• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2020

23:01

(VIDEO) CRNO-BELA DRUŽINA STOTKOM OBEZBEDILA PRVO MESTO! Žilava Mega nije mogla protiv šuterske klinike Partizana!

Partizan

(VIDEO) CRNO-BELA DRUŽINA STOTKOM OBEZBEDILA PRVO MESTO! Žilava Mega nije mogla protiv šuterske klinike Partizana!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mega Bemaksa na svom parketu sa 102:88 i na taj način obezbedili prvu poziciju i domaći teren pre početka plej-ofa

Odlična partija izabranika Andree Trinkijerija u napadu ove večeri. Iako su na kraju ostvarili novi trijumf, Partizanu nije bilo lako protiv Mege. Tim Dejana Milojevića konstatno je imao odgovor na raspoložene igrače crno-belih u šutu za tri, međutim, nisu imali snage za dodatni korak. Parni Valjak je ubacio čak 15 trojki, a Pejdž i gordić su prednjačili u šutu.

Ovom pobedom Partizan je obezbedio prvo mesto uoči plejo-ofa, kao i domaći teren, dok sa druge strane ekipi Mege predstoji grčevita borba za opstanak.

ODBIJAJU DA SE RUKUJU SA SRBIMA! Norvežani, zašto tako!?

Partizan - Mega Bemaks 102:88 (24:22,19:20, 32:24, 27:22)

Dvorana: Štark arena  Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Radoš Savović

Partizan: Angola 16, Pejdž 16, Gordić 16, Mekadu 13, Jaramaz 12, Veličković, Janković 8, Tomas 2, Trifunović 7, Mozli 12.

Mega Bemaks: Mišković 10, Peri 21, Atić 7, Marjanović, Ašćerić 16, Simonović 17, Cerovina 12, Macura, Tanasković, Langović, Paunić 3, Mesiček 2.

Četvrta četvrtina:

Sam finiš duela u Areni, crno-beli na korak od nove pobede! Plus 12 je za crno-bele.

Partizan ponovo na plus 10! Partizan postiže i 15 trojku na ovom meču, neverovatno! Mega se ne da i dalje. Sama završnica duela u "Štark areni", Partizan ima plus šest. Odlični Angola u finišu sa sedam vezanih poena vodi crno-bele na plus 13.

Mega gubi korak sa crno-belima! Mekadu sa dva zakucavanja otvrara poslednju deonicu! Činilo se da je tim Dejana Milojevića nokautiran, ali onda su na scenu stupli Peri i Simonović. Sa dve vezane trojke dolaze a minus pet!

 

Treća četvrtina:

Međutim, Mega se vraća... Ponovo su prišli crno-belima, 71:64 vodi Partizan! Gordić pogađa 14. trojku za Partizan na ovom meču! Rezultatom 75:66 u korist Parnog Valjka završena je treća deonica.

Partizan je u doadašnjem delu utakmice ubacio čak 12 trojki i uspeo da dođe do maksimalne prednosti od osam poena. Markus Pejdž je neumoljiv, a da li Mega ima ponovo ima pravi odgovor... Nova trojka za crno-bele za maksimalnih plus 11!

Tim Dejana miloejvića zahvaljujući pre svega Periju ne dozvoljava crno-belima da prelome meč, iako su konstantno prednosti! Revolveraški obračun u drugom pluvremenu! Pejdž rešeta, ali Mega uvek ima spreman odogvor. Partizan sredinom drugog dela vodi sa 60:55. 

 

Janković se osokolio i pogodio šut za tri na početku drugog dela! Angola je takođe pogodio iza linije 6.75, ali Peri je neumoljiv na drugoj strani. Mega na minus jedan...

 

Druga četvrtina:

Mega vodi! Tim Dejana Milojevića muči lidera na tabeli ABA lige. Partizan je uspeo da u samom finišu prvog dela ponovo dođe u prednost i rezultatom 43:42 ode na odmor. Trinkijeri svakako neće biti zadovoljan izdanjem svog tima...

Foto: Starsportphoto

Mekadu je na pravi način iskorstio ukazanu šansu Andree Trinkijerija na ovom meču. Amerikanac je u ovom trenutku nerešiva enigma pod košem! Međutim, Mega se bori i preti crno-belima koji vode sa 38:36.

Poenima Nemanje Gordića Partizan započinje drugu četvrtinu. Mega je pored uloge autsajdera izašla hrabro na parket "Štark arene" i u konstantom su egalu sa crno-belima. Poebda bi im donela miran san u borbi za osptanak. Peri je do sada glavna pokretačka snaga Mege.

 

Prva četvrtina:

Raspoloženi su bili crno-beli u šutu za tri, naročito Gordić i Pejdž, dok Mega sa druge strane nije uspevala da isprati tempo Parnog Valjka. Mega dolazi do daha i serijom 7:0 prilazi crno-belima na dva poena zaostatka. Rezultatom 24:22 za Partizan završena je prva deonica.

Žestoko je bilo na parketu "Štark arene", a tehničku grešku zbog prigovora zaradio je trener crno-belih, Andrea Trinkijeri. Naime, Trinkiejri je burno reagovao posle prodora Ognjena Jaramaza koji je prema mišljenju Italijana bio fauliran.

 

Revolveraški početak sa obe strane, pošto su Mišković i Jaramaz otvorili duel ubačenim trojkama. Partizan je iskoristio visinsku prednost i uspeo da preko Jankovića optereti reket gostiju.

Utakmica je počela!

 

20.30- Dobrodošli na blog posvećen utakmici između Partizana i Mega Bemaksa u beogradskoj "Štark areni". Crno-beli nastavljaju pohod ka prvom mestu u regularnom toku pre početka plej-ofa. Ekipa Andree Trinkijerija je u odličnoj formi, pošto je u seriji od sedam uzastopnih poebda, dok je sa druge strane tim Dejana Milojević pod velikim imperativom pobede u nastavku borbe za opastanak u ligi sa ekipom Zadra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija