• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2020

23:15

PARTIZAN ĆE BITI U OZBILJNOM PROBLEMU: KORONA ukočila crno-bele, evo kako će to rešiti!

Partizan

PARTIZAN ĆE BITI U OZBILJNOM PROBLEMU: KORONA ukočila crno-bele, evo kako će to rešiti!

Podeli vest

Partizanov profesor Marko Stojanović, zadužen za kondicionu pripremu igrača Partizana govorio je o aktuelnoj siutaciji u igračkom kadru crno-belih nakon prekida svih aktivnosi usled pandemije koronavirusa

Stojanović je istakao da su pripreme koje su fudbaler Partizana odradili ove zime potpuno bačene u vodu.

NAJGORA MOGUĆA VEST! Korona uzima maha! Legenda Reala u KRITIČNOM stanju!

- Smanjen nivo fizičke aktivnosti znači i smanjenu potrošnju, pa treba korigovati energetski unos. To je možda najlakše uraditi tako što ćemo smanjiti unos visokokalorične hrane, pre svega masne i ugljenih hidrata. Generalna preporuka je povećan unos povrća- rekao je Stojanović.

Foto: Starsportphoto

- Program treninga koji trenutno sprovode igrači Partizana se bazira na očuvanju fizičke pripremljenosti igrača. I u tom smislu smo organizovali treninge koji se baziraju na treningu snage, prevenciji povreda i jednom visokointenzivnom, intervalnom treningu u trajanju od dvadesetak, 25 minuta. Zapravo princip je napraviti kontrolu štete. Što je moguće manje izgubiti pripremu koju smo sticali tokom zimskih priprema i prvenstva- rekao je Stojanović.

Foto: Starsportphoto

- Najinteresantniji su suplementi za poboljšanje stanja. Poželjno je koristiti cink, magnezijum, selen i sve u dogovoru sa lekarom. Generalna preporuka za opštu populaciju je da treba akumulirati minimum 30 minuta fizičke aktivnosti i to može da se ostvari aerobnim tipom aktivnosti, trčanje, vožnja bicikla, brza šetnja, ili vežbe snage, sa sopstvenim telom kao opterećenjem. Poželjno je dodati vežbe za stabilizaciju trupa, a za osobe trećeg doba i vežbe za balans- zaključio je Stojanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija