• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2020

19:47

"GROBARI" U TRANSU, ARENA PROGUTALA PODGORIČANE! Partizan srušio Budućnost za prvo mesto ABA lige (VIDEO/FOTO)

Partizan

"GROBARI" U TRANSU, ARENA PROGUTALA PODGORIČANE! Partizan srušio Budućnost za prvo mesto ABA lige (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana su u derbiju ABA lige pobedili Budućnost rezultatom 87:82

Situacija je jasna, Partizan je ovom pobedom napravio veliki korak ka prvom mestu i prednosti domaćeg terena u plej ofu. Do kraja igra sa Krkom, Megom i Cibonom. Budućnost ima teži raspored, Mornar, Cedevita Olimpija i FMP.

Crno-bele je do velike pobede predvodio Pejdž sa 20 poena,19 je dodao Jaramaz,  dok su po 12 imali Volden i Veličković, a Mozli, koji je imao nekoliko spektakularnih poteza i rampi kada se rezultat lomio meč je završio sa četiri poena. 

S druge strane, u ekipi Budućnosti najefikasniji bio je Šehović sa 21, Nikolić je imao 18 poena, Kobsd 13, a 10 poena Martin.

OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Partizan oborio rekord ABA lige!

CRNOGORCE ČEKA PAKAO U ARENI! Partizan prodao više od 13.000 ulaznica za derbi protiv Budućnosti!

 

Od samog početka meča Podgoričani su imali blagu prednost, Partizan je konstantno jurio rezultat, a kada bi anulirali vođstvo rivala, uzvraćali bi raspoloženi Šehović i Danilo Nikolić. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Početkom drugog kvartala Šehović je nastavio sa ''dalekometnom paljbom'', upisao je četiri trojke iz prvih pet pokušaja, pa je Nikolić pogodio još dve, a uz njih najviše problema crno-belima pravio je i Nikola Ivanović.

Bio je Partizan na minus 12, ali su onda Pejdž i Mozli uzeli stvari u svoje ruke, zapalili Arenu i istopili minus. Napravili su crno-beli seriju od 10:0 i prišli na minus 2 poena 38:36. Volden je povukao trojkom, potom je Pejdž novom podigao grobare na noge, vezao je Novica četiri poena. A nakon nove trojke Pejdža nastao je delirijum na tribinama. Briljirao je i Mozli, dugo će se Podgoričani sećati njegove brutalne rampe i sjajnih odbrana, pa su crno-beli od "-12" na kraju prvih 20 minuta meča vodili 47:45. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Imali su crno-beli tokom treće deonice i sedam poena više. Ali, trojkama su se preko Šehovića i Kobsa vratili Podgoričani. Vodila se žestoka bitka do kraja ove deonice, ipak su crno-beli pred poslednjih 10 minuta igre vodili 68:64.  

Tokom poslednjih 10 minuta meča Partizan je konstantno bio u vođstvu, ali Budućnost je disala za vrat, nije dala crno-belima da se odlepe. Onda je Jaramaz stupio na scenu, trojkom odveo crno-bele na 81:74, potom se Mozli pobrinuo za delirijum na tribinama novim spektakularnim potezom i doneo Partizanu prednost 83:75, koju gosti do kraja nisu mogli da stignu.  

 

PARTIZAN - BUDUĆNOST 87:82 (19:23, 28:22, 21:19, 19:18)

 

Dvorana: Štark arena. Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

PARTIZAN: Volden 12, Zagorac 7, Pejdž 20, Gordić, Mekadu 2, Jaramaz 19, Veličković 12, Birčević, Janković 6, Tomas 5, Trifunović, Mozli 4.

BUDUĆNOST: Kobs 13, Ivanović 7, Šehović 21, Martin 10, Ilić, Tili, Nikolić, Kilpatrik 3, Božić, Popović 2, Mejers 8, Nikolić D. 18.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Tok meča

Četvrta četvrtina

40. minut - Poeni Jaramaza, pa Voldena sa linije za slobodna bacanja. Kraj - pobeda Partizana 87:82.

38. minut - Ludilo u Areni! Partizan vodi 83:75. Šta je sada uradio Mozli, grobari su u transu! Novi pik end rol na centralnoj poziciji, novo brzo spuštanje Mozlija i pas Voldena za strašno zakucavanje.

37. minut - Partizan ima 4 poena više posle poena poena Jaramaza, koji potom ubacuje trojku za eksploziju u Areni. Partizan vodi 81:74.

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Poeni Pejdža za 76:72, gosti traže tajm-aut. 

35. minut - Trojka Nikolića za 72:72, njegova sedma trojka. Auuuu...zakucavanje Voldena, poskakali su grobari sa stolica u Areni - 74:72.

34. minut - Jaramaz poentira za vođstvo Partizana 72:69. Faul sada pravi Jaramaz. 

33. minut - Dobra odbrana crno-belih, pa nema trojke Zagorca, ni Pejdž ne pogađa.Serija promašaja sa distance crno-belih. Prilaze gosti na 70:69.

32. minut - Šteta, greška Partizana! Sedma trojka Šehovića, koji igra fantastičan meč. Sada koraci Tomasa. Nema sada trojke za Partizan.

31. minut - Treća lična za Šehovića, nesportski faul. Janković siguran sa penala, idu crno-beli na 70:64. Šteta, Tomas je promašio za tri. 

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina

30. minut - Polaže Pejdž, pa Kobs promašuje za tri. Partizan pred poslednjih 10 minuta meča vodi 68:64 .

29. minut - Opet trojka Podgoričana, sada je Kobs bio precizan i egal je u Areni 64:64.

28. minut - Šesta trojka Šehovića koji ne staje opet vraća Podgoričane, ali pogađa i Novica, ubacuje svoj 12 poen. Sada je Kobs poentirao i gosti prilaze na 64:61.

27. minut - Treću ličnu pravi Nikolić, a Volden poentira uz faul. Ne pogađa, ostaje 62:56 za crno-bele.

 

 

 

26. minut - Nikolić je ostao sam i na isteku napada ubacuje trojku. Ali, Peeeejdž! Njegova peta trojka. Partizan vodi 60:56.

25. minut - Kontra Jaramaza Areni,pa trojka Novice i Partizan vodi - 57:53. Budućnost traži tajm-aut.

23. minut - Trojka Popovića s druge strane, pa odličan skok Martina, pa troju ubacuje Šehović za predbnost 54:52.

22. minut - Osma trojka Budućnosti, Kobs je bio siguran. Gosti su poveli ali Janković preokreće na 49:48. Sa linije za slobodna bacanja Jaramaz donosi crno-belima prednost od 52:48.

21. minut - Kobs sada zaustavlja Voldena, pa Šehović ne ubacuje trojku.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

20. minut - Posle dva penala Tomasa evo nerešenog rezultata. Sjajan potez Jaramaza koji je pogodio uz faul i Partizan vodi 44:43.  Kobs je izvukao faul, pa preokrenuo na 45:44. Ali Partizan na poluvremenu vodi 47:45 posle poena Tomasa.

19. minut - Opet Novica na liniji za slobodna bacanja. Ovog puta pogađa opet, gosti vode 38:36. S druge strane Kobs ide na penale. S druge strane trojka Pejdža i Partizan je na dva poena - 39:41.

 

 

18. minut - Auuuuu  kakva blokada Mozlija, brutalno! Kobs ne zna šta ga je snašlo. Ovacije za Mozlija. Novica je iznudio faul ali pogodio jedno slobodno bacanje.

17. minut - Volden ubacuje za dva , a sada su navijači na nogama, trojka Pejdža i Partizan je na "-6" - 32:38. 

16. minut - Gosti idu na +12, pa uzvraćaju Zagorac i Volden.

15. minut - Ivanović donosi Podgoričanima dvocifreno vođstvo, Trinkijeri traži tajm-aut. Partizan gubi 26:36.

14. minut - Šteta, odgovara Šehović novom trojkom za prednost 30:24. Poentirao je Zagorac, ali opet Šehović, nova njegova trojka, četvrta - 26:33.

13. minut - Četiri vezana poena Mejersa, pa druga trojka Pejdža. Sjajan odgovor crno-belih.

12. minut - Sada kontra crno-belih, ali Volden ne pogađa, međutim iznudio je faul. Budućnost vodi 23:21.

11. minut - Navijači Partizana na nogama, Mekadu zakucava.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Prva četvrtina

10. minut - Nova trojka Nikolića koji vodi Budućnost na 21:16. Ali m odmah istom merom uzvraća Zagorac. Budućnost na kraju prve četvrtine vodi 23:19.

9. minut - Trojka Šehovića i tajm-aut trži Trinkijeri, Partizan gubi 13:18 .Zagorac sada do poena u kontri za 15:18.

8. minut - Trojka Pejdža za delirijum na tribinama, opet je egal - 13:13. Ivanović pogađa preko Jaramaza, pa Pejdž ne ubacuje sa osam metara. 

7. minut - Budućnost ide na 11:8 posle trojke Nikolića, potom dva dodaje  Kilpatrik za prednost od 13:8. S druge strane Volden smanjuje rezultat.

5. minut - Ne pogađa Novica za tri poena, s druge strane precizan je bio Martin, koji je potom bio odličan u odbrani. 

4. minut - Budućnost neprecizna na drugoj strani.

2. minut - Veličković odgovara trojkom pa tri poena Voldena i Partizan preokreće na 8:6. 

1. minut - Nikolić je trojkom otvorio meč, ali je uzvratio Janković, međutim trojkom Šehovića gosti vide 6:2.

Foto: Starsportphoto

 

 

17.45 - Partizan, osim duže povređenog Redžija Redinga večeras nastupa i bez plejmejkera Nemanje Gordića.

17.30 - Atmosfera  uzavrela u Areni koja je popunjena do kraja.

 

 

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija