• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2020

14:31

NAJPRAVEDNIJE JE DA PARTIZAN BUDE PRVAK! Miroslav Radošević: Pandemija je najmanje trebala crno-belima!

Partizan

NAJPRAVEDNIJE JE DA PARTIZAN BUDE PRVAK! Miroslav Radošević: Pandemija je najmanje trebala crno-belima!

Podeli vest

Miroslav Radošević prošle srede je doputovao iz Turske gde u Teksut Bandirmi, bivšem Banvitu, sa uspehom radi kao pomoćni trener, a sada je u Užicu u samoizolaciju u kojoj će provesti još tri nedelje

Jedva da sam sedam dana u samoizolaciji, a čini mi se da sam tu već mesec dana. U svakom lošem bude i nešto dobro. Ja radim u Turskoj, ćerka mi studira u Beogradu, a ovo je prilika da budemo svi na okupu. Vreme ubijam baveći se nekim stvarima koje sam zapostavio. Sređujem neke kolekcije, gledam utakmice, igram društvene igre... Generalno, malo pratimo vesti. Mislim da ih nije preporučljivo gledati non-stop. Postaju zamorne. Iste vesti se ponavljaju po nekoliko puta dnevno, a na one loše ne možemo da utičemo, zato ih gledam i čitam samo za vreme ručka i uveče - kazao je za Blic Miroslav Radošević.

JAKE REČI! Amer iz Budućnosti opasno "pecnuo" Zvezdu i Partizan!

TITULA PARTIZANU ILI DA ABA PONIŠTI SEZONU! Oglasio se direktor Zadra, "delije" neće biti srećne!

 

U karijeri je nastupao za užički „Prvi partizan“, čačanski Borac, Partizan, Turk Telekom, Roseto, Prokom. Igračku karijeru je završio u Banvitu, a u tom klubu koji je prošle godine promenio ime i sponzora je već nekoliko godina. Dane u samoizolaciji ne troši na preterano razmišljanje o košarci, kaže da nije vreme misliti u tom pravcu.  Tek kad prođe opasnost od epidemije treba razmišljati o nastavku života u ekonomskom, sportskom i svakom drugom smislu.

Neki od nacionalnih košarkaški saveza i regilnalnih liga su zbog situacije sa korona virusom već proglasile prvenstva završenim, ili ih poništavajući ili dodeljujući zvanje prvaka prvoplasiranim na tabeli.

Foto: Starsportphoto

 

- Meni liči da je nemoguće da se takmičenja završe u regularnom formatu. Ako se i nastave to može biti tek u junu. A onda se postavlja pitanje spremnosti igrača. Bez treninga su, stranci su otišli u svoje zemlje, potreban je određeni period da se dođe do određene fizičke spreme, a ona se ne može postići za kratak period. Igrači rade po indivudualnom programu, ali to nije ni približno ozibljan trening. Ne vidim drugi način da nacionalna prvenstva, ABA, Evroliga i Evrokup dobiju drugačiji epilog nego da se prvoplasirani timovi proglase šampionima. Nepošteno je prema klubovima koji su investirali novac da se prvenstva proglase nevažećim. Partizan je dominirao u ABA ligi, i ako ne postoje uslovi da se ona nastavi najpravednije bi bilo da on bude prvak. Isti slučaj je i sa Efesom u Evroligi. Opet, ako uslovi i budu postojali da se takmičenja nastave, voleo bih da teren bude merilo. Možda bi u toj situaciji najpametnije bilo organizovati neki sistem ubrzanog plej-ofa, ili fajlnal ejt, u međunarodnim takmičenjima i u državnim prvenstvima - smatra Radošević.

Poznato je da je Miroslav veliki Partizanovac.

OGLASIO SE POSLE OTKAZA! Cibona im svima dala nogu, trener tvrdi da je SVE BILO GOSPODSKI!?

NEĆEMO TITULU ZA ZELENIM STOLOM! Prvi čovek Partizana o ABA, Evroligi, Lučiću i Milosavljeviću....

- Ako tako može da se kaže, pandemija je najmanje trebala Partizanu. Imali su sjajnu sezonu, osvojili su kup, u ABA su na prvom mestu sa velikim šansama da je osvoje i da se kroz to takmičenje vrate u Evroligu. Gajili su velike ambicije i u Evrokupu i koritali se za jedne od najvećih favorita. Ove godine je trebalo da se sve što je uprava Partizana uradila na finansijskom nadogradi i na rezultatskom planu. Zvezdu su povrede, veliki broj utakmica i kratak roster koštali boljeg rezultata, ali su ostavili solidan utisak u Evroligi. Zbog toga je plaćen ceh u ABA jer su tek završnici uspeli da obezbede plej-of. Zvezda ima kvalitetan sastav, ali mislim da bi Partizan osvojio ABA ligu - smatra Miroslav Radošević.

Više voli evropsku košarku nego NBA. Izuzev učinka naših košarkaša i rezultata u plej ofu, najjača liga sveta mu nije u fokusu interesovanja.

- O Jokiću je sve rečeno, nemam šta da kažem. Njegovi učinci i činjenica da je zvezda kluba dovoljno govore. Moj favorit je Bodganović, još dok je bio puno mlađi bilo mi je jasno da je igrač za velike domete. Na dobrom je putu da postane respektabilan NBA igrač. Bjelica je standardan i dobro mu ide, Bobi Marjanović je tek na kraju dobio šansu. Ne znam zašto mu nedaju veću priliku da igra, ali kada god dobije poverenje on ga opravda - zaključuje Radošević.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZELJKO

pre 4 godine

TAKMICENJE DA SE NASTAVI BILO KADA I KO BUDE BOLJI NEKA POBEDI

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija