost Partizana na 36:24.

Poluvreme

- Partizan u finišu poluvremena dodatno uvećava razliku i na odmor odlazi sa vođstvom od 36:21.

- Novo zakucavanje Mozlija, a potom i trojka Birčevića. Partizan vodi 31:21.

- Trojka Ulubaja. Prednost Partizana je spuštena na samo tri poena razlike. Crno-beli vode 24:21.

- Jeremić pogađa prvu trojku za FMP uz dodatno slobodno bacanje, koje koristi, pa je prednost Partizana smanjena na 24:16.

- FMP konačno stiže do dvocifrenog broja poena. Đorđević je siguran u reketu i pogađa za vođstvo crno-belih od 24:10.

- Odličan početak druge četvrtine. Mekadu zakucava dva puta u dva uzastopna napada. Partizan vodi 23:6.

Foto: FMP

Stefan Pot u prodoru

I četvrtina

- Lep poluhorog Veličkovića. Partizan vodi 18:6 na kraju prve četvrtine.

- Dobar prodor igrača FMP-a kojim prekidaju seriju igrača Partizana. Crno-beli vode 16:6.

- Tomas donosi dvocifrenu prednost Partizanu i vođstvo od 14:4, a na terenu ulazi i Novica Veličković, koji večeras obara rekord po broju nastupa u dresu crno-belih pošto mu je meč u Železniku 492 u crno-belom dresu.

- Sjajan eli-jup Voldena i Mozlija. Partizan stiže do serije od 7:0 i vodi 11:4.

- Vil Mozli dovodi Partizan u vođstvo od 6:4.

- Tvrd početak meča. Nikola Janković dovodi Partizan u vođstvo posle tri minuta igre - 2:0, ali ubrzo Stefan Đorđević donosi izjednačenje FMP-u - 2:2.

19.02 - Meč je početi sa malim zakašnjenjem zbog minta ćutanja povodom smrti Milovana Stepandića, poznatog košarkaškog trenera koji je u jednoj sezoni predvodi i FMP.

18.57 - Ostalo je još malo do početka meča. Igrači oba tima su na parketu.

18.36 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na blog povodom meča između Partizana i FMP-a u kome crno-beli traže nastavak pobedničkog niza.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija